Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ"— Sunum transkripti:

1 ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ

2 SANAT EĞİTİMİNİN İLKELERİ
Uygun ve farklı deneyimlerin sunulması Süreç ve ürün Uygunluk veya orijinallik Sanat çocuğa aittir Kabul edilme ortamı Rol modelleri sunma

3 UYGUN VE FARKLI DENEYİMLERİN SUNULMASI
Eğitimcinin farklı materyaller sunarak çocukların farklı deneyimler yaşamasına için ortam oluşturması önemlidir. Çocukların farklı sanat alanları ile iç içe olmaları sağlanmalıdır.

4 SÜREÇ VE ÜRÜN Çocuklar üründen çok süreç ile ilgilenirler Bu nedenler çocukların ürünlerine değil süreçlerine önem verilmelidir.

5 UYGUNLUK VEYA ORİJİNALLİK
Sanat eğitiminde orijinal düşünceleri desteklemek, bunlara değer vermek ve bunları çocuk istiyorsa sergilemek önemlidir. Materyalleri sunmak ve çocukların materyalleri özgün bir şekilde birleştirmelerine fırsat vermek gerekir.

6 SANAT ÇOCUĞA AİTTİR Sanat çocuğa özgün düşüncelerini sunma fırsatı verir. Bu nedenlerle çocuklara malzemeler, ortam sunulmalı, özgür bırakılmalıdır.

7 KABUL EDİLME ORTAMI Sanat eğitimi sürecinde çocuğun kendini güvenli bir atmosferde hissetmesi önemlidir. Çocuklar kendilerine saygı duyulan bir ortamda düşüncelerine saygı duyulacağından emin olur.

8 ROL MODELLERİ SUNMA Yetişkinlerin sanat ile ilgilenmeleri, sanat için zaman ayırmaları, sanat ile ilgilenirken heyecan duymaları çocukları olumlu yönde etkiler. Çocuklar sanat ile ilgilenen yetişkinleri izleyerek sanatsal yaratma sürecini gözlemleme fırsatı bulmuş olurlar.


"ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları