Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERKEZİ SINAV.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERKEZİ SINAV."— Sunum transkripti:

1 MERKEZİ SINAV

2 Nitelikli liselere yerleşebilmek için MEB tarafından yapılacak olan merkezi sınava girilmelidir.

3 Merkezi Sınav Sistemi Merkezi sınav iki bölüm halinde uygulanacak
Birinci Bölüm(Sözel): 09.30’da başlayacak İkinci Bölüm(Sayısal):11.30’da başlayacak 90 soru sorulacak Sözel Alan 50 soru 75 dk. Sayısal Alan 40 soru 60 dk.

4 Merkezi Sınav Sistemi Sınav soruları 8. sınıf müfredatından çoktan seçmeli sorular şeklinde gelecek. Öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak.

5 Merkezi Sınav Sistemi Sözel Bölüm Sayısal Bölüm Türkçe Matematik
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi İngilizce Matematik Fen Bilimleri

6 Merkezi Sınav Sistemi Birinci Bölüm İkinci Bölüm Sözel Alan
Sayısal Alan

7 Derslerin Ağırlık Katsayıları

8 Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Liseler
Fen Liseleri Sosyal Bilimler Liseleri Anadolu İmam Hatip Liseleri Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları

9 Okullara Yerleşmek İçin Kaç Tercih Yapılabilecek?
Sınava giren öğrenciler önce sınav puanları ile girmek istedikleri okullardan 5 tercihte bulunacaklardır. Ardından adreslerinin bulunduğu eğitim bölgelerinde bulunan 5 okulu tercih edeceklerdir. Sınav puanlarına göre tercihlerine yerleşemezlerse diğer öğrenciler gibi adreslerine bağlı olarak eğitim bölgelerinden yerleşeceklerdir.

10 Merkezi Sınava Girmeyen Öğrenciler Nasıl Yerleşecek?
Sınava girmek istemeyen öğrenciler, ikamet ettiği adrese en yakın tercih edilen 5 okuldan birine, diploma notuna göre, yerleştirilecektir Adrese dayalı tercihlerinde tercih önceliği önemlidir Diploma notuna göre yerleşecek olan öğrenci birinci tercihinde yerleşemezse ikinci tercihine göre yerleşecektir

11 Tercihler Nasıl Yapılacaktır?
Tercihler e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin adrese dayalı eğitim bölgesi tercih ekranında, ikamet ettiği eğitim bölgesinde farklı okul türlerinden toplam 9 lise yer alacaktır. Öğrenciler kendilerine sunulan bu 9 okul arasından 5 tercih yapacaklardır. 9 okul bütün lise türlerini (Anadolu Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) kapsayacaktır. Öğrencilerden 9 okuldan 5 tercih yapması istenecektir.

12 Özel Okullara Giriş Nasıl Olacak
Özel Okullar isterlerse kendilerine özel sınavları yapabilecek. İster yaptıkları bu sınav ile ister Merkezi sınav ile öğrenci seçebilecek Özel okulu tercih etmek isteyen öğrenciler istediği özel okula gidebilecek.

13 Merkezi Sınavın Başvuru Tarihi
Nisan 2018

14 Merkezi Sınav Giriş Belgeleri Hangi Tarihte Nereden Alınacak?
22 Mayıs 2018 tarihinden itibaren mühürlü bir şekilde okul müdürlüklerinden alınacak

15 Merkezi Sınav Hangi Tarihte Yapılacak?
02 Haziran 2018 Cumartesi Not: Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı sınav giriş belgesi ile saat 09:00 da sınava girilecek binada hazır olunmalıdır.

16 Merkezi Sınav Sonuçları Ne Zaman İlan Edilecek?
22 Haziran 2018 tarihinde internet adresinde ilan edilecektir.

17 DOĞRU CEVAP İYİ GELECEK BAŞARILAR 


"MERKEZİ SINAV." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları