ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DALLAR IT - Information Technology BT - Bilişim Teknolojileri.
Advertisements

İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Sanat ve Tasarım Bölümü
Reklam Fotoğrafçılığı
FERİHA UYAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİNE HOŞGELDİNİZ
Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı
GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI
TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
ALANLARIMIZ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI MATBAA TEKNOLOJİSİ ALANI
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı
Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
AYŞE ŞAHİN MESLEK LİSESİNDE EĞİTİM VERİLEN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI.
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
EYMİR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ALAN TANITIMLARI
Esenbey Çok Programlı Anadolu Lisesi
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ALAN SEÇİMİ HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIMI HİZMETİ ALANI
WEB PROGRAMCILIĞI.
BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Veri Tabanı Programcılığı
2013 ÇİÇEKLİ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIMI ALANI
Sandıklı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
Gazeteci çetin altan mesleki ve teknik anadolu lisesi 2014 / 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI bayraklI – 2015.
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni. Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda.
SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLİRSİNİZ BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ Basım ve Yayın Teknolojileri Nedir? Neden Bu Programı Okumalısınız? Bu bölümde öğrenciler.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
MUHASEBE VE FİNANS ÜMİT KÖSE Ö NSÖZ bu slaytta anlatılmak istenen bu alan üzerinde neler yapılabilir faydaları nelerdir Hayatımıza.
1- RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2-BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet BIYIK GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI.
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Mobİlya ve İç Mekan TasarImI AlanI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
KARTAL FATMA ALİYE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AFİŞ.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
AFİŞAFİŞ. T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Resim-İş Eğitimi.
«Makine Teknikerliği» nedir?
Sunum transkripti:

ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI TANITIMI ANKARA- 2015

ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Grafik ve Fotoğraf Alanı; Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla tasarımları elle ve bilgisayarla sanatsal ölçütler içinde hazırlama, Ürün veya konunun fotoğrafını çekme, çektiği fotoğrafları baskıya hazır hâle getirme yeterliklerinin, çeşitli özelliklerdeki klasik veya otomatik banyo ve baskı sistemlerinin çalışmaları hakkında yeterliklerin kazandırıldığı alandır.

ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Görsel ve işitsel teknikler ve medya yapımcılığı sektöründe yaşanan hızlı ve teknolojik gelişmeler Grafik ve Fotoğraf alanını doğrudan etkilemektedir. Grafik ve fotoğraf sanatının temel işlevi bir mesajı iletmek, bir ürün ya da hizmeti tanıtmaktır. İnsanlar arasında yazılı ve görsel iletişimi sağlayan araçlardan olan grafik ve fotoğraf sanatı, bu anlamda kültürel, sanatsal, tanıtım ve reklam alanlarında önemli bir yere sahiptir. Görsel medyada ve sosyal hayatta grafik ve fotoğraf ürünleri günümüzde ve gelecekte sürekli popüler ve etkin olarak yer almaya devam edecektir.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Program 4 yıl olarak tasarlanmıştır. Programın temel yapısı oluşturulurken 9. sınıfta ortak dersler, 10. sınıfta ortak dersler ile alan ortak dersleri, 11 ve 12. sınıflarda ise ortak dersler, dallara özel derslerin okutulması planlanmıştır. Bu derslerin içerikleri belirlenirken ulusal ve uluslararası iş gücünden beklenen temel yeterlikler, sektör araştırmaları ve mesleki yeterlikler dikkate alınmıştır. Alanda yer alan tüm dallara yönelik ortak yeterlikleri kazandıran dersler ağırlıklı olarak 10. ve 11. sınıfta verilmektedir. 12. sınıfta diplomaya götüren dala ait yeterlikleri içeren dersler yer almaktadır. Öğrenci 10. sınıfta alanda eğitim-öğretime başlar. 10. sınıfın sonunda ise bölgesel ve sektörel ihtiyaçlar, okulun donanımı, öğretmen ve fiziki kapasitesi ile öğrencilerin mesleki yeterlikleri de dikkate alınarak dal seçimi yapılır. Öğrencilerin alan ve dal seçimlerinde bölgesel istihdam olanakları dikkate alınır. Alan ortak derslerine ait modüllerin tamamı aynen uygulanır. 11 ve 12. sınıflarda dalın seçmeli meslek dersleri ve modüllerin seçimi koordinatör öğretmen, zümre öğretmenleri ve sektörde bulunan meslek elemanları ile iş birliği içinde; birbirine temel teşkil eden modüllerin öncelik sırası, okul koşulları, yerel ve bölgesel sektörün ihtiyaçları dikkate alınarak yapılır.

AlanIn AltInda Yer Alan Dallar Grafik Fotoğraf Okulumuzda şuan ‘‘Grafik’’ dalında eğitim verilmektedir…

AlanIn AltInda Yer Alan Dallar Grafik Tanımı: Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla tasarımları elle ve bilgisayarla sanatsal ölçütler içinde hazırlama yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Grafik ve fotoğraf alanı altında grafikerlik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

AlanIn AltInda Yer Alan Dallar Fotoğraf Tanımı: Ürün veya konunun fotoğrafını çekme, çektiği fotoğrafları baskıya hazır hâle getirme çeşitli özelliklerdeki klasik veya otomatik banyo ve baskı sistemlerinin çalışmaları hakkında yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Grafik ve fotoğraf alanı altında fotoğrafçılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

MESLEK ELEMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER Doğru yazılı ve sözlü anlatım yapma, düşüncelerini açık aktarabilen, Kendini yenileyebilen ve araştırmacı, Şekil ve uzay ilişkilerini görebilen, Renk ve şekilleri en ince ayrıntıları ile algılayabilen, Estetik görüş sahibi, güzel sanatlara karşı ilgili, Hayal gücü zengin, yaratıcı, Gözlem yeteneği gelişmiş, Tasarımlarını çizgi yoluyla ifade edebilen, Yeniliklere açık, teknolojiyi ve mesleği ile ilgili yayınları yakından izleyen, Dikkatini belli bir noktaya yoğunlaştırabilen kimseler olması gerekir. Planlı ve organize çalışabilen, ekip halinde çalışmaya yatkın kişiler olmaları gerekmektedir.

MESLEK ELEMANLARINIn Görevlerİ Tasarımını yapacağı konu ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek, müşterilerle görüşme yapmak, Tek başına veya yaratıcı ekiple birlikte çalışarak, tasarımı yapılacak konuyla ilgili kavramları ve ana temayı oluşturmak, İşin süreçlerini planlamak, İşin gerektirdiği kavramlara uygun tasarım tarzını belirlemek ve görsel öğeleri tasarlamak, Temel grafik tasarımını elle veya bilgisayarla yapmak, Masa üstü yayıncılık işlemlerini yapmak, Tanıtımı yapılacak ürün veya hizmeti, görsel öğelerle anlatmak, Tasarladığı grafiksel çalışma doğrultusunda, uygun mekânda fotoğraf çekimi yapmak veya yaptırmak, Basımı yapılacak ya da televizyon kanallarında, internette yayımlanacak bir malzemenin tasarımından basım veya yayım aşamasına kadar uzanan tasarım sürecini takip etmek, denetlemek ve sonuçlandırmak şeklinde sıralanabilir.

İSTİHDAM ALANLARI Grafik ve fotoğraf alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Orta ve büyük ölçekli matbaa ve yayın kuruluşlarında, Grafik tasarım stüdyolarında, Reklam ajanslarında, Televizyon, gazete vb. basın kuruluşları, Fotoğraf stüdyoları, Fotoğraf laboratuvarları, Bünyesinde tanıtım birimi bulunan tüm kurum ve kuruluşlarda vb. yerlerde çalışabilirler.

Eğİtİm ve Karİyer İmkânlarI

Eğİtİm ve Karİyer İmkânlarI Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur. Ayrıca “Özel Yetenek Sınavı” ile Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Eğitim Fakültelerinin ilgili bölümlerine girebilirler. Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, grafik ve fotoğraf ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.

TANITIM vİdeo

KAYNAKLAR www.meb.gov.tr www.megep.meb.gov.tr www.iskur.gov.tr/