EGE’NİN İNCİSİ İZMİR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TUTKU TOURS İZMİR TOURIST MAP.
Advertisements

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Fındıkzade Çukurbostan
Yenipazar Kanyonu Kanyonun ilçe merkezimize uzaklığı yaklaşık 6 km’ dir. Kanyonun uzunluğu m yüksekliği ise m arasında değişmektedir.
ARALIK PROBLEMLERİ.
İTALYA.
Çukurova Üniversitesi Spor Tesisleri
NEDEN ESKİŞEHİR YOLU ? ANKARA SANAYİ ODASI II.Organize Sanayi Bölgesi
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Ankara Ankara Güzel Ankara
Hazırlayan Nehir Gülce ÇEŞMECİ 6-B NO 1
Prag’dan çok çok küçük bir örnekleme!
BÜYÜKLERİMİZİN ÇOCUKKEN OYNADIĞI OYUNLAR.
ÖZEL İSİMLER CİNS İSİMLER
TRAFİK İLE İLGİLİ ÖGELERİ ÖĞRENİYORUM
İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ
Medeniyetlerin kesişim noktası
AMACIMIZ: Dim Barajı ile deniz arasındaki alanın yönetim planının çıkarılması, turizm alanında daha fazla yararlanmak, denizden içeriye doğru 1 km’lik.
Bünyamin GÜNAYDIN ( Sınıf Öğretmeni )
KENTLER VE SİMGELERİ HAZIRLAYAN Zeynep Sarah ALAM
BÜYÜKLERİMİZİN ÇOCUKKEN OYNADIĞI OYUNLAR.
CEYHAN TİCARET MESLEK LİSESİ “OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA YÜRÜTÜLEN FAALİYET RESİMLERİ.
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI.
Süleyman Demirel Üniversitesi
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
HOŞ GELDİNİZ.
GELECEK KUŞAKLAR ORMAN YOK DEMESİN ! GELECEK KUŞAKLAR ORMAN YOK DEMESİN !
 DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın önemli birer parçalarıydı.
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
Yenİ NESİL IŞIKLI REKLAM SİSTEMLERİ
BİR ZAMANLAR 3 KÜLTÜRÜN DOSTÇA BİR ARADA YAŞADIĞI BAŞKA BİR İSTANBUL SEMTİ Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi, sununun boyutunu büyütmemek için düşürülmüştür.
‘Okullar Hayat Olsun’ Projesi ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ ÖğrenciÖğretmen Okul ATATÜRK İLKOKULU ve ORTAOKULU.
EMRE AYDIN.
Türkiyedeki Müzeler.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
VAN SPOR LİSESİ.
Atatürk’ün Ölçüler Alanında Yaptığı Yenilikler
KÜLTÜR VE KÜLTÜRÜN ÖĞELERİ
SU KAPLARI TAŞIMACILIKTA VE EVLERDE.
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
Cem GÜZEL İZMİR’İMİZİ İZMİR’LİLERE ANLATMAK DEĞİL AMA BELKİ ONLARIN BİLE BİLMEDİKLERiNİ ONLARA VE TÜM TÜRKİYE’YE TANITMAK İSTEDİM.
DÜNYA'DA ATLETİZM DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın.
HEDEF KİTLE Sabahları koşu ve yürüyüş parkurlarında spor yapan kadın ve erkekler. *Sabahları Bebek sahilinde taytlı şişme mont ve Nike Airmax’lı.
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
1890 yılı yaz ayında Washington Üniversitesi'nden mezun olan William Sachtleben ve Thomas Allen Jr. isimli Amerikalı iki genç, seyahat amacıyla ilk olarak.
 Kış sporları olimpiyatlarda dalı bulunan, karlı zemin yada kapalı salonlarda buzlu zeminde takımlar halinde yada gösteri amaçlı (buz pateni dansı gibi)
Adım Adım Tarih SAMATYA.
Ankara Ankara Güzel Ankara
STRATEJİK PLAN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Çukurova Üniversitesi Spor Tesisleri
AKDENİZ TURU-3.
Yusup MAMETKULYYEV. SEĞİRTMENLİK SPORU
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
ESKİ ANTAKYA SOKAKLARI, EVLERİ, ÇARŞISI.Hatay/Antakya'nın Tarih Kokan Evleri, Tarihçesi.
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
I Ş IK K İ RL İ L İĞİ. TANIMI Işık kirliliği yanlış yerde ve zamanda gerektiğinden fazla ve yanlış yöne yapılan aydınlatmadır.
TALATPAŞA ORTAOKULU ONARIM ÇALIŞMALARI
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
ATATÜRK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İSTİRAHATINI YAPTIĞI YER.
İstanbul’un En Güzel Manzarasına Sahip Tarih Kokan Apartmanı
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
Çukurova Üniversitesi Spor Tesisleri
KIBRIS YATIRIM FIRSATLAR SUNUMU
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
Sunum transkripti:

EGE’NİN İNCİSİ İZMİR

SAAT KULESİ 1901 Yılında II. Abdülhamid 'in tahta çıkışının 25. yılı için Sadrazam Küçük Sait Paşa tarafından Alman Konsolosluk binasını yapan mimara yaptırılmıştır. 25 metre yüksekliğindeki kulenin saati Alman İmparatoru II. Wilhelm'in armağanıdır. Dört köşesinde çeşmesi bulunan Saat Kule'sinin yazıtı yoktur.

KEMERALTI İzmir'in en eski alışveriş merkezi olan Kemeraltı, Saat kulesinden başlayan dar sokakları ile sizi bir anda İkiçeşmelik'e çıkarır. Çarşıda özellikle tekstil, takı, gıda ayakkabı olmak üzere her türlü konuda Alışveriş yapabilirsiniz.

KORDON Konak Meydanı ile Alsancak arasında deniz boyunca insanların keyifle yürüyüş yapabilecekleri Kordon İzmir'in en önemli özelliklerinden biridir. Özellikle, hafta sonları ve akşamları faytonlarla yapılan gezilerin keyfini hayatınız boyunca unutamazsınız.

ASANSÖR İzmir'in Musevi kültürünü Yansıtan Asansör Kulesi, Nesim Levi Bayraklıoğlu isimli bir Musevi tarafından yaptırılıp kente armağan edilmişti. Günümüzde kentin en turistik yerlerinden biridir. 1907 yılında Karataş semtinde yaptırılmış olan Asansör, yaklaşık 40m Yükseklikteki Halil Rıfat Paşa caddesine çıkışı sağlar.

İZMİR ENTERNASYONEL FUARI Kültürpark, 1 Ocak 1936 tarihinde Sayın Behçet Uz’ un öncülüğünde bugünkü mevcut 420.000 m2 alan üzerinde kurulmuştur. Kültürparkta büyük kısmı yurtdışından getirilmiş 8000 den fazla ağaç bulunmaktadır. İzmir’ in Akciğeri olan Kültürparkta her ağacın ve bitki örtüsünün künyesi çıkarılıyor ve ağaçlar sigortalanıyor.

Tüm kapılarda araç giriş-çıkışlarında otomatik kontrol sistemi’ mevcut olup, araç trafiği Kültürpark alanı çevresi ile sınırlandırılarak Kültürpark içerisi tamamen yayaların ve spor yapanların kullanımına sunulmuştur. Spor yapanlar için 1850 metrelik tartan pist koşu parkuru mevcuttur. Yıl içinde “ULUSLARARASI İZMİR FUAR ALANI”nda ihtisas fuarları düzenlenmektedir. "İEF ( İZMİR ENTERNASYONAL FUARI)" sırasında ise tüm Kültürpark alanı Kullanılmaktadır. (İEF döneminde Kültürpark’a giriş ücreti alınmaktadır.) "MARBLE ULUSLAR ARASI DOĞALTAŞ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI" da Kültürpark alanındaki bazı bölgelere giriş-çıkış sınırlandırması yapılarak düzenlenmektedir.

Kültürpark içinde Fuar Alanları, Tarih ve Sanat Müzesi, Sanat Galerisi, Sanat Merkezi, Paraşüt Kulesi, Açıkhava Tiyatrosu, ve Lunaparkın yanı sıra Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonu, Tenis Kortları, Halı Saha, gibi çeşitli etkinliklere imkan tanıyan yapılar bulunuyor. Bu haliyle Kültürpark eğlence, spor ve kültürel amaçlı olarak bütün yıl kullanılma olanağı sunuyor.

“Ben bütün İzmir'i ve İzmirlileri severim “Ben bütün İzmir'i ve İzmirlileri severim. Güzel İzmir'in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerine eminim.” M. Kemal ATATÜRK

HAZIRLAYAN Seçil EROĞLU 08290137