TAŞINIRLARIN KAYDI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TAŞINIR MAL YÖNETİMİ Faysal ÖZCAN Maliye Bakanlığı Bütçe Başkontrolörü
Advertisements

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
ANKARA İL BİLGİ İŞLEM MERKEZİ
SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ YÖNETİM MAHALLİ
5018 SAYILI TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
TAŞINIRLAR YÖNÜNDEN YÖNETMELİĞİN KAPSAMI
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
HESAP PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ Dayanak (Md 3) 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 44 üncü maddesi 1- Taşınırların kaydı ile.
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
42 İNCİ MADDENİN 3 ÜNCÜ FIKRASININ (g) BENDİ
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
STRATEJİ VE GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Taşınır Mal Yönetmeliğinin Açıklaması ve Uygulanması
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
Yıl Sonu Taşınır Hesap Kapatma İşlemleri
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TAŞINIR MAL UYGULAMA EĞİTİMİ 10 KASIM 2014.
TAŞINIR İŞLEMLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR
tarih ve sayılı Resmi Gazete
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
HURDAYA AYIRMA.
Taşınır Mal Yönetmeliği & MKYS Uygulamaları
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Taşınırların Çıkış İşlemleri.
Taşınırların Giriş İşlemleri.
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete 18 Ocak 2007 / 26407
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
TAŞINIRLARIN GİRİŞ İŞLEMLERİ Akış Şeması
TAŞINIRLARIN GİRİŞ İŞLEMLERİ Akış Şeması
NUMARALANDIRMA VE KOD SİSTEMİ.
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
TAŞINIRLARIN GİRİŞ İŞLEMLERİ Akış Şeması
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 1.
T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanlığı Taşınır İşlemler Yönetim Birimi İl Konsolide.
Taşınır Mal Yönetmeliği Eğitimi (Mevzuat)
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete 18 Ocak 2007 /
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
ŞERAFETTİN AYDEMİR KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRÜ TEL
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ AFYON BAHAR EĞİTİMİ NİSAN 2016
T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ. Yapılan düzenlemeyle; MERKEZİ YÖNETM - Genel Bütçeli İdareler - Özel Bütçeli İdareler - Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar 
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ MEVZUAT EĞİTİMİ NİSAN 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ MEVZUAT EĞİTİMİ NİSAN 2016.
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 : (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın.
Sunum Planı 1.1. Sayım Tutanağı Oluştur, 1.2. Sayım Tutanağı Listesi,
Sunum Planı 1.2. Çıkış İşlemleri : Devretme
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMASI
Sunum Planı KULLANIMA VERME VE SORUMLULUK :
AFYON BAHAR EĞİTİMİ NİSAN 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ AFYON BAHAR EĞİTİMİ NİSAN 2016.
Antalya, MAYIS 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ’nde Yapılan Değişiklikler Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı Antalya, MAYIS
İŞLETME DEFTERİ NAZAN PAT
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TAŞINIR İŞLEMLER SERVİSİ GENEL HATLARIYLA TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ.
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ’nde Yapılan Değişiklikler
TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMASI
1 TA Ş INIR KAYIT YÖNET İ M S İ STEM İ (TKYS) Günay KILIÇ Ta ş ınır Kayıt Yetkilisi.
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI DÖNER SERMAYELİ İŞLETMELER BÜTÇE VE MUHASEBE DAİRE BAŞKANLIĞI.
Taşınır Yıl Sonu İşlemleri ve Gerekli Belgeler
5018 sayılı“Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu”nda TAŞINIRLAR KAMU KAYNAĞI OLARAK TANIMLANMIŞTIR.
Antalya, MAYIS 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ’nde Yapılan Değişiklikler Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı Antalya, MAYIS
Sunum transkripti:

TAŞINIRLARIN KAYDI

TAŞINIRLARIN KAYDI Kamu idarelerince bütün taşınırların ve bunlara ilişkin işlemlerin kayıt altına alınması esastır. Taşınır kayıtları, yönetim hesabı verilmesine esas olacak şekilde tutulur. Her bir kaydın belgeye dayanması şarttır.

Bu Çerçevede; Önceki yıldan devren gelen taşınırlar ile içinde bulunulan yılda herhangi bir şekilde edinilen veya elden çıkarılan taşınırlar, Taşınırlardaki kayıp, fire, yıpranma ve benzeri nedenlerle meydana gelen azalmalar, Sayım sonucunda ortaya çıkan fazlalar, miktar ve değer olarak kayıtlara alınarak takip edilir.

Taşınır Kayıt İşlemlerini Formüle Edersek; (önceki yıldan devredenler + bulunulan yıl içinde edinilenler) – (bulunulan yıl içinde elden çıkarılanlar + kayıp, fire ve benzeri nedenlerle meydana gelen azalmalar) + (sayım fazlaları) = Ertesi yıla devir

Taşınırlar, edinme şekline bakılmaksızın kamu idaresince kullanılmak üzere teslim alındığında giriş; tüketime verildiğinde, satıldığında, başka harcama birimlerine devredildiğinde, bağışlandığında veya yardım yapıldığında, çeşitli nedenlerle kullanılamaz hale geldiğinde, hurdaya ayrıldığında veya kaybolma, çalınma, canlı demirbaşın ölümü gibi yok olma hallerinde çıkış kaydedilir.

Giriş ve çıkış kayıtları Taşınır İşlem Fişine dayanılarak yapılır Giriş ve çıkış kayıtları Taşınır İşlem Fişine dayanılarak yapılır. Kayıtlarda; Satın alma suretiyle edinme ve değer artırıcı değişiklik hallerinde maliyet bedeli, Bedelsiz devir, kullanılamaz hale gelme, yok olma ve hurdaya ayrılma hallerinde kayıtlı değeri, Bağış ve yardım yoluyla edinilen taşınırlarda; bağış veya yardımda bulunan tarafından ispat edici bir belge ile değeri belirtilmişse bu değer ile, belli bir değeri yoksa Değer Tespit Komisyonu tarafından belirlenen değer esas alınır.

DEĞER TESPİT KOMİSYONU Harcama yetkilisinin onayı ile taşınır kayıt ve kontrol yetkilisinin ve işin uzmanının da katıldığı en az üç kişiden oluşturulur. Komisyon değer tespitinde ticaret odası, sanayi odası, borsa, meslek kuruluşları, ilgili diğer kuruluşlardan veya aynı nitelikteki taşınırı satın alan idarelerden ve fiyat araştırması sonuçlarından yararlanabilir.

Satın alma suretiyle edinilen taşınırların maliyet bedelinin tespitinde, Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uygulanır. Faturada çeşitli taşınırlar için topluca gösterilmiş giderler olması durumunda, giderler taşınırların alış bedelleri ile orantılı olarak paylaştırılır. Taşınırlar faturada kayıtlara esas olacak şekilde çeşitleri itibarıyla ayrı ayrı gösterilir.

DAYANIKLI TAŞINIRLARDA DEĞER ARTIŞI Kullanım devamlılığının sağlanması için yapılan bakım ve onarım harcamaları hariç olmak üzere dayanıklı taşınırların; Niteliğini değiştirmek, Kullanım şeklini değiştirmek, Hizmet kalitesini artırmak, Sağlanan faydayı artırmak, ve benzeri amaçlarla yapılan değer artırıcı harcamalar, taşınırın kayıtlı maliyet değerine Taşınır İşlem Fişi düzenlenmek suretiyle ilave edilir.

SATIN ALINAN TAŞINIRLARIN GİRİŞ İŞLEMLERİ TAŞ.GEÇİCİ ALINDISI MUAYENE HEMEN YAPILAMAYAN MUAYENE ve KABUL KOM. TUTANAĞI T . İ . F . 3 NÜSHA 1.NÜSHASI ÖDEME EMRİ BELGESİ EKİNDE MUHASEBE BİRİMİNE 2. NÜSHA ÖDEME EMRİ BEL- GESİNİN HARCAMA BİRİMİN- DE KALAN NÜSHASINA 3. NÜSHA MUAYENE ve KABUL KOMİSYONU TUTANAĞI İLE BİRLİKTE DOSYAYA DEFTER KAYDI

1 2 ALIMI BİR MERKEZDEN YAPILARAK BİRDEN FAZLA BİRİME DOĞRUDAN TESLİM EDİLEN TAŞINIRLAR İÇİN Taşınırın teslim edildi- ği birim T.İ.F. Düzenler, 1 nüshasını alımı yapan birime gönderir. Alımı yapan birim gelen fiş- lere dayanarak ödemeye ve kendi giriş kayıtlarına esas olmak üzere T.İ.F. düzenler. Diğer birimlerden gelen fişler bu fişin idarede Kalan nüshasına bağlanır. 1 2 Alımı yapan birimce giriş kayıtları yapıldıktan sonra düzenlenen T.İ.F. İle diğer birimlere çıkış kaydı yapılır.

BÖLÜNEN, BİRLEŞEN, KALDIRILAN HARCAMA BİR. AİT TAŞ. HAK. YAP. İŞLEM 1.Kamu idarelerinin yeniden yapılanması sonucu teşkilat yapılarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle bölünmesine, birleşmesine veya kaldırılmasına karar verilen harcama birimlerine ait taşınırlar; a)Bölünerek ayrı bir harcama birimi haline gelen birimin kullanımına terk edilmesi halinde, bölünen harcama biriminin kayıtlarına çıkış, yeni oluşan harcama biriminin kayıtlarına giriş,

b)Başka bir harcama birimi ile birleşme sonucunda kaldırılan birimin kayıtlarına çıkış, bünyesinde birleşilen birimin kayıtlarına giriş, c)Kaldırılma halinde, kaldırılan harcama biriminin kayıtlarına çıkış, devredilmesi kararlaştırılan harcama biriminin kayıtlarına giriş, kaydedilir. 2. Giriş ve çıkış kayıtları Taşınır İşlem Fişi ile yapılır. Düzenlenen fişlerin birer nüshası, muhasebe birimine gönderilir.