Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEREDE VE NASIL YAŞIYORUZ
Advertisements

Adı:Alper Soyadı:Akyüz Sınıf:7-D No:3066
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Haydarpaşa garından bir görünüm
SULTAN AHMET CAMİİ.
Yer Kabuğunun Doğal Anıtları
TURİZM DEĞERLERİMİZ.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
TURİZM COĞRAFYASI.
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
BURSA.
Kazanım 1. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal
TÜRKİYE NİN TARİHİ VE TÜRİSTİK YERLERİ
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
AŞINDIRMA VE BİRİKTİRME ŞEKİLLERİ
Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6
HAZIRLAYAN: NUR KURTOĞLU 7/D 2174
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
Coğrafi Bölgeler.
TÜRKİYEM TÜRKİYEM Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey yarımkürede, Avrupa ve Asya kıtalarının kesişme noktasında bulunan bir ülke. Ülke topraklarının büyük bir.
Çalışma 5 Adım Adım Türkiye Hazırlayan : Selma GENÇ
ADIM ADIM TÜRKİYE.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
Dogal ANITLAR.
YARİM İSTANBUL.
ATİLLA ASTAN
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
Ülkemizin Güzel Yerleri
SULTAN AHMET CAMİİ.
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Baransel KUMBUL ve Tuna EDİZ
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Türkiye’nin doğal güzellikleri
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
GEREKÇELERİMİZ. NEDEN BİR PROJE KISACA PROJEMİZ.
ÇANAKKALE.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL
HANGİ İLİN NESİ MEŞHUR?.
İSTANBUL’ UN FETHİ.
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
DAĞLARI: Ortalama yükseltini az olduğu Marmara Bölgesi’nin yerşekilleri engebeli bir yapıya sahip değildir. Trakya’daki Işık, Koru ve Yıldız Dağları ile.
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
BURSA’NIN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ ARDA KIRTASİYE.
Türkiye’de Karstik Şekiller
ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK KONU: OSMANLIDA BİR MERKEZ
Eser İncelemesi Edirne Selimiye Camii
Adı:Alper Soyadı:Akyüz Sınıf:7-D No:3066. İstanbul’un Tarihi Yerleri Fatihin kenti fethinden sonra Mimar Sinan, restorasyonunun yapılmasıyla görevlendirildi.
HAZIRLAYANLAR NAZ ORHAN AYŞE BER İ N ÖZDEM İ R. ÜLKEM İ ZDEK İ DO Ğ AL GÜZELL İ KLER.
DENİZLER. DENİZLER HAKKINDA: Denizlerin yery ü z ü nde dağlardan, karalardan ç ok daha geniş yer kaplamaktadır. Ger ç ekten, denizler D ü nya ’ nın %
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE.
GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ
ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER
Ankara Ankara Güzel Ankara
KULA VALİ MUZAFFER ECEMİŞ İ.Ö.O
İSTANBUL İSTANBUL.
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
TÜRKİYE.
HAZIRLAYANLAR EBRAR ÇAKIR BEYZA EFE KEVSER ÇAYIR
ATATÜRK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İSTİRAHATINI YAPTIĞI YER.
TÜRKİYENİN SU VARLIĞI.
TÜRKİYE HAZIRLAYAN:Furkan Oğan. TÜRKİYEYİ KURAN KİMDİR? Atatürk kurdu.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İstanbul Boğazı. İstanbul Boğazı İSTANBUL BOĞAZI ( BOSPHORUS) İstanbul Boğazı, Karadeniz ile Marmara Denizi’ni birleştiren su yoluna verilen isimdir.
15 milyona yaklaşan İstanbul Nüfusu, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli ile komşu olan ve Marmara Bölgesinde Marmara denizi ve Karadeniz arasında bir yarımadadır.
Kazanım SB Konum ile ilgili kavramları kullanarak kıtaların, okyanusların ve ülkemizin coğrafi konumunu tanımlar.
KIZ KULESi.  Tarihi ve farklı objektiflerden manzaralar...Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış.
Sunum transkripti:

Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri

Tarihi Güzellikler Sultan Ahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında sultan I. Ahmet tarafından İstanbul'dakitarihî yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa'ya yaptırılmıştır.Cami Mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle bezendiği için ve yarım kubbeleri ve büyük kubbesinin içi de gene mavi ağırlıklı kalem işleri ile süslendiği için Avrupalılarca "Mavi Cami (Blue Mosque)" olarak adlandırılır. Ayasofya'nın 1934 yılında camiden müzeye dönüştürülmesiyle, İstanbul'un ana camii konumuna ulaşmıştır.

Top kapı Sarayı Top kapı Sarayı Fatih Sultan Mehmet tarafından 1478’de yaptırılmış, Abdülmecit’in Dolma bahçe Sarayıı yaptırmasına kadar yaklaşık 380 sene boyunca devletin idare merkezi ve Osmanlı padişahlarının resmi ikametgahı olmuştur. Kuruluş yıllarında yaklaşık 700.000 m.² lif bir alanda yer alan sarayın bugünkü alanı 80.000 m² dır

Kız Kulesi Kız Kulesi, hakkında çeşitli rivayetler anlatılan, efsanelere konu olan, İstanbul BoğazınenMarmara Denizi'ne yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş yapıdır. Üsküdar’ın sembolü haline gelen kule, Üsküdar’da Bizans devrinden kalan tek eserdir. MÖ 24yıllarına kadar uzanan tarihi bir geçmişe sahip olan kule, Karadeniz’in Marmara ile birleştiği yerde küçük bir ada üzerinde kurulmuştur.

Dolma bahçe Sarayı Dolma bahçe Sarayı, Kara köy'den Sarıyer'e uzanan sahil şeridinin Kabataş ileBeşiktaş arasında kalan bölümünde, Marmara Deniziden Boğaziçi'ne deniz yoluyla girişte sol kıyıda, Üsküdarn karşısında yer alan saray.

Doğal Güzellikler

Peri Bacaları Peribacası, vadi yamaçlarından inen sel sularının ve rüzgarın, tüflerden oluşan yapıyı aşındırmasıyla ortaya çıkan oluşumdur..

Bolu Abana Gölü Abana Gölü, Bolunün 34 kilometre güney batısında bulunan, çam ve köknar ağaçlarının baskın olduğu bir Tabiat Parkı içinde, yaklaşık 1350 metre yükseklikte bulunan ve alanı 125 hektarı bulan bir heyelan set gölüdür. En derin yeri 18 midir.

Truva Atı Truva atı, Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketidir.Savaşyaklaşık 10 yıldır sürüyordur. Askerler bıkkın ve yorgundur. Zekası yüzünden Athena tarafından da sevilen Odysseus'un aklına tahtadan bir at yapma fikri gelir. Plana göre Akhalılar savaştan çekiliyor gibi gözüküp, geride çok büyük bir tahta at bırakırlar. 

Pamukkale Travertenleri Pamukkale, güneybatı Türkiye'deki Denizli ilinde doğal bir mevkidir. Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını, travertenleri kapsamaktadır. Türkiye'nin Ege bölgesinde, ılıman bir iklimi olan Menderes Nehri vadisinde bulunur.

Düden Şelalesi Düden Şelalesi Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden alır ve Düden başı denilen noktada yer yüzüne çıkar. Düden Çayıboyunca iki kola ayrılır. Antalya'ya yaklaşık 7 km uzaklıkta olan kolu Aşağı Düden (ya daKarpuz kaldıran Şelalesi) ve Varsak'a 1 km uzaklıkta olan kolu Yukarı Düden Şelalesi'dir. Bu iki kola ayrılan şelaler Akdeniz'e dökülür.