EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ SEMİNERİ 08-10/12/2009

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Duran Uygur
Advertisements

UZAKTAN EĞİTİM.
İyi Bir Eğiticinin Özellikleri
Eğitim İçeriğinin Sunumu
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN SEÇİMİ ve GELİŞTİRİLMESİ
Ders Hazırlama Şablonu
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
İLKÖĞRETİME BAŞLARKEN ÇOCUĞUMUZA NASIL YARDIM EDEBİLİRİZ?
GRUNDTVIG 2 ÖĞRENME ORTAKLIKLARI. Öğrenme Ortaklıkları  Yetişkin eğitimi alanında çalışan kuruluşlar arasında KÜÇÜK ÖLÇEKLİ İŞBİRLİĞİ etkinlikleridir.
‘Eğiticilerin Eğitimi’ Hazırlık 2. Gün 1. Oturum Nisan 2010 AB Eşleştirme Projesi TR 07-FI-02.
SOSYAL BİLGİLER 7.SINIF KONU: İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
Eğitim Öğretimde Planlama
Tartışma Yönetme Deniz YENİ Nisan 2007.
Nasıl Öğreniriz?. Hepimiz vücudumuza dışarıdan gelen etkileri içsel olarak ifade etmek amacıyla kullandığımız beş duyuya sahibiz.
‘Eğiticilerin Eğitimi’ Eğitici becerileri 3. Gün 1. Oturum Nisan 2010 AB Eşleştirme Projesi TR 07-FI-02.
Öğretim İlkeleri.
8/B SINIFI VELİ TOPLANTISI
Genel Öğretim Yöntemleri [Öğretim Sistemleri]
5. VE 6.SINIFLAR YOĞUNLAŞTIRILMIŞ İNGİLİZCE PROGRAMI (YİP) BİLGİLENDİRME İNGİLİZCE ZÜMRESİ.
Sunum Araçlarının Kullanımı
Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M. İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
PARMAK OYUNLARI.
TEGV PROJESİ GÖRÜŞME ANALİZİ DEMOGRAFİK BİLGİLER GÖNÜLLÜLER n= 15 Cinsiyet: 9 Kadın 6 Erkek Aldığı Eğitimler: Yaş Ortalaması: 29 İletişim.
SINIF YÖNETİMİ YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ
TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE KULLANILAN STRATEJİ, YÖNTEM VE TEKNİKLER
Bilgisayar Destekli Öğretim
YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ
BİRLİKTE ÇALIŞALIM ı Kazanım: Grup çalışmalarına etkili biçimde katılır. 10. Sınıf 11 nolu kazanım etkinliği.
ENGELLİ VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
Mustafa Kemal YALINKILIÇ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
‘Eğiticilerin Eğitimi’ Hepsini bir araya getirmek 4. Gün 1. Oturum Nisan 2010 AB Eşleştirme Projesi TR 07-FI-02.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Brifing ve Sunum Hazırlama Teknikleri
Doğru Çalışma Yöntemleri
ETKİLİ İLETİŞİM.
TEGV PROJESİ GÖRÜŞME ANALİZİ DEMOGRAFİK BİLGİLER GÖNÜLLÜLER n= 15 Cinsiyet: 9 Kadın 6 Erkek Aldığı Eğitimler: Yaş Ortalaması: 29 İletişim.
TEGV PROJESİ GÖRÜŞME ANALİZİ DEMOGRAFİK BİLGİLER GÖNÜLLÜLER.
SUNUM TEKNİKLERİ.
Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda size rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.

AçIk oturum MÜRÜVVET KILINÇ.
HİKÂYE ANLATMA TEKNİKLERİ
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
En fazla ödül kazanmış olan İngilizce Dil Eğitimi Programı.
Çalışma Yaprağı.
ZAMANIN ETKİLİ KULLANIMI
ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ
DİL ANLATIM SLAYT SUNUM&SÖYLEV.
Ö.T.M.T Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
4 .BÖLÜM Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Geliştirmede Öğretmen Nitelikleri Ve Öğretmen Yetiştirme Ahmet ATAÇ- Cihan ÇAKMAK – Gülenaz SELÇUK – İhsan.
BÖLÜM 5 ARAÇ-GEREÇLERİN ÖĞRETİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ.
SUNUM / SUNUŞ.
ETKİLİ SUNUM. SUNUM NEDİR Bir konunun, bir bildirinin, bir araştırma sonucunun dinleyicilere aktarılmasına sunum denir. Sunumda bir çalışma sonucunu açıklama,
ETKİLİ SUNUM NASIL YAPILIR?
Sunum ile iilgil bilgiler. Sunumda Yapılması Gerekenler İnsan hayatı, bir toplumun içinde mevcuttur. Bu toplumda her an insanlarla iletişim içindeyiz.
SUNUM TEKNİKLERİ.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. ETKİLİ OKUMA BECERİLERİ  Okurken anlamayı kontrol etmek Metin hakkında soru sormak ve cevaplamak Yüksek sesle okumak.
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ

Etkili Bir Seminer Nasıl daha iyi bir seminer verebiliriz?
SUNUM TEKNİKLERİ.
Sunum transkripti:

EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ SEMİNERİ 08-10/12/2009

Sıradan öğretmen anlatır geçer, İyi öğretmen açıklar, Yetenekli öğretmen uygular ve gösterir, Gerçek öğretmen ilham kaynağı olur.

İYİ BİR EĞİTİMCİNİN SEMİNER ÖNCESİ YAPMASI GEREKEN HAZIRLIKLAR

Seminerde anlatacağı konuda araştırma yapar, uygulayacağı programın zaman dağılımını planlar ve hangi materyalleri kullanacağını önceden tespit eder. Seminer salonunda bulundurulması gereken eğitim araçlarının (sinevizyon ve perdesi, bilgisayar, flipchart, whiteboard vs.) ve katılımcı sayısının fazla olduğu geniş salonlarda ise yaka mikrofonlu ses düzeni ve katılımcılar için de bir telsiz mikrofon bulundurulmasını sağlamalıdır. Geniş salonlarda yaka mikrofonu temin etmesi özellikle önemlidir. Çünkü eğitmen sürekli hareket halindedir ve oturmaz.

Tüm katılımcıların, yakalarında isim plaketi taşımalarını veya masalarının üzerindeki plaketlerin uzaktan okunacak büyüklükte yazılmış olmalarını sağlar. Seminer öncesinde, yapılacak ikramlar konusunda bilgi verir. Seminer notlarını veya programını, bir hafta öncesi katılımcılara ulaştırılarak, fikri hazırlık içine girmeleri ve konular hakkında bilgilenmelerini sağlar. Kullanılacak video, sinevizyon, kitap, kaset, slayt, CD vb. materyalleri hazır olmasını ve seminer malzemelerini (fotokopi vb.) çoğalttırıp, katılımcılara dağıtımını sağlar.

İYİ BİR EĞİTİMCİNİN ÖZELLİKLERİ NELER OLMALIDIR?

SÜPER STAR EĞİTİMCİ; · Fiziksel açıdan sağlıklıdır SÜPER STAR EĞİTİMCİ; · Fiziksel açıdan sağlıklıdır. · Hayata olumlu ve iyimser bakar. · Hoş bir ses tonu vardır. · Geniş bir yaşam deneyimine sahiptir. · Katılımcılardan öğrenmeye açıktır ve çok okur. · Öğrettiği prensipleri kendi de uygular.

· Grupları yönetmekten zevk alır. · Öğrencilerle çabuk kaynaşır · Grupları yönetmekten zevk alır. · Öğrencilerle çabuk kaynaşır. · Sakinliğini korur ve stresle kolayca baş edebilir. · Dakiktir. Zaman ve kural konusunda verdiği sözleri tutar. · Yüksek beklentiler yaratır. · Katılımcıların tutum ve düşünceleriyle ilgilenir ve onlara saygı gösterir. · Katılımcılara tarafsız davranır.

BU 6 MADDEYİ ÖĞRENİP, UYGULADIĞIMIZDA İYİ BİR EĞİTİMCİYİZDİR. 6-ÖĞRENMENİN AKTİF OLMASI 5-MALZEMEYE GÖRE METOD GELİŞTİRMEK 4-KATILIMCILARIM KİM? KATILIMCILARA EN İYİ NASIL ANLATABİLİRİM? (İÇERİĞİN SUNULMASI) 3-BİR DERSİ NASIL YAPILANDIRIRIM 2-SEMİNER HAZIRLIĞI 1-ÖĞRENMEYİ KOLAYLAŞTIRMAK

Başarılı Bir Sunuşta Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

· Konuşmacı sahnede düzgün görünmelidir. · Doğal rol yapmalıdır · Konuşmacı sahnede düzgün görünmelidir. · Doğal rol yapmalıdır. · Okuma değil, yorum yapmalıdır. · Konuşmaya hemen başlamamalıdır. · Konuşmaya başlamadan önce ortamı tanımalıdır. · Durağan (monoton) olmamalıdır. · Antipatik olmamalıdır. · Konu başlıklarını kendi stiline göre kağıtlara yazmalıdır.

· Dinleyicilerle göz kontağı kurmalıdır · Dinleyicilerle göz kontağı kurmalıdır. · Kelime haznesi fazla olmalıdır. · Konuşma içinde havayı dağıtmak için küçük şakalar yapmalıdır. · Konuyu renklendirmelidir. · Konuşma süresini iyi planlamalıdır. · Ayakta konuşmaya özen göstermelidir. · Konuşma sonunda vurucu bir mesajla veda etmelidir.

İnsan duyduğunu unutur, gördüğünü hatırlar, Yaptığını ise tam olarak öğrenir. Hem görüp hem duyduğunu kolay kolay unutmaz,

(mehtapf06@hotmail.com.tr.) THANK YOU SO MUCH FOR YOUR ATTENTİON!... Mehtap İYİCE İçişleri Bakanlığı İltica-Göç Bürosu (mehtapf06@hotmail.com.tr.)