T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
HACETTEPE GO TOPLULUĞU (HUGOKU)
HACETTEPE MALİYE TOPLULUĞU
TEKNIK EGITIM FAKULTESI ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURUL TOPLANTISI HAZİRAN Bölüm yönetimiyle ihtiyaç duyduğumda rahatlıkla görüşebilmekteyim.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEHMET AKİF ERSOY.
Topluluk Başkanı Yavuz Sultan Selim KAVRIK
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”

OKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
Mustafa Kemal Üniversitesi
isletmehacettepe kariyer_hit
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
SOSYAL HİZMET ETKİLEŞİM TOPLULUĞU
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Yabancı dil öğrenirken o dilin konuşulduğu ülkenin kültürünü tanımak, Farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin de yabancı dil derslerinde ve ders.
132 yıllık Çınar İstanbul Ticaret Odası’nın Desteğiyle Büyüyen Selvi ‘’İstanbul Ticaret Üniversitesi’’
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
Hacettepe Otomotiv Topluluğu Tanıtım Sunumu
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
Yeni ve Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (YETAM) tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler.
ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ (EOB) EOB’nin Kuruluşu 2006 yılında onaylanan ve 2010 yılında revize edilen “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma.
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
Kadir Has Üniversitesi Mezunlar Derneği Etkinlik ve Projeleri Sunumu
H ACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BASKETBOL TOPLULUĞU Kuruluş Yılı 15 Ekim 2010 Başkan Umutcan KAYIKÇI Akademik Danışmanlar Prof.Dr. Engin YILMAZ Doç.Dr. Mutlu HAYRAN.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
2006 – 2011 STRATEJİK PLAN SUNUMU
B İ N İ C İ L İ K TOPLULU Ğ U HACETTEPE ÜN İ VERS İ TES İ.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 19 Aralık 2012.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU Mart 2015
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI Ocak 2009.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
İÇERİK overview Türkiye’de Uluslararası Öğrenciler
Uludağ Üniversitesi Gelen Öğrenciler Okt. Volkan KAHRAMAN
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
2016 Mart – 2017 Temmuz deuder.org.tr.
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
Sunum transkripti:

T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU

Topluluk Kimliği Hacettepe Üniversitesi Değişim Öğrencileri Topluluğu (Erasmus Student Society- ESS), Hacettepe Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Öğrenci Toplulukları İşleyiş Yönergesi uyarınca 16.10.2007 tarihinde kurulmuştur Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, 2012-2013 Akademik yılı güz döneminden itibaren Topluluk Akademik Danışmanı olarak görev yapmaktadır.

Topluluğun Amaçları-1 Hacettepe Üniversitesi öğrencilerini ve çalışanlarını ulusal ve uluslararası değişim programları ve uluslararası eğitim konularında bilgilendirmek ve bu konuda bilinç oluşmasına katkıda bulunmak Çeşitli değişim programlarıyla üniversitemize ve dolayısıyla ülkemize gelmiş olan öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerini kolay ve rahat geçirmelerini sağlamak Karşılaşabilecekleri olası sorunların üstesinden kolayca gelebilmeleri için Avrupa Birliği (AB) Ofisi ile birlikte gerekli yardım ve hizmetleri sunmak

Topluluğun Amaçları-2 4. Hem Türk öğrencilerin hem de değişim öğrencilerinin aynı sosyal ve kültürel ortamda birlikte zaman geçirmesini sağlayacak çeşitli aktiviteler düzenleyerek, kültürel uyumu sağlamak ve böylece farklı düşüncelerin bir arada olabileceğini gösteren sosyal alanlar yaratmak

Topluluğun Amaçları-3 5. Hedeflenen amaçlara ulaşabilmek için diğer üniversite toplulukları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmalar yaparak mevcut projelere katılmak veya yeni projeler üretmek.

Topluluğumuzun Paydaşları İç Paydaşlarımız Dış Paydaşlarımız Rektörlük Ulusal Ajans AB Ofisi Sivil Toplum Kuruluşları Fakülte/ Enstitü/ Y.Okullar Diğer üniversiteler İdari Birimler / Diğer topluluklar Basın-yayın organları Kampüsteki işletmeler Özel işletmeler

Topluluk Üyeliği Hacettepe Üniversitesi öğrencileri Erasmus programı ile Hacettepe Üniversitesine öğrenim görmeye gelen veya staj yapmaya gelen öğrenciler Yaklaşık olarak her akademik dönem için topluluğumuzun üye sayısı 150 kişi civarındadır.

Topluluk Çalışmaları AB Ofisi Topluluk Gençlik Erasmus Programının yürütülmesine destek olmak Rehber öğrenci programı -CANEY -AGH projelerine destek (rehber öğrenci olarak) -AB Ofisi tarafından yürütülen diğer projelerde aktif görev almak Ofis evrakların dosyalanmasına yardımcı olmak Hoşgeldin Paketi (Welcome-pack) Oryantasyon Programlarına destek olmak ESN

Rehber Öğrenci Programı Yapılan Çalışmalar-1 Rehber Öğrenci Programı Topluluğumuz 2009-2010 akademik yılı başlangıcı itibari ile değişim programları ile üniversitemize gelen öğrencilerle üniversite öğrencilerimizi eşleştirerek; öğrencilerin adaptasyon süreçlerine, ders kayıtlarına, kampüs ve şehir tanıtımına yardımcı olmalarını sağlamaktadır.

Hoşgeldin Paketi (Welcome-pack) Yapılan Çalışmalar-2 Hoşgeldin Paketi (Welcome-pack) Ankara’daki üniversiteler arasında ilk kez Hacettepe Üniversitesi Değişim Öğrencileri Topluluğu tarafından hazırlanmıştır. Bu uygulama yurtiçinde ve yurtdışında birkaç üniversite tarafından da yapılmaktadır. Bu paketin içinde: Şehir içi ulaşım kartı ( EGO ) Telefon kartı Türkiye, Ankara ve üniversitemizin tanıtım materyalleri ( şehir ve ülke haritası, üniversitemiz tantım cd’ si vb.) Küçük geleneksel hediyeler ( nazar boncukları vb.) Topluluğumuzun tasarladığı öğrenci t-shirt leri AB Ofisinin gelen öğrenciler için hazırladığı el kitapçığı

Hoşgeldin Paketi (Welcome-pack)

TOPLULUK ETKİNLİKLERİ Topluluğumuz değişim programları ile üniversitemize gelen öğrenciler için çeşitli; Kültürel ve turistik geziler Sportif aktiviteler Sosyal sorumluluk projeleri Eğlence ve parti organizasyonları AB Ofisi tarafından düzenlenen oryantasyon programını destekleyici çalışmalar 9 Mayıs Avrupa gününde “ balon uçurma “ etkinliği yapılmaktadır.

Bu zamana kadar yaptığımız çalışmalarda ve bundan sonraki çalışmalarımızda Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Dairesi Başkanlığı’ndan beklentilerimiz: Gerçekleştireceğimiz şehir dışı geziler için bir değil 2 otobüs verilmesi, Bu geziler için kumanya desteği sağlanması, Hesap sahibi SKS olmak kadıyla topluluklar adına ayrı hesaplar açılabilmesi, havuz sistemi olmaması

4. Gelen Erasmus öğrencileri ve diğer yabancı uyruklu öğrenciler için üniversite ile öğretim programlarını tanıtan, taşıması kolay, okuması zevkli tanıtım broşürlerinin sağlanması, 5. Sıhhiye ve Beytepe kampüsü içinde yer alan tabelaların İngilizcelerinin de koyulması, 6. Her yıl düzenlenen Bahar Şenliklerinde toplulukların da görev alması sağlanması 7. Kültürel ve sosyal aktivitelere destek verilmesi

9 Mayıs Avrupa Günü “ balon uçurma “ Geziler Sportif Aktiviteler