Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİGA HAMDİBEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİGA HAMDİBEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 BİGA HAMDİBEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2 ADRES: Kıbrıs Şehitleri Cad. No13 Biga /ÇANAKKALE
İnternet adresi: Avm karşısı

3 ULAŞIM : Okulumuzun bulunduğu yer, ilçe merkezinde olup, şehir içi ulaşım hattına uygun, ana cadde üzerinde okullar bölgesindedir

4 KURUM BİLGİLERİ İDARECİ SAYISI: 5 ÖĞRETMEN SAYISI: 3O ÖĞRENCİ SAYISI : 456 ÖĞRETİM ŞEKLİ : NORMAL(TAM GÜN) ATÖLYE SAYISI: 3 Bil./Tek. Lab. : 2 DERSLİK SAYISI :13

5 Okulumuzun tarihçesi Ticaret ve Turizm Eğitimi ve Öğretimi alanında mesleki teknik bir ortaöğretim kurumu olan Biga Hamdibey Ticaret Meslek Lisesi 17 Kasım 1975 tarihinde eğitim ve öğretime açılmıştır. Başlangıçta Biga Mehmet Akif Ersoy Lisesi bünyesinde çalışılmış, daha sonra 8 Kasım 1976 tarihinde Mehmet Akif Ersoy Lisesi bahçesinde bulunan Belediye eski Gazhane binasına geçilmiştir. Burada 2 yıl 11 ay 6 gün çalışıldıktan sonra 23 Ekim 1978 tarihinde Hamdibey İlkokulu binasına taşınmıştır. Bu binada 3 Yıl 3 ay 4 gün eğitim ve öğretime devam etmiştir. 27 Ocak 1982 tarihinde eski Biga Devlet Hastanesi, bugünkü adıyla 75. Yıl Merkez Sağlık Ocağı olarak bilinen binaya taşınmıştır. 1 Eylül 1993 tarihinde şimdiki binasına taşınmış ve halen bu binada Eğitim ve öğretime devam etmektedir.

6 Okulumuzda Eğitim Durumu 1
9. sınıf tüm genel, meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarında olduğu gibi ,ortaktır. 9. sınıfın sonunda öğrenci ilgi duyduğu alanı belirler ve 10. sınıfta bu alanda eğitim- öğretime başlar Alanda yer alan tüm dallara yönelik ortak yeterlikleri kazandıran dersler ağırlıklı olarak 10. ve 11. sınıfta verilmektedir. 12. sınıfta diplomaya götüren meslekî yeterlikleri içeren dersler yer almaktadır. 12. SINIFTA; HAFTADA 2GÜN DERSLER, 3 GÜN İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ (STAJ )YAPILMAKTADIR.

7 Okulumuzda Eğitim Durumu 2
Öğrenciler; 10’uncu sınıfın sonunda sektörel ihtiyaçlar, okulun donanımı, öğretmen durumu ve fizikî kapasitesi ile sahip oldukları yeterlikleri de dikkate alarak meslek/dal seçimi yaparlar. Öğrencilerin alan ve dal seçimlerinde mesleklerin bölgesel istihdam imkânları da dikkate alınır Programı tamamlayarak mezun olan öğrenci, alan diploması alarak yüksek öğrenime de devam edebilir. Mezun olan öğrenci öğrenimi sırasında seçtiği dalda/meslekte kazandığı yeterliklerin karşılığında sertifika da almaya hak kazanır. Öğretim programının herhangi bir yılından ayrılan öğrencinin kazandığı yeterlikler sertifika programlarında değerlendirilir.

8

9 alanLAR/DALLAR 2-PAZARLAMA VE PERAKENDE 3-BÜRO YÖNETİMİ
1-MUHASEBE VE FİNANSMAN 2-PAZARLAMA VE PERAKENDE 3-BÜRO YÖNETİMİ 4- LOJİSTİK BÖLÜMÜ AÇILMASI PLANLANMIŞTIR, ONAY BEKLENMEKTEDİR.

10 ALAN / DAL SEÇİMİ ÖLÇÜTLERİ
9.Sınıf yıl sonu başarı ortalamasının % 60 ı , ortaokul başarı puanını % 40 ının toplamı Anne- babasının iş yeri olanlar, belgelendirmek şartı ile , eğer isterlerse durumlarına uygun bölümü doğrudan seçebilirler Sektörün ihtiyaçları, okulun koşulları ve öğrencinin isteği, Alan seçiminde ölçüt olarak alınır.

11 BİLGİSAYAR LABORATUVARI

12 Muhasebe ve finansman ALANI
Hesap planı sistemini oluşturan, beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlayan, beyannameleri düzenleyen bilgisayarı kullanan, defterleri mevzuata göre tutan, firmanın kredi ve cari hesap durumunu takip eden, koordinasyon sağlayan yazışma ve raporları yazan, Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri hakkında bilgi sahibi olan nitelikli ara eleman yetiştirir.. Görevleri : Beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlamak. Hesap planı sistemini oluşturmak. Beyannameleri düzenlemek. Bilgisayar kullanmak. Defterleri tutmak. Firmanın kredi ve cari hesap durumunu kontrol etmek. Koordinasyon sağlamak. Yazışma ve raporları yazmak. Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR bildirgelerini hazırlamak.

13 Meslek elemanlarında aranan özellikler
Meslek ile ilgili bilgi birikimi ve becerilere sahip olmak Dikkatli olmak Dürüst olmak Etkili ve güzel konuşmak Güler yüzlü olmak İnsan ilişkilerine özen göstermek Ekip çalışmasına uygun olmak Yeniliklere açık olmak Sır saklayabilmek İşleri zamanında bitirmek İş yeri çalışma prensiplerine uygun davranmak Mesleği ile ilgili etik ilkelere uygun davranmak

14 Çalişma alanları Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.

15 Pazarlama ve perakende ALANI
Bütün işletmelerin ana hedefi kâr sağlamaktır. Bununda gerçekleşmesi için iyi bir pazarlama ve perakende faaliyetinin olması gerekmektedir. İyi bir pazarlama ve perakende satış faaliyeti de istenen nitelikli satış elemanlarıyla gerçekleşmektedir

16 Çalışma ortamı ve koşulları
Bu mesleklerde çalışan kişiler işletmenin faaliyet gösterdiği çeşitli bölgelerde bulunan ofislerde Sabit, açık mekânlarda aktif olarak çalışabilecekleri gibi bölgeler arası seyahatlerde otomobil kullanmaları gerekmektedir. Bu meslek görevlileri hem kamu sektöründe hem özel sektörde iş bulabilirler. Özellikle özel sektörde iş alanı daha geniştir. Seyahati gerektiren işlerde sürücü belgeli elamanlar daha avantajlı durumda olup, Ofis ortamında yabancı dil bilen, bilgisayar kullanabilen bayan elamanlar tercih sebebidir.

17 Büro YÖNETİMİ ALANI Bu bölüm, büro işlerinin, planlanması, organizasyonu, yönetilmesi ve denetimidir. İşletmelerde belirlenen amaç ve hedefleri gerçekleştirmek için, yönetici tarafından planlanmış ve koordine edilmiş kaynakların ( insan- parasal – maddi vb) uygun olarak yönetilmesinde yöneticiye yardımcı olmaktır. GÜNLÜK GÖREVLERİ: Ofis yönetim işlerini yürütmek Gelen- giden evrak dosyalama işleri Telefon görüşmeleri Gelen yazı evrak ve görselleri yöneticiye ulaştırmak Randevuları düzenlemek Yönetici için doküman hazırlamak Toplantı ve seyahat organizasyonu yapmak Büroya ait araç e makinaların bakımını yaptırır ve verimli çalışmasını sağlar.

18 Meslek elemanlarında aranan özellikler
Okuduğunu anlamak Türkçeyi doğru konuşmak ve yazmak Fotokopi, fax, bilgisayar gibi büro makinalarını kullanabilmek Telefonla, düzgün ve akıcı konuşabilmek Düşüncelerini düzgünce ifade edebilmek Sır saklayabilmek Başkaları ile uyumlu olabilmek Sorumluluk duygusuna sahip olmak Güler yüzlü ve hoşgörülü olmak

19 tüm alanlar için MEZUNİYET SONRASI
Öğrencilere programın sonunda seçtiği ALANA /DALA yönelik olarak; Tüm alanlardaki ortak temel, bilgi ve becerileri kazandırılır Seçtiği alanın temel yeterliklerine sahip olabilirler, Yöneldiği dalın/mesleğin gerektirdiği görev ve işleri yapabilirler Alanları ile ilgili sektörde çalışabilirler. 5. Alanlarına ait üst öğrenim kurumları (MYO) ‘ na ; sınavsız geçiş hakkını ve ilgili bölümler için ek puan avantajını kullanarak devam edebilirler. 6. Eğer isterler ise Sınav puanları ile; farklı alanlardaki ön lisans ve lisans programlarına da tercih yapabilirler.

20 İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ UYGULAMASI (STAJ)
Ticaret Meslek Liselerinde öğrenciler, 3308 Sayılı Meslekî Eğitim Kanunu ile Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliği hükümlerine göre uygulamalı eğitimlerini gerçek iş ve hizmet ortamlarında yapmaktadırlar. Bu eğitim; haftada iki gün okulda teorik eğitim, üç gün işletmelerde uygulamalı eğitim olarak gerçekleştirilmektedir. Programın özelliğine göre genellikle son sınıfta işletmelerde uygulamaya giden öğrenciler, öğrenim görürlerken iş hayatı ile de tanışmaktadırlar. Takip ettikleri programlarına göre işletmelerde Beceri Eğitimi için iş yerlerine gönderilen öğrencilere, ilgili iş yerlerince yaşlarına uygun olarak asgari ücretin en az % 30’u oranında ücret ödenmekte ve Bakanlığımızın imkânlarıyla sigortaları yapılmaktadır. Mezun olanlar, yükseköğretim kurumlarına girebilmek için Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılma hakkına sahiptirler. Ayrıca, 4702 sayılı Kanun gereğince sınavsız olarak alanlarındaki meslek yüksek okulu programlarına girebilmektedirler.

21

22

23 SPORCULARIMIZIN ALDIĞI ÖDÜLLER

24 SINIFLARIN BULUNDUĞU KATLAR

25 İDARİ BÖLÜM

26 Okul kantİnİmiz

27 Öğretmen odası

28 ÖĞRETMEN ODASI

29

30 PAZARLAMA VE PERAKENDE BÖLÜMÜ ATOLYESİ

31 HAZIRLAYAN VE SUNAN NURAY AKTAŞ REHBER ÖĞRETMEN BİGA HAMDİBEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ


"BİGA HAMDİBEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları