30 KİLO VEREN YASMİN’İN PİŞİRMEDE UYDUĞU KURALLAR ÇOK FAZLA ALIŞVERİŞ YAPMADI BESİNLERİN YIKANMASINA ÖNEM VERDİ BESİNLERİ AŞIRI SOYMADI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Advertisements

TUZ NEDİR? Tuz : Ana maddesi sodyum klorür olan ham tuzdan insan tüketimine uygun nitelikte üretilen tuzlardır.
AŞIRI TUZ TÜKETİMİNİN AZALTILMASI VE ÖNEMİ
OBEZİTENİN ÖNLENMESİ.
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
H İ PERTANS İ YON Kan basıncının normal de ğ erlerden yüksek olmasıdır.
0-1 YAŞ DÖNEMİNDE BESLENME
5.SINIF SİNDİRİM SİSTEMİ
ELEMENT VE BILESIKLER a) Elementler :
Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
Hal Değişimi.
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
KONU: BESİNLERİN İŞLENMESİ VE SAKLANMASI
Hadi birlikte bir keşfe çıkalım…
KANSERSİZ YAŞAM EĞİTİM ŞUBE 2010.
DAĞCILIKTA BESLENME VE SIVI ALIMI
Suyun Önemi Su Kaynakları Su Tüketimi Su Gerksiniminin Karşılanması
Sindirim sistemi Hadi birlikte bir keşfe çıkalım…
ÇİÇEKLİ BİTKİLER Çiçek Sap Yaprak Kök
ANA SAYFA KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRLENME HAZIRLAYANLAR ÇIKIŞ.
Canlılar Neden Beslenir?
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
OBEZİTE İLE MÜCADELE.
Eslenme engeli.
GÜNEŞ ENERJİSİNİ CANLILAR NASIL KULLANIR?
ISI VE SICAKLIK.
MADDEYİ TANIYALIM.
SAKLI SU.
 Sindirim sisteminin sağlığı için dengeli beslenmeliyiz.Dengeli beslenmesek farklı farklı hastalıklar ortaya çıkabilir.  Alkolden ve sigaradan uzakdururlmalı.
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
DENGELİ BESLENMENİN ÖNEMİ VE SAĞLIĞA ETKİSİ

ANA SAYFA KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRLENME HAZIRLAYAN ÇIKIŞ.
YAŞLIDA BESLENME Prof. Dr. Deniz SUNA ERDİNÇLER
Hadi birlikte bir keşfe çıkalım…
B. ISI VE SICAKLIK Karların erimeye başladığı ilkbahar mevsiminde
OBEZİTE NEDİR ? SEBEPLERİ NELERDİR?
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
Uygulama 3.
AD:Anıl SOYAD:Köylü SINIF:9/A NUMARA:378
HAL DEĞİŞİMLERİ Maddeler bir halde diğerine geçebilirler.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENİYORUM
MİKROSKOBİK CANLILAR.
MADENSEL MADDELER (MİNERALLER)
MADDENİN HALLERİ. Maddeler ısı etkisi ile hal değiştirebilirler. Su yeterince soğuduğunda donar, buz halini alır. Buz suyun katı halidir.
FAZLA TUZ VE YAĞ TÜKETİMİ ATIK YAĞLARIN TEKRAR KULLANIMI
ÇÖZÜNÜRLÜK ve ÇÖZÜNÜRLÜK HESAPLARI.
Yrd. Doç. Dr. TÜLAY KUZLU AYYILDIZ 2016
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
TBS’DE HİJYEN.
ISO HACCP ve ISO22000.
Ünite- 1 Vücudumuz ve Sistemler
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
SAĞLIKLI BESLENME TUĞHAN YENİYOL 4 / A 391.
ISO HACCP ve ISO22000.
Sağlıklı ve Dengeli Beslenmek
Gözle görülmeyecek kadar küçüktürler. Yalnızca mikroskopta görülebilirler Mantarlar gibi zararlı olanları ve yararlı olanları da vardır. Mikroskobik canlılar.
RİVAYET DÖNEMİ HİCRİ ASIRLAR ÖZELLİKLERİ.
TÜRK BEŞLERİ.
1/9. 2/10 Mekanik Sindirim Ağızda, dişler yardımı ile başlar. Dil de yardımcı rol oynar. 2/9.
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
DOMATES SOS.
TATİLİMTATİLİM Bilgisayar oynadım kitaplarımı okudum tamam bitti.
Konu: 2. Ünite: BESİNLERİMİZ Kaliteli Eğitim Ayrıcalık değil, Haktır.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ.
Sunum transkripti:

30 KİLO VEREN YASMİN’İN PİŞİRMEDE UYDUĞU KURALLAR ÇOK FAZLA ALIŞVERİŞ YAPMADI BESİNLERİN YIKANMASINA ÖNEM VERDİ BESİNLERİ AŞIRI SOYMADI

30 KİLO VEREN YASMİN’İN PİŞİRMEDE UYDUĞU KURALLAR BESİNLERE AŞIRI TUZ EKLEMEDİ BESİNLERİ AŞIRI KAYNATMADI BESİNLERE AŞIRI BAHARAT EKLEMEDİ

30 KİLO VEREN YASMİN’İN PİŞİRMEDE UYDUĞU KURALLAR SARIMSAĞI ÇOK HIZLI PİŞİRMEDİ ET SUYUNUN KATILIĞINI AZALTMADI TARİFLERİ YETERİNCE OKUDU

30 KİLO VEREN YASMİN’İN PİŞİRMEDE UYDUĞU KURALLAR İÇİNE KOYDUKLARINI ÖLÇTÜ AŞIRI ALEVDE PİŞİRMEDİ YANLIŞ DEPOLAMA TEKNİKLERİ KULLANMADI