ŞEHİT ŞAHİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
Advertisements

HEMŞİRELİK Hemşirelik programında;  toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde,  tıbbın gerektirdiği.
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
Adres Varsa kurum logosu. Ön cepheden çekilmiş bahçeyi de içine alan okul fotoğrafı (2700x1600) bu fotoğrafın yerine konacak.
REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ 2011 / 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR – 2012.
KIRKLARELİ MERKEZ TİCARET MESLEK LİSESİ
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
BENİM LİSEM HANGİSİ?.
Yalı Mahallesi Uzun Mustafa Sokak No : 1 Erdek/BALIKESİR
AVUKAT 1.AVUKAT KİMDİR 2.AVUKATIN GÖREVLERİ NELERDİR
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
AYŞE ŞAHİN MESLEK LİSESİNDE EĞİTİM VERİLEN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI.
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSELERİ
Muhasebe yardımcı elemanı; kişi, kurum ve kuruluşlarla ilgili yasal defterlerle belgeler hakkında bilgi sahibi olan, bu belgelerle muhasebede kullanılan.
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
Hacı Akif Mahallesi Özdilek Caddesi Beyşehir/KONYA
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
BAKIRKÖY KARTALTEPE MESLEKİ Ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü
OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın.
ŞEHİTKAMİL AYSEL İBRAHİM AKINAL TİCARET MESLEK LİSESİ
BİGA HAMDİBEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BEYLERBEYİ ANADOLU LİSESİ
Hacı Akif Mahallesi Özdilek Caddesi Beyşehir/KONYA
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
OKUL MÜDÜRÜ ÖMER YILDIZ İnternet Adresi: Tlf No: E Faxs:
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
GÖREVNORMMEVCUTİHTİYAÇ Müdür Müdür Baş Yardımcısı Müdür Yardımcısı Öğretmen VHKİ – Memur Teknisyen Yardımcı Personel (Hizmetli) TOPLAM.
YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
MEHMET AKİF ERSOY TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Okulumuz Eğitim Öğretim yılında açılmış olup, halen 3 Teknik lise ve Endüstri Meslek lisesinin.
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GÖREVNORMMEVCUTİHTİYAÇ Müdür Müdür Baş Yardımcısı Müdür Yardımcısı Öğretmen VHKİ – Memur Teknisyen Yardımcı Personel (Hizmetli) TOPLAM.
MEZ İ TL İ KIZ ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ Adres Yeni Mah. Bahar Cad. No 6 Mezitli / MERSİN Telefon Web
Muhasebe Finansman Bilişim Teknolojileri Bilgisayarlı Muhasebe Web Tasarım ve Programlama Sivil Havacılık Yer Hizmetleri.
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni. Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda.
Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlar. Ayrıca öğrencilerin.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ OKUL TANITIMLARI. MERKEZ ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2.
ANKARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEVCUT ALAN VE DALLAR ADALET ADALET Zabit Katipliği Zabit Katipliği BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ.
. DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 21 Öğrenci Sayısı : 314 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 16 Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar)
İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 44 Öğrenci Sayısı : 703 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 28 Fen Laboratuarı Sayısı :2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1.
MUHASEBE VE FİNANS ÜMİT KÖSE Ö NSÖZ bu slaytta anlatılmak istenen bu alan üzerinde neler yapılabilir faydaları nelerdir Hayatımıza.
1 BATMAN YAHYA KEMAL BEYATLI ANADOLU LİSESİ. TEOG PUANI VE KONTENJAN Okul TEOG Sınavından 192 puan ve üzeri alan öğrencileri kabul etmektedir. Okul Kontenjanı:
Okul Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 67 Öğrenci Sayısı : 1151 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 33 Fen Laboratuarı Sayısı :1 BT(Bilgisayar)
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir.
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
GOSB TADIM JALE YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KANUNİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
GEBZE ATATÜRK ANADOLU LİSESİ
KARTAL FATMA ALİYE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Karabağlar Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KUMRU-ORDU
Sunum transkripti:

ŞEHİT ŞAHİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

TARİHSEL GELİŞİM Şehit Şahin Lisesi, Gaziantep ‘ in Şahinbey ilçesi Düztepe Mahallesinde 1975 yılında “ Merkez Lisesi” adıyla eğitim- öğretime başlamıştır. Aynı yıl, kurtuluş savaşında Gaziantep’ in kurtuluşu için büyük kahramanlıklar gösteren ve bu yolda aşk ile şehit olan, namı da “Şahin Bey” olan Teğmen Mehmet Sait anısına okulun adı “Şehit Şahin Lisesi” olarak değiştirilmiştir.   Şehit Şahin Lisesi ilk kurulduğunda hem ortaokul hem de lise bölümleriyle hizmet vermiştir. İlerleyen yıllarda bölgede açılan ilkokullar sayesinde ortaokul öğrencileri bu okullara nakledilmiş, Şehit Şahin Lisesi de orta öğretim kurumu ( lise) olarak eğitim- öğretime devam etmiştir. Gaziantep’ in 6. lisesi olarak açılan Şehit Şahin Lisesi, 2012/2013 Eğitim Öğretim yılında Ticaret meslek lisesine dönüştürülmüş ve Meslek Lisesi olarak ilk öğrencilerini anılan yılda almıştır. 2014/2015 yılında ise Şehit Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak adı değişmiştir. Şu anda öğrenci sayısı bakımından 1850 öğrencisiyle Gaziantep’ in en büyük liselerinden biridir. Bu büyüklükte bölgenin nüfus yoğunluğu ve bölgede ihtiyacı karşılayacak başka lise bulunmamasının büyük rolü vardır. Ancak bölgedeki nüfusun genelini parçalanmış ve sosyoekonomik yapısı zayıf aileler oluşturduğu için öğrenci sayısının fazlalığı dezavantaj olmaktadır.

Yönetim Bloğu 1 Müdür Odası, 4 Müdür Yardımcısı odası, 1 öğretmen odası 1 memur odası 1 Hizmetli Odası 2 Rehberlik Odası 1 Depo 1 Arşiv

Öğretim Bloğu 22 derslik 2 Adet Bilgi Teknolojisi Sınıfı Okuma Salonlu Okul Kitaplığı 200 öğrenci kapasiteli Kapalı Spor Salonu. 1 adet Halı Saha.

KÜTÜPHANEMİZ

KÜTÜPHANEMİZ

BİLGİSAYAR LABORATUARI

BİLGİSAYAR LABORATUARI

KANTİNİMİZ

KAPALI SPOR SALONUMUZ

KAPALI SPOR SALONUMUZ

HALI SAHAMIZ

BİLGİSAYARLI MUHASEBE BÖLÜMLERİMİZ 1.MUHASEBE FİNANSMAN BİLGİSAYARLI MUHASEBE 2.BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK HUKUK SEKRETERLİĞİ

MUHASEBE FİNANSMAN ALANI Muhasebe ve finansman, işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri, raporlama, analiz etme, dış ticaret mevzuatı, gümrük işlemleri, muhasebe kayıtları, finans ve borsa hizmetleri yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen Muhasebe, finans ve borsa hizmetleri tüm sektörlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Teknolojik gelişmelere paralel olarak bu meslek de aynı hızla gelişmeye ve değişmeye devam etmektedir. Muhasebe ve finansman hizmetleri bilgisayar ortamında Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu, meslek içinde kademelendirme getirdiğinden muhasebe ve finansman alanından mezun olanlar Kanun’da belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu unvanları kazanabilirler. 

BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI Tanımı: Muhasebecilik mesleğinin gerektirdiği, ticari işletmelerin faaliyetlerine ait belgelerin tasnif, kayıt, dosyalama ve arşivleme işlemlerini bilgisayar ortamında yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.  Amacı: Bilgisayarlı muhasebe elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.  

BÜRO YÖNETİMİ  ALANI Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Amaç:Büro Yönetimi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterliklere sahip, gelişmelere uyum sağlayan nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Ülkemizde hizmet sektörü ve sekreterlik hizmetleri ülke ekonomisi ve istihdam açısından her alanda önemli bir yere sahiptir. Bu alanda iş ve hizmet alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli büro elemanı yetiştirilmektedir. Öğrenciler, 9. sınıftan sonra 10.ve 11. sınıfta  aldıkları teorik eğitime ilave olarak 12. sınıfta piyasada faaliyet gösteren özel ve kamu sektörüne bağlı kurum, kuruluş ve işyerlerinde uygulamalı eğitim görerek  bilgi ve becerilerini pekiştirirler. Büro Yönetimi  Alanı Altında Bulunan Dallar Tıp Sekreterliği (2011-2012 eğitim öğretim yılından geçerli olmak üzere kaldırılmıştır.) Yönetici Sekreterliği   Hukuk Sekreterliği Ticaret Sekreterliği

*Hukuk Sekreterinin Görevleri:             a) Telefon, fax, elektronik posta gibi araçlarla iletişimi sağlar, randevuları düzenler.           b) İşyerine gelen müvekkilleri ve ziyaretçileri kabul eder ve görüşmek istenilen kişi ile                        (avukat, savcı, hukuk müşaviri gibi) görüşmesini sağlar.           c) Avukatlık bürosunda çalışıyorsa (davacı kişi avukatına vekâletname verdikten sonra)   konu üzerinde avukatın hazırladığı yazıyı (dilekçeyi) usulüne uygun olarak daktilo eder ve mahkemeye götürür.             d) Mahkemeden davalar ile ilgili gelen her tür yazıyı ilgili dosyaya takar.             f) Duruşma günlerini izleme defterine kaydeder.             g) Makbuzları hazırlar ve imzalattırır.             h) Mahkemeden dava ile ilgili evrak kopyasını alır.

Eğitim-Öğretim 1650 öğrencisi vardır. 9.Sınıf kontenjanı 238 kişidir. Okulumuzun eğitim süresi 4 yıldır. TEOG sınavına katılıp 181.834 puan alıp okulumuzun 9. sınıfına kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıt yaptırabilirler.9. sınıfta tüm ortaöğretim Anadolu Türü 9. sınıf öğrencilerine uygulanan ortak haftalık ders programı uygulanır. 9. Sınıf sonunda alan tercihleri olacaktır. 10. Sınıfta ise dal tercihleri yapılacaktır.

OKUL İLETİŞİM BİLGİLERİ  Telefon : 3422501142 Fax : 03422518880   Adres : Düztepe Mahallesi. Özdemir Bey Caddesi ŞAHİNBEY/GAZİANTEP İl ve İlçe Merkezine Uzaklık:3KM Ulaşım:Şehiriçi toplu taşıma Yerleşim Yeri Bilgisi:düztepe mahallesi Özdemir caddesi no:175 Şahinbey/Gaziantep özel yaşam hastanesi yanı Düztepe polis karakolu karşısı