Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Sindirim sisteminin sağlığı için dengeli beslenmeliyiz.Dengeli beslenmesek farklı farklı hastalıklar ortaya çıkabilir.  Alkolden ve sigaradan uzakdururlmalı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Sindirim sisteminin sağlığı için dengeli beslenmeliyiz.Dengeli beslenmesek farklı farklı hastalıklar ortaya çıkabilir.  Alkolden ve sigaradan uzakdururlmalı."— Sunum transkripti:

1

2  Sindirim sisteminin sağlığı için dengeli beslenmeliyiz.Dengeli beslenmesek farklı farklı hastalıklar ortaya çıkabilir.  Alkolden ve sigaradan uzakdururlmalı.

3

4  Fiziksel Sindirim:Besinlerin çiğneme veya kas hareketleriyle besinleri küçük parçacıklara ayrılması.  Kimyasal Sindirim:Besinlerin enzim adı verilen bazı salgılar yardımıyla parçalanmasına denir.

5

6  AĞIZ:Ağız içindeki besinlerin dişlerle burda parçalanır.  YUTAK:Ağızdan gelen besinleri yemek borusuna iletir.  YEMEK BORUSU:Besinleri mideye iletir.  MİDE:Besinleri kaslarıyla veya mide öz suyuyla daha küçük parçacıklara ayırır.  İNCE BAĞIRSAK:Sindirim sisteminin en uzun bölümürdür.Besinleri villus tarafından emilir.  KALIN BAĞIRSAK:İnce bağırsıktan gelen atıkları post halinde vücudun dışına atar.  ANÜS:Kalın bağrısakdan gelen atıkları uzaklaştır

7  YAPAN:  MELİH ASLAN  7-C 1241


" Sindirim sisteminin sağlığı için dengeli beslenmeliyiz.Dengeli beslenmesek farklı farklı hastalıklar ortaya çıkabilir.  Alkolden ve sigaradan uzakdururlmalı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları