GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG. 21-23 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Topluluk Başkanı Yavuz Sultan Selim KAVRIK
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
Montpellier France Décembre 2008 GENÇLİK PROJESİ Eylem Ankara, (Türkiye)
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetim Birlikleri ve hizmetlerin verilmesi.
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü - ÇEM UNCCD 10 YILLIK STRATEJİSİ VE UEP UYUMLAŞTIRILMASI Erdoğan Özevren Çölleşme ile Mücadele Daire Başkanı.
Havza Yönetiminde Stratejik Planlama
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Afetler ve Afet Yönetimi Doğan K. Bıyıklı (TA2SX) 3 Şubat 2007 Echolink – Turkiye Konferans Odası.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
STRATEJİ Strateji, örgütlere geleceği tahmin etme, çalışmalara belirli yön verme ve kendini bir bütün olarak görebilme olanağı veren araçtır. Örgütler;
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
Support to Local Administration Reform 1 Birlik için stratejik yönün tanımlanması.
L/O/G/O Yerel Yönetimlerinizin Kapsama Alanında mısınız? Eylem 5.1 Projesi Değerlendirme Akdeniz Belediyeler Birliği.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
Yerel Önleme ve Güvenlik Planlarının Hazırlığı ve Uygulaması 26 Mart 2013 Serra Titiz İstanbul Pilot Uygulamasından Sorumlu Kıdemli Uzman.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
GEG Gençlik Eylem Grubu Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Katılım ve Katılımcılık Süreci A.Ü.Z.F. Peyzaj Mimarlığı Bölümü
TÜBESS (TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ); Ulusal Belge Sağlamada Yeni Bir Boyut 25 Mayıs 2011 Antalya Mehmet BOZ
SWOT ANALİZİ NEDİR? -STRENGTHS?, WEAKNESS?, OPPORTUNITIES?, THREATS?
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite gençlerinin gönüllülük yapmış olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Gençler TOG sayesinde.
NEREDEYSE EN SÜPER HAFIZA yeni bir milat mı acep?.
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
ERASMUS+ Gençlik.
2013 YILI ETKİNLİKLERİ. Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (HÜSAM) tarafından davet edilen Dr. Eugene Kogan tarafından "Armenian Foreign.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Çocuklarla Daha Güçlüyüz
Hedef Analizi Strateji Analizi Paydaş Analizi
G ÖNÜLLÜLÜK “İsteyerek, bilerek, severek ona buna zıplama, atlamak.” “Yaşamaya devam etme sebeplerini çoğaltma ve varlığını toplumsal olarak gerçekleme.
Demokratik Katılımın Güçlendirilmesi için Türkiye ve Avrupa’dan Savunuculuk ve Lobicilik İyi Örneklerinin Yaygınlaştırılması Projesi 3. Eğitim İzleme ve.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ TOPLULUĞU
ORTAÖĞRETİM DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI DERSİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
Sunum transkripti:

GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG

21-23 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik. Atölyenin katılımcıları olarak sıkıntımız,12. gençlik konseyinden bu yana var olan tema adına somut adımlar atamamaktı.

GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG - Gençler için politikalar üretiliyor mu ? - Politika süreçlerinde ne kadar söz sahibiyiz ve politikaların ne kadar takipçisiyiz ? Bu sorulara yanıt bulmak için; GENÇLERİN KARAR MEKANİZMALARINA KATILIMI’nı açık alanda tartıştık.

GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG GEG Neyi Amaçlar ? Gençlerin karar vericilerle ortaklık kurmalarını sağlamayı, Yerel gençlik sorun ve ihtiyaçlarından yola çıkarak ulusal gençlik politikasının oluşması için zemin hazırlamayı, Gençlerin gençlik politikalarıyla ilgili ortak hareketini başlatmayı,

GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Gençlerin kendi hak ve sorumluklarının farkına varmalarını ve dolayısıyla katılımı ve aktif vatandaşlığı güçlendirmeyi, Kamu kurumları ve karar vericilerle gençler arasında diyalog başlatmayı ve bunu sürdürülebilir kılmayı, Gençlerin farklı bölge ve illerdeki gençlik sorunlarını tartışmalarını, farklı ve benzer taraflarını görmelerini sağlamayı amaçlar.

GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG … Sonra dedik ki HAREKETE GEÇMEK LAZIM ! GEG Sorunların Çözümüne Nasıl Katılır ? Gençlik sorunlarını takip eder. Ulaşabildiği kanallarda yayınlar. Eylem planı için ekibine geri döner. Gaza getirir (Motive eder). Harekete geçer. Yeniden takibe geçer

1-Gençlik sorunlarını takip et 2-Ulaşabildiğin kanallarda yayınla 3-Eylem planı için ekibine dön 4-Gaza getir 5-Harekete geç(aracı netleştir) Blog Gündem ekibi GEG Facebook, gencgonulluler, blog vs. Togses … Stratejik planlama ekibi - Stratejik insanlara ulaşır ve hareket planını oluşturur.

GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Süreci hızlandırmak, koordinasyonu sağlamak için önce ekipleri belirledik, BU EKİPLER; Gündem ekibi; halihazırda var olan ve ne yazık ki tükenmeyen gençlik sorunları içinde süzgeç olma işlevi görecek. Stratejik gönüllü ve planlama ekibi; soruna yönelik çözüm amaçlı eylemi belirleyecek.

GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG İletişim ekibi; belirlenen eylemi var olan imkanlarla gençlere ne şekilde duyurulacağına karar verecek ve uygulayacak Eğitim ekibi; gençlik çalışmaları ile ilgili yapılan eğitimleri araştıracak, duyuracak, eksik kaldığımız noktalarda eğitim fırsatları oluşturacak Bütçe ekibi; eylem için gerekli bütçeyi kaynaklardan temin edecek..

GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG HEDEFİMİZ Gençlerin gündemi içerisinde yetersiz ve yanlış gördüğümüz konulara dikkat çekmek, Gençleri ilgilendiren her konuda aktivist yaklaşımları kullanarak lobicilik ve savunuculuk faaliyetleri yürütmek,

GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Diğer STÖ ve gruplarla işbirliği içerisinde kampanyalar, eylemler gerçekleştirmek; gençlerin yönetim ve karar mekanizmalarına aktif katılımını sağlamak. Hem de tüm Türkiye’de, üniversitelerde, meydanlarda, hatta sokaklarda..

GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Gençlik Eylem Grubu aslında aynı sorunları yaşayan tüm gençlerin aktif katılımıyla şekillenecek ve canlanacak bir oluşum… Bu oluşumun uygulamaya geçmesi için gelin hep birlikte HAREKETE GEÇELİM!!!