Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İstanbul Boğazı. İstanbul Boğazı İSTANBUL BOĞAZI ( BOSPHORUS) İstanbul Boğazı, Karadeniz ile Marmara Denizi’ni birleştiren su yoluna verilen isimdir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İstanbul Boğazı. İstanbul Boğazı İSTANBUL BOĞAZI ( BOSPHORUS) İstanbul Boğazı, Karadeniz ile Marmara Denizi’ni birleştiren su yoluna verilen isimdir."— Sunum transkripti:

1

2 İstanbul Boğazı

3 İSTANBUL BOĞAZI ( BOSPHORUS)
İstanbul Boğazı, Karadeniz ile Marmara Denizi’ni birleştiren su yoluna verilen isimdir. İstanbul Boğazı üzerinde 1973 yılında hizmete açılan 1073 metre boyundaki Boğaziçi Köprüsü ve 1986 yılında hizmete giren 1090 metre boyundaki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü iki yakayı birbirine bağlamaktadır. Bosphorus is the waterway that connects the Black Sea and the Marmara Sea. The 1073 meter long Bosphorus Bridge, settled in 1973 on the İstanbul strait and the 1090 meter long FSM which has opened in 1986, connects the two continents together

4 İSTANBUL BOĞAZI

5 KIZ KULESİ

6 KIZ KULESİ (MAIDEN’S TOWER)
Kız Kulesi, MÖ 5.yy’da Yunanlar tarafından İstanbul Boğazı’nın Üsküdar Salacak sahiline yakın bir noktaya kurulmuştur. Üsküdar’da, Roma İmparatorluğu’ndan kalma tek mimari eserdir Kız Kulesi, tarih içinde gözetleme kulesi, deniz feneri olarak kullanılmıştır. Maiden’s Tower, B.C. In the 5th century it was founded by the Greeks, close to the Salacak Coast of İstanbul Bosphorus. It is only architecture remains from the Roman Empire in Üsküdar. Maiden’s Tower is used as a watch tower, lighthouse in the history.

7 KIZ KULESİ

8 TOPKAPI SARAYİ

9 TOPKAPİ SARAYI (TOPKAPI PALACE)
Topkapı sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun devleti idare etmek amaçlı 400 yıl boyunca kullandığı ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı hem saray hem de idare merkezidir. Yapımı tam 3 yıl süren Topkapı Sarayına zamanla çeşitli dönemlerde yeni yapılar eklenmiştir. Yapımında tamamen Osmanlı Mimarisi ve Barok Mimarisi esas alınmıştır. Topkapı Palace is the center of both the palace and the administration where the Ottoman Empire used for 400 years to govern the state and which the Ottoman Sultans lived. New buildings have been added to the Topkapı Palace, which has been built for three years at various times. Completely Osmanlı and Baraque architecture is based on the construction.

10 GALATA KULESİ

11 GALATA KULESİ (GALATA TOWER)
 Tarihi Galata Bölgesi’nde yer alan en önemli ve en eski eser olan bu kule; Romalılar, Venedikliler, Cenevizliler ve Osmanlılar tarafından farklı amaçlar için tarih boyunca kullanılmıştır.  Galata Kulesi’nden kendini boşluğa bırakan Hezarfen Ahmet Çelebi, rüzgârın da etkisi ile uçarak İstanbul Boğazı’nı aşmış ve Üsküdar’a inmiştir. The tower, which is the most important and the oldest work in the historical Galata region, has been used throughout history for different purposes by Roman Ottoman, Venetions, Geneose. Jumping from the Galata Tower Hezarfen Ahmet Çelebi , flying with the effect of the wind has crossed its throat and descended to Üsküdar.

12 GALATA KULESİ

13 GALATA KULESİ EFSANESİ (Galata Tower Legend)
Efsanelerden ilkine göre; Romalılar, bir kadın ve erkeğin Galata Kulesi’ne ilk kez birlikte çıktıklarında, onların mutlaka evlenmeleri ile sonuçlanmaktadır. Fakat çiftlerden biri daha önce Galata Kulesi’ne çıktıysa bu tılsımın bozulacağına inanılır. From the legend first ; Romans, a man and a woman when they first come together in the Galata Tower, they will absoluetly get married. But if one of the couples has been to the Galata Tower before it’s believed that, this talisman will break.

14 TOPKAPİ SARAYİ

15 SULTAN AHMET CAMİ

16 Sultan Ahmet Cami (Sultan Ahmet Mosque)
17.Yüzyılın önemli eserinden biri olan Sultanahmet Camii, Mimar Sinan’ın yapı anlayışı içinde inşa edilmiş bir şaheserdir. Avrupa bu camiye mavi cami anlamında “Blue Mosque” demektedirler. Bu cami, emsallerinin hiçbirinde olmad.ığı kadar aydınlık ve ferahtır. One of the important works of the 17th century, the mosque is a masterpiece built within the architectural understanding of Mimar Sinan. This mosque is called Blue Mosque in Europe. This mosque is as bright and spacious as any of its peers.

17 SULTAN AHMET CAMİ


"İstanbul Boğazı. İstanbul Boğazı İSTANBUL BOĞAZI ( BOSPHORUS) İstanbul Boğazı, Karadeniz ile Marmara Denizi’ni birleştiren su yoluna verilen isimdir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları