Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER"— Sunum transkripti:

1 ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER
ZEYNEP DURU TINGAZ

2 BURSA -ULUCAMİ yılları arasında Yıldırım Bayezid tarafından Bursa'da yaptırılan cami, Bursa'daki mimari eserlerin en büyüğüdür. yılları arasında Yıldırım Bayezid tarafından Bursa'da yaptırılan cami, Bursa'daki mimari eserlerin en büyüğüdür.

3 BÜYÜKADA Büyükada Eski adı Prinkipo'dur. Prinkipo, Yunanca "büyük" demektir. Troçki'nin bir dönem sürgün yaşadığı Büyükada İstanbul Adaları'nın en büyüğüdür. Büyükada Eski adı Prinkipo'dur. Prinkipo, Yunanca "büyük" demektir. Troçki'nin bir dönem sürgün yaşadığı Büyükada İstanbul Adaları'nın en büyüğüdür.

4 GELİBOLU TARİHİ MİLLİ PARKI
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Çanakkale ili sınırları içinde Gelibolu Yarımadasının güney ucunda Eceabat ilçesinin hemen hemen tamamını kapsayan ve Çanakkale Boğazının Avrupa yakasında hektarlık alanı içeren büyük bir parktır.

5 Güney Marmara bölgesinde, Türkiye’nin 5. büyük gölüdür.
İZNİK GÖLÜ Güney Marmara bölgesinde, Türkiye’nin 5. büyük gölüdür.

6 KAYALI ŞELALESİ Kırklareli’ne yaklaşık 20 km. uzaklıktaki Kayalı Köyü, Teke Deresi ve Kayalı baraj gölü çevresindeki yürüyüş parkuru ile biliniyor.

7 KAZDAĞLARI/ÇANAKKALE
Kazdağı Biga Yarımadasının tamamı üzerine yayılır ve yarımadanın coğrafi doğal sınırını belirler.

8 KIZKULESİ İstanbul Boğazı’nın Salacak açıklarında yeralan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş yapıdır. Tarih içinde gözetleme kulesi ve deniz feneri olarak kullanılmıştır. Boğaz girişini belirten bir mihenk noktasıdır.

9 KUŞ CENNETİ MİLLİ PARKI
Balıkesir ili içerisindeki Manyas Kuş Gölü’nün kuzeydoğusunda yer alır. Manyas, Gönen, Bandırma arasındadır.

10 MISIR ÇARŞISI İstanbul’un en eski kapalı çarşılarından olan Mısır Çarşısı 1660 yılında Turhan Sultan tarafından yaptırılmıştır.

11 SULTANAHMET CAMİİ İstanbul’un bugünkü Sultanahmet semtinde Sultan 1. Ahmet tarafından yılları arasında yaptırılmıştır. Medrese, mektep, türbe, dükkanlar, hamam, imaret ve sebillerden oluşmaktadır.

12 TOPKAPI SARAYI Dünyada günümüze kadar gelebilmiş sarayların en eskisi ve en genişi Topkapı Sarayıdır. Yaklaşık 400 yıl Osmanlı Devletinin idare merkezi olmuştur.

13 TROYA ANTİK KENTİ Homeros’un ünlü İlyada ve Odysseia destanına konu olan önemli bir yerleşim merkezidir.

14 ULUDAĞ Bursa ili sınırları içerisinde 2543 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan dağıdır.

15 Sizlere Marmara bölgemizdeki doğal ve tarihi güzelliklerden sadece birkaçını sunmaya çalıştım. Bölgemizde ve ülkemizde daha birçok güzellik keşfedilmeyi beklemektedir. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.


"ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları