Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek."— Sunum transkripti:

1 İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek

2 ARAMA MOTORU NEDİR?. İnternette bulanan milyonlarca site içerisinden aradığımız bilginin hangi sitede bulunduğunu bilmemiz çok mümkün değildir. Arama motorları, aradığımız bilginin bulunduğu web sitesini bulmaya yarar.

3 ARAMA MOTORU NEDİR?. Arama motoru (search engine), dünyadaki hemen hemen tüm web sitelerinin listelendiği, kategorilere ayrılmış, aradığımız bilgileri en kısa yoldan ve hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlayan web siteleridir.

4 ARAMA MOTORU NEDİR?. Bir arama motorunu kullanmak oldukça basittir. Arama kutucuğuna anahtar sözcük ya da yapıları yazmak arama yapmak sizi birçok web sayfası, blog, video ve görsel sonuca götürür. Aranan konuyla ilgili istenen materyale çeşitli seçenekler arasından kolayca ulaşabilirsiniz. Günümüzde internet dünyasında kullanılan birçok arama motoru mevcuttur.

5 POPÜLER ARAMA MOTORLARI. İnternet üzerinde binlerce arama motoru bulunmaktadır. En popüler yabancı arama motorları şunlardır: www.google.com www.yandex.com www.bing.com www.yahoo.com

6 GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ. http://www.youtube.com/watch?v=a3gaUnnIgko Sunuya bu videoyu eklemiştim lakin yer kaplamasın diye çıkarttım.

7 GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ. Arama Operatörlerini Kullanma  Çift Tırnak ‘’ ‘’ Operatörü: Bazı durumlarda sadece belirli bir ifadeyi içeren sonuçlara ulaşmak isteyebilirsiniz. Bu durumda arama terimlerinizin başına ve sonuna çift tırnak koyun. Şarkı sözleri, İsimler vb. Örneğin: ‘’aydınkonak ortaokulu ‘’

8 GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ.  Artı + Operatörü: Google bağlaçları, tek başına kullanılan harfleri veya tek kullanılan rakamları (örn. ve, ki, 1 v.s. ) bazen göz ardı eder. Bu karakterleri de aramamıza katabilmek için (+) operatörünü kullanırız. Örneğin: Bakmak ve Görmek ile Bakmak +ve Görmek aynı sonucu vermez.

9 GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ.  Eksi - Operatörü: Aradığınız terimin birden fazla anlamı varsa istemediğiniz anlamı ifade eden kelimelerin önüne eksi (“-”) işareti koyarak arama işleminizi daha da özelleştirebilirsiniz. Örneğin: Çay, hem sıcak bir içecek hem Afyon’un bir ilçesidir. Biz içecek olan çayı aramıyorsak Çay –içecek yazmalıyız.

10 GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ. Kendimi Şanslı Hissediyorum  Google özel günler için yaptığı logoları görmemizi sağlar. Bu logolara Google Doodle denir.

11 GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ. Site İçi Arama  Sorgumuza site: eklersek Google sadece o sitede arama yapar.  Örneğin: bilgisayar site:balikesir.edu.tr ifadesi sadece Balıkesir Üniversitesi’nin web sayfasında arama yapar.

12 GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ. Dosya Türene Göre Arama  Sorgunuza Filetype: eklersek Google hangi dosya formatını seçersek o formattaki sonuçları getirir. getirir.  Örneğin Bilişim filetype:pdf ifadesi eğitim ile ilgili tüm pdf dökümanlarını karşınıza getirir.

13 GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ. Hesap Makinesi  Google’ı aynı zamanda hesap makinesi olarak kullanabiliriz. Örneğin arama çubuğuna 35*72 yazıp enter’a bastığınızda bu işlemin sonucuna ulaşabilirsiniz.

14 Aydınkonak Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çağlar Gülcek


"İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları