Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VAN SPOR LİSESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VAN SPOR LİSESİ."— Sunum transkripti:

1 VAN SPOR LİSESİ

2 Okulumuz Van Spor Lisesi Van-Erciş yolu üzerinde 18
Okulumuz Van Spor Lisesi Van-Erciş yolu üzerinde 18. kilometrede yol üstünde geniş ve yeşillik bir alanda kurulmuştur. Doğayla iç içe ferah bir ortamda kurulan okulumuz şehrin gürültü ve kirliliğinden uzak sakin bir çevreye sahiptir.

3 Okulumuz taşımalı kapsamına girmektedir
Okulumuz taşımalı kapsamına girmektedir. Merkezde kalan öğrencilerimiz servis ücreti ödemeden okula gelip gidebilirler. Ayrıca okulumuzun hemen yanında okulumuza ait erkek öğrenci pansiyonumuz bulunmaktadır.

4 Okulumuza il dışından gelen veya merkezde olup pansiyonda kalmak isteyen erkek öğrencilerimiz için yeterli kontenjan bulunmaktadır. Okulumuz pansiyonu tamamen ücretsiz olup günde üç öğün yemek verilmektedir. Merkez dışından gelen kız öğrencilerimiz için anlaşmalı olduğumuz merkezdeki kız pansiyonları bulunmaktadır.

5 Okulumuzda ağırlıklı olarak spor dersleri olmasına rağmen 9. ve 10
Okulumuzda ağırlıklı olarak spor dersleri olmasına rağmen 9. ve 10. sınıflarda spor derslerine ek olarak normal lise müfredatlarında olan dil anlatım, tarih, coğrafya, fizik, kimya, matematik gibi dersler de verilmektedir. Ancak bu dersler temel düzeyde işlenmekte olup ağırlıklı olarak spor ile ilgili dersler işlenmektedir.

6 Okulda spor ile ilgili dersleri donanımlı olan çok amaçlı spor salonumuzda işliyoruz.

7 Sınav 3 aşamadan gerçekleşecektir. a. Koordinasyon parkuru
SPOR YETENEK SINAVI : Sınav 3 aşamadan gerçekleşecektir. a. Koordinasyon parkuru b. Çabukluk ve Hız (30 metre koşu testi) c. Kuvvet (Durarak uzun atlama testi) 2. Ritim 3. Sporcu Geçmişi (Takım Sporları ve Bireysel sporlar)

8 Sınavların Değerlendirilmesi ve Yerleştirme Puanı Öğrenci seçimi, yetenek sınavlarının % 70’i ile yüzlük sisteme dönüştürülen Ortaöğretime yerleştirme puanının % 30’u alınarak 100 (Yüz) tam puan üzerinden alınacaktır. Yetenek sınavlarından 50 (Elli ) puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır

9 Okulumuz Spor Lisesinin eğlenceli ve aktif bir eğitim ortamı bulunmaktadır.
Resmi müfredatın yanında okulumuzda düzenli olarak il içi ve il dışında spor müsabakaları düzenlenmekte, okul içinde aylık periyotlarla film izleme, münazara, seminer gibi kültürel çalışmalar yapılmaktadır. Okulumuzu daha yakından tanımak için ziyaret edebilirsiniz Sevgi ile kalın 

10 Van Spor Lisesi Okul Rehber Öğretmeni
Hazırlayan : Mehmet Şah DENİZ Van Spor Lisesi Okul Rehber Öğretmeni


"VAN SPOR LİSESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları