Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HEMŞİRELİK Hemşirelik programında;  toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde,  tıbbın gerektirdiği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HEMŞİRELİK Hemşirelik programında;  toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde,  tıbbın gerektirdiği."— Sunum transkripti:

1 HEMŞİRELİK Hemşirelik programında;  toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde,  tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle hasta bakım hizmetlerinin uygulanması, takip edilmesi, değerlendirilmesi ile sağlık eğitimi konularında eğitim verilmektedir. 

2 Hemşirelik programına
ilköğretimde seviye belirleme sınavları sonunda açıklanan "Ortaöğretime Yerleştirme Puanı“ (OYP) ile tercih ve yerleştirme işlemine göre doğrudan öğrenci alınır. 

3 Öğrencilere 9 uncu sınıftan
başlamak üzere ortak derslerle birlikte Hemşirelik dersleri teorik ve uygulamalı olarak verilir.

4 Hemşirelik programından mezun olanlar;
kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında "Hemşire" unvanı ile çalışırlar.

5 İstihdam alanları; Sağlık Bakanlığına bağlı kamu kurum ve kuruluşları ve özel yataklı / yataksız sağlık kurum kuruluşları Başbakanlık Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yataklı/ yataksız sağlık kurum ve kuruluşları Yükseköğretime bağlı yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarıdır.

6

7

8

9 ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ
Acil tıp teknisyenliği bölümünde; bireyi,aileyi,toplumu kazalardan koruyarak toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen ruhen ve sosyal yönden kazaya uğraması halinde tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle onlara ilk yardım bakımı planlaması,uygulanması konularında teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir.

10 Sağlık alanı Acil Tıp dalına ilköğretimde seviye belirleme sınavları sonunda açıklanan "Ortaöğretime Yerleştirme Puanı" (OYP) ile tercih ve yerleştirme işlemine göre doğrudan öğrenci alınır.

11 öğrencilere 9 uncu sınıftan başlamak üzere ortak derslerle birlikte alan ortak dersleri ve dal dersleri teorik ve uygulamalı olarak birlikte verilir.

12 Mezunları; kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında "Acil Tıp Teknisyeni" unvanı ile çalışırlar.

13 İstihdam alanları; Sağlık Bakanlığına bağlı kamu kurum ve kuruluşları ve özel yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarının Acil Servisleri, 112 Hızır Acil İstasyonları, 112 Komuta Kontrol Merkezleri, Özel Ambulans Hizmetleri vb. birimlerdir.

14

15

16

17 TIBBİ SEKRETERLİK sektörün ihtiyaçları doğrultusunda
mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanır.

18 Tıbbi Sekreterlik dalına
ilköğretimde seviye belirleme sınavları sonunda açıklanan "Ortaöğretime Yerleştirme Puanı" (OYP) ile tercih ve yerleştirme işlemine göre doğrudan öğrenci alınır.

19 öğrencilere 9 uncu sınıftan başlamak üzere ortak derslerle birlikte alan ortak dersleri ve dal dersleri teorik ve uygulamalı olarak birlikte verilir. 

20 Mezunları; kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında "Tıbbi Sekreter" unvanı ile çalışırlar.

21 İstihdam edilebilecek alanlar;
Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı /yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarının Sekreterlik hizmetleri, Bilgi İşlem Merkezleri, Arşiv vb. birimlerdir.

22

23

24

25 2012 / 2013 öğretim yılı ; Hemşirelik ; 48 öğrenci alındı Tavan; 429,482 puan / Taban; 391,062 Acil Tıp Teknisyenliği; 24 öğrenci alındı Tavan; 455,326 puan / Taban; 388,966 Tıbbi Sekreterlik; 24 öğrenci alındı Tavan; 389,271 puan / Taban; 382,347

26 BİLECİK ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ 
Ertuğrulgazi Mahallesi  Abbaslık Yolu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yanı  BİLECİK   (0228) //   (0228)  


"HEMŞİRELİK Hemşirelik programında;  toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde,  tıbbın gerektirdiği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları