ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
Advertisements

ERASMUS OFİSİ.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Öğrenim Anlaşması -- Learning Agreement -- Nasıl Hazırlanır?
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Ceyda Taşkıran 15 Ekim EKİM 2008 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLANTISI.
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi1.
15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp Uluslararası İlişkiler ve AB Ofisi ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ VE YERLEŞTİRME.
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Uluslararası İlişkiler Birimi
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Sunum transkripti:

ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi

Staja Giden Öğrenci Sayıları Dönem Toplam Başvuru Sıralamaya Giren Giden devam ediyor…

Staj Süresi 1 Haziran 2012 – 30 Eylül 2013 tarihleri arasında; en az 3 ay, en fazla 12 ay olarak gerçekleştirilebilir. Staj süresi Üniversitemizde 3 ay ile sınırlıdır, 3 aydan fazla staj yapan öğrenciler 3 aylık hibe alırlar. Hibeli staj süresi 90 günden eksik ya da fazla olamaz. Ancak ön lisans gibi kısa dönemli yüksek öğrenim programlarında hibeli staj süresi en az 2 ay en fazla 3 ay olabilir döneminden kalan kontenjan olması durumunda dönemi için seçilen öğrenci bir önceki döneme aktarılır.

Kimler Faaliyetten yararlanabilir TC vatandaşı olan yada olmayan Anadolu Üniversitesine kayıtlı örgün bölüm öğrencileri  ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora Staja gideceği tarihte mezun durumda olmayan öğrenciler Daha önce Erasmus Staj Hareketliliği Programından faydalanmamış öğrenciler (Erasmus Öğrenim Hareketliliğinden yararlanmış olabilirler)

Hangi kuruluşlar Staj faaliyeti için uygun değildir Avrupa Birliği kurumları ve AB ajansları AB programlarını yürüten ve bu kapsamda hibe alan kuruluşlar Misafir olunan ülkedeki ulusal diplomatik temsilciliklerimiz (büyükelçilik ve konsolosluk gibi)

Önbaşvuru ve Sonrası Uluslararası İlişkiler Birimi; Bu dönem ön başvurular web sayfasından online yapılacaktır Sınav sonucunda sıralamaya giren öğrenci listeleri UİB tarafından koordinatörlere iletilmek üzere dekanlıklara gönderilir. Bölüm Staj Koordinatörü; Kontenjan dahilinde sıralamaya giren öğrencilerin staj yeri bulmasına yardımcı olur, bulunan staj yerinin güvenilirliğinden ve öğrencinin öğrenim alanıyla ilgili olduğundan emin olur.

Önbaşvuru ve Sonrası - Devam Belirtilen tarihe kadar karşı kurumdan alınan öğrenciye ait kabul mektuplarını UİB’e ulaştırır. Öğrencinin uygun bir staj sözleşmesi hazırlamasına yardımcı olur, bu sözleşmeyi diğer belgelerle birlikte staj onay formu eşliğinde UİB’e ulaştırır. Giden staj öğrencilerine tüm süreçleri boyunca akademik olarak ve Erasmus süreci ile ilgili danışmanlık yapar. Öğrencilerin tüm süreç boyunca karşılaştıkları problemlere çözüm bulmayı amaçlar. Öğrencinin staj yaptığı iş yerindeki ilgili kişi ile yazışarak düzenli olarak öğrenciyi takip eder.

Staj HareketliliğindeKarşılaşılan Problemler Staj yeri bulmak. Vize Öğrencinin bilgilendirilmesi. Sözleşmenin düzgün ve eksiksiz doldurulması. Staj süresine riayet edilmesi.

Sözleşme Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler İş planı yapılırken haftada kaç saat çalışılacağı belirtilmeli Sözleşmede istenilen maddeler detaylı bir şekilde doldurulmalı Karşı kurum yetkilisinin imzası ve ıslak mührü olmalı Sözleşme bilgisayar çıktısı olmalı

Dikkat Edilmesi Gereken Konular Karşı kurum faaliyetinin, öğrencinin okuduğu alana uygunluğunun ve kurumun güvenilirliğinin denetlenmesi Öğrenciye nitelikli rehberlik hizmeti Bölümlerde öğrenci belgelerinin arşivlenmesi Öğrenci staj yaparken karşı kurumla iletişim kurulması.

Örnek Çalışma Planı

Örnek Çalışma Planı devamı

Örnek Çalışma Planı

Öğrenci hibelerin geri alınması Öğrenci staj yerindeki sorumluluklarını yerine getirmediği ve sözleşmesi feshedildiği taktirde aldığı hibeyi iade edecektir. Staj süresini tamamlamadan dönen öğrenci dönmek için zorunlu bir sebebi yoksa aldığı hibeyi iade edecektir. Eğer zorunlu bir sebepten döndüyse kaldıkları güne göre hibesi yeniden hesaplanır. Dönmesi gerektiren zorunlu durumunu bir dilekçe ve varsa ilgili belgelerle UİB’ye bildirmelidir. Gerekçesinin incelenmesi sonrasında kabul edilip edilmeyeceğine karar verilir.

Akademik Tanınma Öğrencilerin yurt dışında yaptıkları staj üniversitemizce tanınır ve çalıştığı saate göre kredi olarak not dökümlerine yansıtılır. Stajı zorunlu olmayan fakültelerin öğrencilerinin de aynı haklardan faydalanması amaçlanmaktadır.

Teşekkürler…