T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
REHBERLİK SERVİSİ SBS TANITIM SEMİNERİNİ SUNAR Abdullah ŞENCAN Psikolojik Danışman.
Advertisements

TEOG 2 1. Ortak Sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında; KKTC ve Bakanlığımıza.
{ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI.
1 Sınavlarla İlgili Genel Konular ÖSYS’deki Değişiklikler / Yenilikler  2010 ÖSYS’de önemli değişiklikler:   Haziran ayında yapılacak Lisans.
ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
Mazeret Sınavlarının Uygulanması 1.  Geçerli bir mazereti sebebiyle merkezi sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret.
2014 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Okul Öncesi ve İlkokullarda Meb Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönergesi gereği Çocuk Kulüpleri açılacaktır.
Mazeret Sınavlarının Uygulanması 1.  Geçerli bir mazereti sebebiyle merkezi sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret.
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE.
1. 1.Oturum (C.tesi)Saat =10:00 2.Oturum (C.tesi)Saat =14:00 3.Oturum (Pazar)Saat =10:00 4.Oturum (Pazar)Saat.
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
TEMEL EĞİTİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI 1.
Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki.
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
T.C. TRABZON VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Milli Eğitim Bakanlığı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS)
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE
ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM BÖLÜMÜ YGS GERİ KAZANIM SINAV SONUÇLARI Ömer Faruk BEKTAŞ Şube Müdürü.
HAZIRLAYAN NURGÜL İZMİRLİ REHBER ÖĞRETMEN VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
KİLİMLİ CUMHURİYET ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013 ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
2. Dönem Ortak Sınav Toplantısı
2013-SBS UYGULAMA TAKVİMİ SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TAKVİMİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTEN YAYIN TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV SONUÇLARININ İLANI.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Coğrafya Konuları Türkiye’de İklim İç Anadolu Bölgesi İç Kuvvetler
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ORTAK SINAVLAR BİRİNCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÖĞRETİM YILI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ.
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
Performans Takip Sınavı
 5, 6, 7 inci sınıflara yönelik olarak Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 28 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da yapılacaktır.
8. SINIF MERKEZİ ORTAK SINAVI Okul Müdürleri sınav başlamadan önce olumsuz bir durum olursa mutlaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne haber verilecek. Özelikle.
ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK 2. DÖNEM ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR KEÇİÖREN İLÇE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Şükran Sinangil Psikolojik Danışman Yasemin Karakaya Ortaokulu 2013.
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
Bazı Önemli Kural Değişiklikleri
Bazı Önemli Kural Değişiklikleri
GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
2017-ALES Sonbahar Dönemi Bina Sınav Sorumlusu Görevli Eğitimi
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması)
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı
2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI GÖREVLİ EĞİTİMİ
2018 KPSS- Ortaöğretim (KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI) GÖREVLİ EĞİTİMİ
KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (2018 KPPS GK-GY-EB) GÖREVLİ EĞİTİMİ
1 Nisan 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS İlkbahar Dönemi) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME.
YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (2018 YDS) GÖREVLİ EĞİTİMİ
ABİDE 2016 AKADEMİK BECERİLERİN İZLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ (ABİDE) ARAŞTIRMASI.
MERKEZİ SINAV.
Sunum transkripti:

T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI A.Muhsin TÜRKMEN Ergül DEMİR

TÜİK EKONOMİK VE SOSYAL GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNE GÖRE TÜRKİYE’Yİ 26 BÖLGEYE AYIRMIŞTIR.

ÖBBS 2008 İLE İLGİLİ ÖRNEKLEM GRUBU Sayısı Okul Öğretmen Öğrenci Marmara Bölgesi 5 35 170 5711 Ege Bölgesi 4 32 160 4025 Akdeniz Bölgesi 3 4573 İç Anadolu Bölgesi 42 210 5187 Karadeniz Bölgesi 8 38 190 5127 Doğu Anadolu Bölgesi 7 49 250 6951 Güneydoğu Anadolu Bölgesi 6839 TOPLAM 36 270 1350 38413

GÖREVLİLER ÖBBS 2008 sınavının uygulamasında görevliler; merkezde EARGED, illerde projeden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı/Şube müdürü, İlçe Milli Eğitim müdürü/Şube müdürü, görevli İlköğretim müfettişleri, okul müdürü, projeden sorumlu okul müdür yardımcısı /görevli öğretmen şeklindedir. İllerdeki görevlendirmeleri il Millî Eğitim müdürlükleri yapacaklardır.

ÖBBS 2008 SINAV UYGULAMASI SORUMLU VE YETKİLİ BİRİMLER YÖNETİM ŞEMASI T.C.MEB EĞİTİMİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ, MÜDÜR YARDIMCISI, ŞUBE MÜDÜRÜ UYGULAMA VE DENETİM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLKÖĞRETİM MÜFETTİŞİ UYGULAMA DENETİM OKUL MÜDÜRÜ, PROJEDEN SORUMLU OKUL MÜDÜR YARDIMCISI, GÖREVLİ ÖĞRETMEN

ÖBBS 2008 Uygulamasında Sınav Evraklarının Dağıtımı ve Toplanması Sınav evrakları EĞİTEK tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilecektir ve uygulama sonrasında teslim alınacaktır. Gelen evraklar; Okullar için hazırlanan kutular (Soru kitapçıkları ve cevap kağıtları) İl Milli Eğitim Müdürlükleri için hazırlanan kutular (Öğretmen anketleri, sınav uygulama kılavuzları ve sınav tutanakları) Sınav uygulaması 22,05,2008 tarihinde yapılacaktır.

BELGELERİN DAĞITILMASI BELGELERİN TOPLANMASI KENT İÇİ SINAV KURYESİ-BİNA SINAV YÖNETİCİSİ SINAV BELGELERİNİN ALINDI-VERİLDİ TUTANAĞI İL :………………. İLÇE :………………. EK-5 OKUL ADI BELGELERİN DAĞITILMASI BELGELERİN TOPLANMASI Paket Sayısı Teslim Eden Kurye Teslim Alan Sınav Yöneticisi Rakamla Yazıyla Adı Soyadı İmzası

ÖBBS 2008 ÖLÇME VE BİLGİ TOPLAMA ARAÇLARI 1- Öğretmen anketleri: Sınavdan önce sınıf, İngilizce, matematik, fen ve teknoloji, Türkçe ve sosyal bilgiler öğretmenlerine dağıtılacak(örneklem grubuna derse giren öğretmenler). Sınav günü cevaplandırılmış olarak toplanacak. 2- Öğrenci anketi: Sınav cevap kağıdı üzerinde olup sınav günü cevaplandırılacak 3- Durum belirleme testleri: Sınıf seviyelerine göre İngilizce, matematik, fen ve teknoloji, Türkçe ve sosyal bilgiler derslerinden becerileri ölçen sorulardan oluşmaktadır.

ÖBBS 2008 SINAV UYGULAMA: Sadece örneklem grubu katılacaktır. 1- Öğrencinin öğrenim gördüğü okulda sınıf bütünlüğü bozulmadan ÖĞRENİM GÖRDÜĞÜ SINIFTA sınava alınır. 2- Öğrenci anketi sınavdan önce cevaplandırılır. Öğrenci anketi cevaplandırılırken salon başkanı yardımcı olabilir. 3- Testlerin cevaplandırılmasında kesinlikle ip ucu olabilecek açıklamalarda bulunamazlar. 4- ÖBBS bir yarışma sınavı değildir. Öğrencilerin bütün sorulara erişmesine ve cevaplamasına fırsat verilmeli.Bunun için ara dinlenme ve ek süre verilebilir.

Tüm sınıflar için hazırlanan test kitapçıklarındaki derslere göre madde sayısı ile toplam süreler aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Madde Sayısı Sınıflar Türkçe Matematik Fen veTeknoloji Soysal Bilgiler İngilizce Toplam Madde Süre (dakika) 4 15 20 80 120 5 6 100 7 8 25 110

ÖBBS 2008 Uygulamasında 4 ve 5. Sınıflar İçin Zaman Dağılımı Türkçe Matematik Ara Dinlenme Fen Bilgisi Sosyal Bilgiler İngilizce SÜRE 20 dk. 30 dk. 10 dk 20dk BAŞLAMA SAATİ BİTİŞ SAATİ

ÖBBS 2008 Uygulamasında 6, 7 ve 8. Sınıflar İçin Zaman Dağılımı Türkçe Matematik Ara Dinlenme Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler İngilizce Süre 6. Sınıflar 25 dk 30 dk. 10 dk. 20 dk 7. Sınıflar 25 dk. 8. Sınıflar 30 dk Başlama Saati Bitiş Saati

BİNA SINAV YÖNETİCİSİ-SALON BAŞKANI SINAV BELGELERİNİN ALINDI-VERİLDİ TUTANAĞI İLÇE : ………………. OKUL ADI: ………………. EK - 6 BELGELERİN DAĞITILMASI BELGELERİN TOPLANMASI Sınav Kitapçığı Adedi Optik Cevap Kağıdı Adedi Tes. Eden Bina Sın. Yöneticisi Teslim Alan Sal.Bşk Teslim Eden Sal.Bşk Tes. Alan Bina Sın. Yöneticisi SINIF ADI Rakamla Yazıyla Adı Soyadı İmzası

TAKIM ÇALIŞMASI

TEŞEKKÜR EDERİZ A.MUHSİN TÜRKMEN www.meb.gov.tr www.earged.meb.gov.tr