Comenius Okul Ortaklıkları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

UYGULAMA EĞİTİMİ RAPORLAMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ve ÖDEME USÜLLERİ
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEHMET AKİF ERSOY.
Leonardo da Vinci Hareketlilik Bölgesel Bilgilendirme Toplantıları.
HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
1 Özgür TÖNGEL İzleme ve Değerlendirme Birimi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL İÇERME MALİ DESTEK.
LEONARDO DA VINCI PROGRAMI PROJE DÖNGÜSÜ
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
Sayın yetkili, 2010 Yılı itibariyle Comenius Okul Ortaklıkları kabul edilen okullar için hazırlanmış olan ve başvuru formunuzda belirtmiş olduğunuz e-posta.
Erasmus Hareketliliği
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Üçüncü ülkelerle işbirliği projelerii (Dizin 1.3.5)
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Comenius Okul Ortaklıkları Eğitimde kaliteyi arttırmak ve Avrupa boyutunu geliştirmek amacıyla, Avrupa’nın farklı.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
2011 LDV ORTAKLIK PROJELERİ BAŞLANGIÇ TOPLANTISI.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
Proje Yönetimi.
SERTİFİKASYONA İLİŞKİN İKİNCİ DANIŞMAN GÖRÜŞMESİ EEE PRATİKTE KULLANIM FAALİYETLERİNİN EVALÜASYONU Eğitimde Etniklerarası Entegrasyon Projesi.
4006 B İ L İ M FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI. TÜB İ TAK Bilim Fuarı TÜB İ TAK Bilim ve Toplum Dairesi Tarafından Yürütülen Bilim Fuarları Destekleme Programı.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
TÜBİTAK BİLİM FUARI.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ-PROJELER EKİBİ
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ COMENİUS OKUL.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRILMASI İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Türkiye Belediyeler Birliği Online Uzaktan Eğitim DUYURUSU.
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
V. Bireysel Başvuru Usulü
Sunum transkripti:

Comenius Okul Ortaklıkları

Proje Başvuruları Sonrasındaki Süreç Başvurularının teslim alınması, Ön değerlendirme (eligilibility check)

Proje Başvuruları Sonrasındaki Süreç Ön elemeyi geçen başvurular için: Koordinatörü Türkiye olan projeler için bağımsız dış uzmanlar tarafından kalite değerlendirmesi (Quality Assessment) (Örneğin; koordinatör ülke Türkiye ise Türkiye UA’sı, İsveç ise İsveç Ulusal Ajansında) Bu aşamada, 2008 Ulusal Teklif Çağrısında (web sitemizde mevcut) yer alan ulusal öncelikler de puanlara yansıtılmaktadır.

Proje Başvuruları Sonrasındaki Süreç Kalite değerlendirme sürecinde alınan puanlar + Bütçe imkanları Reserve Fund (Ek Bütçe) Kabul edilen projelerin, kalite değerlendirme sürecinde alınan puanlar ile Başkanlığımız ve diğer ülke Ulusal Ajanslarının bütçe imkanları doğrultusunda belirlenmesi ve kabul yazılarının yazılarak ilgili kurumların haberdar edilmesi.

Proje Başvuruları Sonrasındaki Süreç Kabul listesinde yer almayan kurumlar: a. Ön elemede (teknik değerlendirme) elenen, b. Dış uzman değerlendirmesi sonucunda yeterli puanı alamayan c. Yeterli ortak sayısını sağlayamayan d. Bütçe yetersizliği nedeniyle desteklenememiş projeler

Proje Başvuruları Sonrasındaki Süreç Proje başvurularının kabul edilmeme gerekçeleri, ilgili kurumların adreslerine yazılı olarak gönderilir. Okul Ortaklıkları için yedek liste vardır. (web sitemizde yer almaktadır)

Toplam Başvurular içinde Kabul Edilme Oranı: %37.75 2009 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri için Türkiye Ulusal Ajansı Bütçesi: Bütçenin Kullanım Oranı: %100 Toplam Başvurular içinde Kabul Edilme Oranı: %37.75

2009 Yılı Toplam Başvuru Sayısı: 972 Çok Taraflı: 891 İki Taraflı: 81

Kabul Edilen Başvurularda Proje Türüne Göre Oranları

Kabul Edilen Başvurularda Kamu-Özel Okulların Oranları

Çok Taraflı Okul Ortaklıklarında Kabul Edilen Okul Türleri

Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Başvurularına İlişkin Veriler Toplam 891 başvuru içinden

İki Taraflı Okul Ortaklıklarına İlişkin Veriler Toplam 81 başvuru içinden

Çok Taraflı Proje Başvurusu Kabul Edilme Sayılarına Göre 81 İl Arasından İlk Sırada Yer Alan İller:

İki Taraflı Proje Başvurusu Kabul Edilme Sayılarına Göre 23 İl Arasından ilk Sırada Sırada Yer Alan İller:

Projenin Uygulanması Okulda projenin tanıtılması: Proje irtibat kişisi ve okul idarecilerin koordinesinde oluşturulan proje ekibi ile işbirliği içinde, proje süreçlerinin okul genelinde tanıtılması; Farkındalığın, katılımın ve işbirliğinin sağlanması. (okulda resmi olarak görev yapan ve yabancı dil -çoğunlukla İngilizce- bilen bir öğretmen (sunumlar, panolar, toplantılar vb.). Yararlanıcı projenin tarafsız ve objektif bir şekilde uygulanmasını etkileyebilecek çıkar çatışmalarını önlemek üzere gerekli önlemleri almakla yükümlüdür. Bu tür çıkar çatışmaları maddi çıkarlar, politik veya ulusal eğilimler, ailevi veya duygusal sebepler ya da başka ortak çıkarlar neticesinde ortaya çıkabilir. Bu sorunların çözülmesinden okul kendisi sorumludur

Projenin Uygulanması Proje grubu ve iş bölümü: Ortaklarla iletişim: e-posta, ortak internet siteleri, hazırlık toplantıları * faaliyetler * hareketlilik * bütçenin kullanımı Başvuru formunuzda beyan ettiğiniz ve takvimlendirdiğiniz faaliyet ve hareketliliklerinizin planlandığı şekilde yürütülebilmesi, * Projeniz için tahsis edilen bütçenin en verimli şekilde kullanılabilmesi için son derece önemlidir.

Projenin Uygulanması Okulda ekiplerin oluşturulması Görev dağılımının yapılması İyi bir zaman yönetimi Proje ekibinde sık değişiklik yapılmaması Okul içinde, proje başlamadan öncesinde oluşturduğunuz ekibin görev dağılımının en azından taslak şekilde oluşturulmuş olması; *Zaman yönetimi, mükerrer veya birbirinden kopuk uygulamaların önlenmesi ve başarılı bir proje döngüsünün tamamlanabilmesi açısından önemlidir. Proje ekibinde zorunlu sebepler dışında çok sık değişiklik yapılmaması da yine aynı nedenlerle önemlidir.

Projenin Uygulanması UA ile iletişim: Etkin ve hızlı iletişim ve irtibat süreçlerinin daha sağlıklı takibi açısından, UA Comenius ekibi ile e-posta yoluyla iletişime geçiniz.

Hibe Sözleşmesi - Ekler Ek 1. Başvuru Formu Ek 2. Nihai Rapor Formu Ek 3. Hibe Tutarının Hesaplanmasına Dair Kurallar Ek 4. İlerleme Raporu Formu Ek 5. Ortak Kuruluşların Listesi

Proje Başucu Belgeleri Başvuru Formu Ortaklıkla İlgili Bilgiler Ortak Kuruluşların Listesi Aktiviteler ve Aktivite Takvimi Asgari Hareketlilik Sayıları Hibe Talebi Deklarasyon (Beyan) Hibe Sözleşmesi (Hak ve Sorumlulukları gösterir.) Taraflar Süre Asgari Hareketlilik Hibe Hibenin Kullanılması Teklif Çağrısı (web sitesi ana sayfa)

Ek 2- İlerleme Raporu: İlk yıla ait faaliyetlerin değerlendirilmesi Son yıl için planlananlara ilişkin bilgi edinilmesi okullar tarafından doldurulacak ara değerlendirme raporudur. Tüm UA’ca kullanılan ortak bir formdur (web sitemizde bulunmaktadır).

İzleme Projeniz devam ederken, projenin ilerleyişini izlemek üzere: Yerinde izleme ziyareti Faaliyetin gerçekleştirilmesi sırasında yerinde denetim yapılabilir. (rehberlik amaçlıdır). (Faaliyet devam ederken yerinde denetim-

Ek 4- Nihai Rapor: Proje sona erdiğinde; planlanan ve başvuru formu ile hibe sözleşmesinde beyan edilen hedeflerin ne ölçüde ve nasıl gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği rapordur. (web sitemizde bulunmaktadır). Tüm UA’ca kullanılan ortak bir formdur.

Ek 3- Hibe Tutarının Hesaplanmasına Dair Kurallar Nihai Rapor: Faaliyetlerin, hareketliliklerin ve elde edilen sonuçların gerçekleştirildiğine dair bilgi sunulması ve kanıtlayıcı belge / ürün sunulması gerekmektedir. Seyahat biletleri ve uçuş kartları Katılım sertifikaları Hareketlilik faaliyetlerini kanıtlayıcı belgelerin UA’a sunulması:

Hareketlilik Tanımı (yurt dışı) Ortaklık kapsamında ortaklarca yapılan faaliyetlere katılım için yapılan yurt dışı seyahati Asgari hareketlilik 4, 8, 12 ve 24 (Başvuru formunda ve sözleşmede belirlenmiş minumum sayıdır.) Bir hareketlilik = bir kişinin hareketliliği Bir kişi birden fazla hareketlilik yapabilir Kimler Katılabilir? Okulun eğitim personeli ve öğrencileri ile bu kişilerden özel ihtiyaçları olanların ebeveyn veya refakatçileri, onaylanmış ilgili ortak temsilcileri Süre: İki taraflı ortaklıklar hariç (en az 10 gün), sınırlama yok (faaliyetin gerektirdiği kadar) Örneğin: 12 hareketlilik: 12 kişi 1 defa veya 6 kişinin 2 defa hareketliliği gibi.

Hibe Tutarında Kesinti Başvuru formunda beyan edilen; faaliyetlerin, hareketlilik ve sonuçların gerçekleştirilmemesi halinde: Hibenin tamamının iadesi istenebilir.

Hibe Tutarında Kesinti ve Kısmen İade Geçerli ve ortaklıkla ilgili veya yeterli sayıda hareketlilik yapılmaması halinde yapılacak hesaplama: Örnek: Hibe tutarı: 6.000 € Asgari hareketlilik sayısı: 4 Her bir hareketliliğe tekabül eden hibe miktarı: 1500 € (6.000 € /4 ) Beyan edilen uygun hareketlilik sayısı: 3 Nihai hibe tutarı: 4500 € (6.000 € - 1x 1.500€)

UA-İletişim Lütfen e-posta yoluyla iletişime geçiniz. Güngör ALAM gungor.alam@ua.gov.tr Melda YILDIRIM ALGAN melda.algan@ua.gov.tr Onur AYDEMİR onur.aydemir@ua.gov.tr Zeynep KARABAY elif.karabay@ua.gov.tr

TEŞEKKÜR EDERİZ...