“NET work of WORDS” MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Advertisements

FAIRstart FAIRstart KRONOLOJİK GÖRÜNÜM T.C KOCAELİ VALİLİĞİ AB PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ.
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN SEÇİMİ ve GELİŞTİRİLMESİ
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Bütünleşik Müfredat ve “Bilgisayar” Dersi
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
Benim Öğretmenim Benim Öğrencim Modülü Benim Öğretmenim Benim Öğrencim Modülüne ulaşmak için bu yolu izleyebilirsiniz.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Engelli Yetişkinler için Mesleki Uygunluk Modülü Geliştirme
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
HAKKIMIZDA Tam zamanlı İngilizce eğitimi English Kids Academy ile artık çok kolay Kurumumuz 1981 yılından beri yayıncılık alanında edindiği tecrübeyi.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
ISTE Standartları Uluslararası Eğitim Teknolojileri (Derneği) Birliği (The International Society for Technology in Education-ISTE) Teknolojinin eğitimde.
İşletmelerde Beceri Eğititimi (İBE) Koordinasyonu Geliştirilmiş Model
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
KARABÜK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Comenius Regio Projesi Yerel Ortaklar Toplantısı.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLARIN ÖNEMİ VE KULLANIMI
Erken Çocukluk Dönemi Öğretmen!n!n Özell!kler!.
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
4. GELENEKSEL BAHAR TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ AKDENİZ SAĞLIK İDARECİLERİ DERNEĞİ.
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
Türkiye’de Okul Hibeleri : Ekonomik Krize Yenilikçi bir Cevap Milli Eğitim Bakanlığı Çalıştayı 8 Mart 2010 Maureen McLaughlin Dünya Bankası.
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
Bilgilendirme Toplantısı
PROJENİN ADI: MERAK KORİDORU PROJEYİ UYGULAYAN OKUL: ÇİĞDEMLİK İLKOKULU PROJENİN AMACI: Öğrencilere Merak Uyandırıcı Sorular Sorarak Bilgiye Çeşitli.
ETwinning: Gelişim yol haritası Mehmet Muharremoğlu Koordinatör eTwinning Ulusal Destek Servisi Bilgilendirme toplantısı Türkiye Kalite Ödülü Töreni.
Toplumda Hayat Boyu Öğrenme Kültürü ve Farkındalığının Oluşturulması
ÖNCELİK 2: HAYAT BOYU ÖĞRENME FIRSATLARININ VE SUNUMUNUN ARTIRILMASI.
EMRE AYDIN.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Fatih Projesi Bazı Öneriler Fatih Zirvesi akgul.web.tr/yazilar/sunum/
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015.
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Portalının Tanıtım Semineri
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ COMENİUS OKUL.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
İSTANBUL VALİLİĞİ İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü CULTOUR PROJE ÇALIŞTAYI.
«Living Together in Nature» AYHAN IŞIK İlçe Milli Eğitim Müdürü Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatör kurum olduğu KA201 AB Erasmus+ «Living.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Tanıtım Çalışma Grubu
Mobil öğrenme; kendine özgü içeriği olan ve buna uygun formatlarla mobil cihazlar aracılığıyla eğitim ortamına aktaran uygulamadır.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

“NET work of WORDS” MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Meeting 1: Aralık SPAIN MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİBE: AVRO Faaliyet, 1 Ağustos 2012 ila 31 Temmuz 2014 tarihleri (başlangıç ve bitiş tarihleri dahil) arasında uygulanacaktır. Meeting 2: Mayıs PORTUGAL Meeting 3: Ekim AUSTRIA Meeting 4: Ocak IRELAND Meeting 5: Haziran TURKEY

MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Yayın Şirketi-RADYO-TV Guillaume Buteau – Genel Kordinatör Asociacion de Emisoras Municipales de Andalucia de Radio u TV-EMA TV Avda.Americo Vespucio 5,Edificio Cartuja,Bloque 1,planta 2,Modulo / Sevilla-SPAIN Tel 1 : Tel 2: Avda.Americo Vespucio 5,Edificio Cartuja,Bloque 1,planta 2,Modulo / Sevilla-SPAIN Tel 1 : Tel 2: Seville

MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Kar amacı gütmeyen sivil toplum örgütü Corina Exenberger– Proje Yöneticisi Verein zur Förderung und Unterstützung von Freien Lokalen Nichtkommerziellen Radioprojekten (Yerel Ticari Olmayan Radyo açık projelerin Geliştirme ve Destekleme Derneği /ORANGE Verein zur Förderung und Unterstützung von Freien Lokalen Nichtkommerziellen Radioprojekten (Yerel Ticari Olmayan Radyo açık projelerin Geliştirme ve Destekleme Derneği /ORANGE Klosterneuburger Straße Vienna/AUSTRIA Tel 1 : Klosterneuburger Straße Vienna/AUSTRIA Tel 1 : Vienna

MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Kar amacı gütmeyen sivil toplum örgütü ALAN BRADDISH– Proje Yöneticisi COMHARCHUMANN CUMARSAIDE POBAL BAILE ATHA CLIATH THOIR-THUAIDH TEO. NEAR FM NORTHSIDE CIVIC CENTRE, BUNRATTY ROAD, DUBLIN 17, DUBLIN /IRELAND Tel : NORTHSIDE CIVIC CENTRE, BUNRATTY ROAD, DUBLIN 17, DUBLIN /IRELAND Tel : Dublin

MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki veya Teknik Lise Jorge Teixeira– Proje Yöneticisi/ Bilişim Koordinatörü Agrupamento de Escolas Romeu Correia Rua Virgínia Moura Almada-Almada/ PORTUGAL Tel : Rua Virgínia Moura Almada-Almada/ PORTUGAL Tel : Lisboa

MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Kamu Yönetimi Nurhan TEMİR– Proje Yöneticisi/ Bilişim Öğretmeni Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Aşağı Hisar Mahallesi, Gülveren Caddesi Manavgat/Antalya TURKEY Tel : Aşağı Hisar Mahallesi, Gülveren Caddesi Manavgat/Antalya TURKEY Tel : ANTALYA

Gençler günümüzde giderek medya diline alışmışlardır. Bu anlamda fazlaca medya ortamları vardır. Öğretmenlerin ve eğitimcilerin kendilerini çekici ve dinamik kılmak ve sürekli gelişen ilgi ve eleştirel kapasitelerini daha etkili kullanabilmeleri için pedagojik yetkinlikleri üst düzeyde olmalıdır. Bu proje 2006 yılında Avrupa Parlementosu Tavsiyesine göre, teşvik etmek amacıyla öğretmen ve eğitimcileri ve metadolojik becerileri geliştirmeyi amaçlamaktadır. Böyle bir bakış açısına göre içerik geliştimek için, öğretmenlere ve belirli hedeflere (okullar,dernekler vb.) göre farklılaştırılmış, radyo yayıncılığının eğitimde daha fazla kullanılması ve organizasyonu için modüller geliştirilecektir. Bu hedefe ulaşmak ve planlanmış sonuçları üretmek için gerekli yeterlilikleri olan bir ortaklık amaçlıyoruz. Ağ eğitim amaçlı bu medya kullanımı konusunda eğitim deneyimi olan radyolar ve multimedya iletişimi kullanan eğitim kurumları işbirliği yapacaktır. Gençler günümüzde giderek medya diline alışmışlardır. Bu anlamda fazlaca medya ortamları vardır. Öğretmenlerin ve eğitimcilerin kendilerini çekici ve dinamik kılmak ve sürekli gelişen ilgi ve eleştirel kapasitelerini daha etkili kullanabilmeleri için pedagojik yetkinlikleri üst düzeyde olmalıdır. Bu proje 2006 yılında Avrupa Parlementosu Tavsiyesine göre, teşvik etmek amacıyla öğretmen ve eğitimcileri ve metadolojik becerileri geliştirmeyi amaçlamaktadır. Böyle bir bakış açısına göre içerik geliştimek için, öğretmenlere ve belirli hedeflere (okullar,dernekler vb.) göre farklılaştırılmış, radyo yayıncılığının eğitimde daha fazla kullanılması ve organizasyonu için modüller geliştirilecektir. Bu hedefe ulaşmak ve planlanmış sonuçları üretmek için gerekli yeterlilikleri olan bir ortaklık amaçlıyoruz. Ağ eğitim amaçlı bu medya kullanımı konusunda eğitim deneyimi olan radyolar ve multimedya iletişimi kullanan eğitim kurumları işbirliği yapacaktır. MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Öğretmenlerin yetkinlik gelişimini desteklemek için yapılması gereken çok şey var.Yenilikçi bir okul ortamında organize öğrenmede yeni yollar tanıtmak gerekir. Günümüzde öğretmenlerin ve eğiticilerin dinamik ve ilgi çekici desteklerin kullanımı yoluyla kendi öğrenme süreçlerini kolaylaştırmak, ilgi geliştirmek ve ilgi çekici kodları kullanmak için disiplin ve pedagojik yeterlilikleri olmalıdır. Bugün en yaygın ve kolay medya aygıtları arasında düşünülen webradio, sadece bir eğlence ve bilgilendirme aracı olarak düşünülemez. Yayın formatlarını kullanma medya iletişimi alma,öğrenme aygıtları yaratma,ürün oluşturma,öğrencileri katılımcı yapmak için öğrenciler yetiştiriyoruz. Bu projenin nihai amacı,ilk olarak eğiticiler ve öğrencilerde yeni iletişimsel deneyimleri son olarak da yeni becerileri(metinler, etkili ses kullanımı,dijital yeterlikler geliştirme vb.) geliştirmektir. Öğretmenlerin yetkinlik gelişimini desteklemek için yapılması gereken çok şey var.Yenilikçi bir okul ortamında organize öğrenmede yeni yollar tanıtmak gerekir. Günümüzde öğretmenlerin ve eğiticilerin dinamik ve ilgi çekici desteklerin kullanımı yoluyla kendi öğrenme süreçlerini kolaylaştırmak, ilgi geliştirmek ve ilgi çekici kodları kullanmak için disiplin ve pedagojik yeterlilikleri olmalıdır. Bugün en yaygın ve kolay medya aygıtları arasında düşünülen webradio, sadece bir eğlence ve bilgilendirme aracı olarak düşünülemez. Yayın formatlarını kullanma medya iletişimi alma,öğrenme aygıtları yaratma,ürün oluşturma,öğrencileri katılımcı yapmak için öğrenciler yetiştiriyoruz. Bu projenin nihai amacı,ilk olarak eğiticiler ve öğrencilerde yeni iletişimsel deneyimleri son olarak da yeni becerileri(metinler, etkili ses kullanımı,dijital yeterlikler geliştirme vb.) geliştirmektir. MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

NETWORD iki aşamada olmak üzere, eğitmenler / rehabilitasyon merkezleri ve özel ihtiyaçları olan marjinal gruplar ile yetişkinler,mesleki eğitim,genç insanlar,çalışan eğitimcilere yöneliktir. İLK AŞAMADA eğitmenler ve öğretmenler,yayın yoluyla didaktik iletişim,biçimsel organizasyon ve yayın metni yöntemleri öğrenme özelliklerini bilir. Sonunda öğretmenler ve eğitmenler şu durumlar mümkün olacaktır. -İletişim aracı olarak bir yayın diliyle eğitim materyalleri oluşturmak -Bilgileri kodlamak, çözmek için gençleri bilgilendirmek ve yayın dili kullanmak -Öğrencilere bir radyo programının nasıl kullanılacağını öğretmek. NETWORD iki aşamada olmak üzere, eğitmenler / rehabilitasyon merkezleri ve özel ihtiyaçları olan marjinal gruplar ile yetişkinler,mesleki eğitim,genç insanlar,çalışan eğitimcilere yöneliktir. İLK AŞAMADA eğitmenler ve öğretmenler,yayın yoluyla didaktik iletişim,biçimsel organizasyon ve yayın metni yöntemleri öğrenme özelliklerini bilir. Sonunda öğretmenler ve eğitmenler şu durumlar mümkün olacaktır. -İletişim aracı olarak bir yayın diliyle eğitim materyalleri oluşturmak -Bilgileri kodlamak, çözmek için gençleri bilgilendirmek ve yayın dili kullanmak -Öğrencilere bir radyo programının nasıl kullanılacağını öğretmek. MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Bu aşamada içeriği olacaktır. Teknik olarak; -Radyonun dili ve zamanlaması -Kayıt Teknikleri -Radyo yönetimi -Montaj Teknikleri -Şarkı/Ses seçimi -Ritim -İşin değişik aşamalarının zamanlaması -Faaliyet yolu -İletişim araçları ve internet yoluyla bilgi ve ses dosyalarının alışverişi -İnternet üzerinde mevcut kaynakların araştırılması ve doğrulanması. Bu aşamada içeriği olacaktır. Teknik olarak; -Radyonun dili ve zamanlaması -Kayıt Teknikleri -Radyo yönetimi -Montaj Teknikleri -Şarkı/Ses seçimi -Ritim -İşin değişik aşamalarının zamanlaması -Faaliyet yolu -İletişim araçları ve internet yoluyla bilgi ve ses dosyalarının alışverişi -İnternet üzerinde mevcut kaynakların araştırılması ve doğrulanması. MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ