Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Suyun Önemi Su Kaynakları Su Tüketimi Su Gerksiniminin Karşılanması

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Suyun Önemi Su Kaynakları Su Tüketimi Su Gerksiniminin Karşılanması"— Sunum transkripti:

1 Suyun Önemi Su Kaynakları Su Tüketimi Su Gerksiniminin Karşılanması

2 Suyun Önemi Su gerçekten hayattır. Bedenimizin % 65'i sudan oluşur. Su yaşamımızın sürdürülmesi için temel besinlerdendir. Bedenimizin ısı dengesi, hücre içi yaşamın devamı, besinlerin yakılması, sindirilmesi suya bağlıdır. Suyun az alınması halinde ciddi sağlık sorunlarına kapı açılmış olur.

3 Su Kaynakları İnsanların su gereksinimi ile mevcut su kaynakları arasındaki uçurum dünyanın pek çok yerinde gittikçe büyümektedir. Yer altı su düzeylerinin inanılmayacak derecede hızlı düşüşü, suların akıl almaz derecede kirletilmesi, bir çok akarsuyun denize ulaşmadan kaybolup gitmesi, sanayide ve tarımda su kullanımının son derece artması, bu uçurumun başlıca nedenleridir.

4 Su Tüketimi İnsanların su gereksinimi ile mevcut su kaynakları arasındaki uçurum dünyanın pek çok yerinde gittikçe büyümektedir. Yer altı su düzeylerinin inanılmayacak derecede hızlı düşüşü, suların akıl almaz derecede kirletilmesi, bir çok akarsuyun denize ulaşmadan kaybolup gitmesi, sanayide ve tarımda su kullanımının son derece artması, bu uçurumun başlıca nedenleridir.

5 Su Gereksiniminin Karşılanması
Baraj yapımı ve akarsu yönlerinin değiştirilmesi Deniz suyundan arıtımla tatlı su üretme Tasarruf önlemleri alma Su Tasarrufu İçin DiğerÖnlemler Hızlı nüfus artışını önleme Suyun gerçek değerini anlayabilecek kadar bilinçlendirme için eğitim Yer altı sularının kirlenmesini önleme


"Suyun Önemi Su Kaynakları Su Tüketimi Su Gerksiniminin Karşılanması" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları