Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYANLAR NAZ ORHAN AYŞE BER İ N ÖZDEM İ R. ÜLKEM İ ZDEK İ DO Ğ AL GÜZELL İ KLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYANLAR NAZ ORHAN AYŞE BER İ N ÖZDEM İ R. ÜLKEM İ ZDEK İ DO Ğ AL GÜZELL İ KLER."— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYANLAR NAZ ORHAN AYŞE BER İ N ÖZDEM İ R

2 ÜLKEM İ ZDEK İ DO Ğ AL GÜZELL İ KLER

3 Düden Şelalesi, bu ma ğ aradan 10 km sonra başka bir güzelli ğ i daha LARA dan Akdeniz e dökülerek bir kez daha insanlara güzelli ğ ini göstermektedir.

4 Pamukkale adı,kireçli sıcak suların çökelmesi sırasında meydana gelen pamuk gibi beyaz pamuk taşlarından gelmektedir. Eski adı SH İ ERAPOL İ S dir.

5 Ölüdeniz, Mu ğ la ilinin Fethiye ilçesine bir beldedir Ölüdeniz kumsalı yüzde seksen iki oyla 2006 yılında dünyaın en güzel kumsalı seçilmiştir.

6 Peri Bacaları 60 milyon yıl önce 3. Jeolojik devirde Toroslar yükseldi. Kuzeydeki Anadolu Platosu nun sıkışmasıyla yanarda ğ lar faaliyete geçti

7 Kelebekler vadisi, World Heritage Foundation tarafından dünya üzerinde korunması acil gereklili ğ e haiz 100 da ğ dan biri olarak tespit edilen Babada ğ [1970 m Anti Kragos] ın eteklerinde bulunan bir kanyon.

8 Nemrut Da ğ ı, Bitlis il sınırları içinde, Van Gölünün batısında, volkanik bir da ğ. Çember biçimli olan da ğ ın yukarı bölümü şiddetli patlamalarla eski sivrili ğ ini kaybetmiş, genişlemiş ve bir krater meydana getirmiştir.

9 Balıklıgöl, Şanlıurfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İ brahim Peygamberin ateşe atıldı ğ ında düştü ğ ü yer olarak bilinen bu göl, kutsal balıklar ve çevrelerindeki tarihi eserler ile Şanlıurfa nın en çok ziyaretçi çeken yerlerindendir.

10 ÜLKEM İ ZDEK İ TAR İ H İ ESERLER

11 Truva Atı, zekasıyla ünlü Odysseus un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdı ğ ı tahtadan at maketidir.

12 Topkapı Sarayı dünyada günümüze gelebilmiş sarayların en eskisi ve genişi Topkapı Sarayıdır.

13 Yapının kalıntıları üzerinde yapılan çalışmalar, ön cephenin iki katlı görümüne karşın, yapının üç katlı oldu ğ unu göstermektedir. Rololar halinde el yazmaları, galeriden oluşan üst katlarda saklanmıştır.

14 Yapılışından günümüze İ zmirlililerin buluşma noktalarından biri olan Saat Kulesi Konak Meydanı ndadır.

15 Türk Kurtuluş Savaşının veTürk inkılaplarını büyük önderi Mustafa Kemal in yattı ğ ı mezardır.

16 Kız Kulesi hakkında çeşitli rivayetler anlatılan,efsanelere konu olan, İ stanbul Bo ğ azı nın Marmara Denizi ne yakın kısmında,Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş.

17 Sümele Manastırı, Trabzon ili,Maçka ilçesi, Altındere köyü sınırları içerisinde yer alır.

18 İ ZLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TEŞEKKÜR EDER İ Z


"HAZIRLAYANLAR NAZ ORHAN AYŞE BER İ N ÖZDEM İ R. ÜLKEM İ ZDEK İ DO Ğ AL GÜZELL İ KLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları