Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fatih Karaokur - Computer Teacher

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fatih Karaokur - Computer Teacher"— Sunum transkripti:

1 Fatih Karaokur - Computer Teacher
E-Posta Nedir? Fatih Karaokur - Computer Teacher

2 E-Posta (Elektronik Posta) Nedir?
Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.

3 E-Posta (Elektronik Posta) Nedir?
İşte E-posta yada diğer adıyla bu haberleşme işlevini yerine getiren bilgisayardan bağımsız ve dünyanın en büyük ağını yani interneti kullanan bir sistemdir.

4 E-Posta (Elektronik Posta) Nedir?
Daha sade bir ifadeyle; İnternete bağlı herhangi bir bilgisayarda mesajımızı hazırlayarak bir adrese göndeririz. Mesajı gönderdiğimiz kişi yine internete bağlı herhangi bir bilgisayarda bu mesajı açıp okuyabilir ve cevap yazabilir.

5 Nereden nereye gelmişiz!
Ses Güvercin Duman Telefon Telgraf Ulak

6 E-Postanın avantajları
Posta kutumuza gelen mesajlara dünyanın her yerinden erişebilme Gönderilen postaların birkaç saniye içinde karşı tarafa ulaşması Geleneksel posta işlemlerine göre çok daha az maliyetli olması

7 E-Posta adresleri Nasıl ki normal bir mektup hazırlarken gitmesini istediğimiz adresi zarfın üzerine yazıyorsak E-Postada da bu işlem aynıdır ve her E-Posta kullanıcısının kendine özgü ve başka kimsede olmayan bir E-Posta adresi vardır.

8 E-Posta adreslerinin yapısı
Kullanıcı adı E-Posta adresi sahibinin kendi belirlediği bir isimdir.Genelde isim ve soy isimden meydana gelir. Hizmeti veren E-Posta hizmetini bize veren şirketin yada servisin adıdır. Adres işareti Her E-Posta adresinde mutlaka bulunur. Alt Gr + Q klavye kombinasyonu ile çıkar.

9 E-Posta adresini yazarken dikkat etmemiz gereken noktalar
Hiçbir zaman büyük harf kullanılmaz.

10 E-Posta adresini yazarken dikkat etmemiz gereken noktalar
Sözcüklerin arasında boşluk bırakılmaz fatih. yahoo.com

11 E-Posta adresini yazarken dikkat etmemiz gereken noktalar
Hiçbir zaman Türkçe karakter kullanılmaz ç ğ I ö ş ü c g i o s u kullanılır

12 E-Posta adresini yazarken dikkat etmemiz gereken noktalar
Hiçbir zaman Türkçe karakter kullanılmaz (İki hata)

13 Bir E-Posta gönderelim!
Nasıl ki bize gelen mektupları okumak için posta kutumuza bakıyorsak, E-Postamıza gelen mesajları görmek için de aynı işlemi yapıyoruz.

14 Bir E-Posta gönderelim!
Bize E-Posta hizmetini veren servis sağlayıcının web sitesine giriyoruz. Örnek olması açısından adresine girerek posta kutumuza bakalım. Posta kutumuz bir kullanıcı adı ve şifre isteyecektir. Bu bilgileri girdiğimiz zaman bize gelen e-postaları görebiliriz.

15 Bir E-Posta gönderelim!
Bilgilerimi girdikten sonra giriş yap diyerek posta kutumu açıyorum. Bu bilgileriniz sizin anahtarınızdır. Kimseye söylemeyiniz, unutmamak için bir yere not ediniz.

16 Bir E-Posta gönderelim!
Diğer E-Posta sağlayan servislerin giriş ekranı

17 Bir E-Posta gönderelim!
Posta kutunuza gelen bütün e-postalar listelendi. Artık herhangi birini tıklayarak okuyabilirsiniz. Burayı tıklayarak sizde bir e-posta hazırlayabilir ve istediğiniz bir kişiye gönderebilirsiniz.

18 Bir E-Posta gönderelim!
Hotmail ve Yahoo da posta oluşturma adımları

19 Bir E-Posta gönderelim!
E-Posta göndermek istediğimiz kişinin e-posta adresini yazmalıyız. En son aşamada Gönder butonuna basıp e-postamızı gönderiyoruz. Mesajınızın içeriğini özetleyen, daha doğrusu bu mesajı niye gönderdiğinizi belirten birkaç kelimelik cümle. Mesajınızın tam metni

20 Bir E-Posta gönderelim!

21 E-Posta ile ne gönderebilirim?
E-posta, başlangıçta sadece düz yazı mesajlar göndermek amacıyla geliştirilmişken, 1995'li yıllardan sonra geliştirilen tekniklerle, e-posta içinde resim, ses, video, html dokümanları, çalışabilir program vb. kullanımı mümkün hale gelmiştir. Artik günümüzde hemen hemen her türlü servisleri bu formatları desteklemektedir.


"Fatih Karaokur - Computer Teacher" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları