Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Duran Uygur 092110035.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Duran Uygur 092110035."— Sunum transkripti:

1 Duran Uygur

2 Sınıf Yönetiminde Zaman Tuzakları
Konu Sınıf Yönetiminde Zaman Tuzakları Kavramlar Sınıfta Zaman Tuzakları Etkili Zaman Yönetimi

3 Kaynakça ÇELİK V., (2008), SINIF YÖNETİMİ, 4. BASKI, NOBEL YAYINLARI, ANKARA ERDEN M. (2005), SINIF YÖNETİMİ, 1. BASKI, EPSİLON YAYINLARI, İSTANBUL KÜÇÜKAHMET L. (ED), (2011), SINIF YÖNETİMİ, 12.BASKI, PAGEM AKADEMELERİ, ANKARA ERKILIÇ T. ( )

4 Sınıf Yönetimi Kavramlar
Sınıf içi etkinliklerin düzgün olarak yürütülmesini sağlama ve sınıftaki kesintileri en aza indirme tekniklerini içerir. (Seifert, 1991) Sınıftaki kaynakların, insanların ve zamanın yönetimidir. ( Haig, 1990)

5 Kavramlar Zaman Olayların geçmişten bugüne gelip geleceğe doğru birbirini izlediği kesintisiz süreç . . . İnsan, toprak, bina, araç ve para gibi zaman da temel bir kaynaktır. Ancak zaman kaynağının, diğer kaynaklardan farklı özellikleri vardır.

6 Kavramlar Zaman Zaman, biriktirilemeyen, ödünç alınamayan, kiralanamayan, çoğalamayan ve geri getirilemeyen eşsiz ve değerli bir kaynaktır. (Ünal ve Ada, 2000)

7 Sınıfta Zaman Tuzakları
Sınıf dışı ortamlardaki gürültüler. Sınıfa, derse geç gelen öğrenciler.

8 Sınıfta Zaman Tuzakları
Ders başladıktan sonra sınıftan dışarıya çağrılan öğrenciler. Sınıflarda okul yönetimi tarafından okutulan duyurular.

9 Sınıfta Zaman Tuzakları
Çeşitli nedenlere bağlı olarak sınıfta istenmeyen öğrenci davranışlarının meydana gelmesi. Derslerin zamanında başlayıp bitirilmemesi, teneffüs ve diğer derslerden zaman çalınması.

10 Sınıfta Zaman Tuzakları
Derse başlangıçta, ders sırasında ve sonunda öğretmenden kaynaklanan bazı durumlar. Ders saatleri içinde para toplanması, bilet satılması ve benzeri işler sayılabilir.

11 Etkili Zaman Yönetimi Etkili Zaman Yönetimi Derse zamanında başlamak ve erken bitirmemek gerekliliktir: Öğretmen derse sorunlarla gelmemeye özen göstermelidir:

12 Etkili Zaman Yönetimi Etkili Zaman Yönetimi İşlenecek konu ve konunun önemine ilişkin bilgi verilmelidir: Dersin kesintiye uğramamasına çalışılmalıdır: Uygun öğretim yöntem ve teknikleri kullanılmalıdır.

13 Etkili Zaman Yönetimi Sınıfta olumlu bir havanın oluşmasına çalışınız.
Olumlu hava sınıfta öğrenmeyi destekleyerek zaman yitirilmesini azaltır.

14 Etkili Zaman Yönetimi Etkili Zaman Yönetimi Kullanacağınız araç, gereç ve kaynakları önceden kullanıma hazır hale getiriniz. Dersin amaç ve içeriğine uygun öğretim yöntem ve teknikleri seçiniz.

15 Etkili Zaman Yönetimi Etkili Zaman Yönetimi Zaman zaman farklı öğretim yöntem ve teknikleri uygulayınız. Öğrencileri kısa sürede tanıyınız. Duyuru, eğitsel kol çalışmaları için seçim vb işleri dersin sonuna bırakınız.

16 Etkili Zaman Yönetimi Etkili Zaman Yönetimi Sınıfta zaman tuzaklarını belirleyerek önlem geliştiriniz.  Dersi olumlu iletilerle bitiriniz.

17 ZAMANI ETKİN KULLANMAYI VE KONTROL ETMEYİ BAŞARABİLEN ÖĞRETMEN “ZİL ÇALDIĞI ANDA SON CÜMLEYİ SÖYLEYEN ÖĞRETMEN”DİR.


"Duran Uygur 092110035." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları