WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşletim Sistemleri.
Advertisements

Konu: Windows Sistem Araçları
İŞLETİM SİSTEMİ KATMANLARI (Çekirdek, Kabuk ve diğer temel kavramlar)
BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
BT301 İŞLETİM SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI Sinan SCHREGLMANN
Windows işletim sistemi ve sürümlerinin incelenmesi
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
Windows7 Kullanıcı Hesapları Yönetimine Ulaşabilmek İçin Birkaç Adımı Takip Etmemiz Gerekecek.Öncelikle Windows Masa Üstünün Sol Al Köşesinde Bulunan BAŞLAT’ı.
KONU:Sistem sorun giderme ve geri yükleme
WİNDOWS XP GRUP İLKESİ.
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
İşletim Sistemleri Hazırlayan Hakan YİĞİT.
SON KULLANICI HATALARI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SON KULLANICI HATALARI Cengiz Acartürk 03 Ekim 2003.
MART 2013 İŞLETİM SİSTEMLERİ.
İşletim Sistemleri Tanım: Kullanıcı ile bilgisayar donanımı arasında bağlantıyı sağlayan özel bir yazılımdır.
Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.
55 CHAPTER SİSTEM YAZILIMI. © 2005 The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. 5-2 Sistem yazılımı Teknik detayları çözer Kullanıcı, uygulama.
İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. S.Serkan TAN.
WINDOWS NT GENEL YAPISI
DENETİM MASASI WINDOWS XP / VISTA / 7.
İÇİNDEKİLER-1 Başlangıç Bilgisayarı düzgün Şekilde Çalıştırma
İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS AYARLAMA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dsi Baraj Orta Okulu.
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
Microsoft Visual Studio 2010 Kurulum & Tanıtım
Sedat Uslu / AVG 1991 yılında kurulup cihazları, verileri ve insanları korumak için öncü yazılım ve hizmetler sağlayan bir çevrimiçi güvenlik.
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
DENETİM MASASI Windows XP - 7.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
İŞLETİM SİSTEMİ.
EYLÜL 2014 İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilgisayar Uygulamaları.
HAKKINDA : Windows 98’ den sonra çıkmıştır. Daha güzel ve kullanışlı yeni şeyler eklenmiştir. 16-bit/32-bit melez işletim sistemidir. Microsoft Windows.
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
Microsoft'un birincil hedefi işletim sistemlerinin kullanımını daha kolay hale getirmektir: Windows 2000 aşağıdaki özellikleri sayesinde bu geleneği devam.
DENETİM MASASI ÖĞELERİ
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
YAZILIM Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program yazılım olarak adlandırılır. Başlıca iki yazılım çeşidi vardır. Bu yazılımlar, sistem yazılımı.
DENETİM MASASI Ayarlar: Ayarlar için, Başlat menüsündeki ayarlar seçeneği kullanılır. Bilgisayara ilişkin birçok ayar seçeneği Denetim Masasında yer alır.
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
DENETİM MASASI.
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
Windows işletim sistemi kişiselleştirmesi nedir? Neden gereklidir?
Ağlar ve Veri İletişimi
WİNDOWS SERVER 2003’te KULLANICI VE GRUP HESAPLARI.
Temel Bilgisayar Teknolojileri
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Yazılım Kululum ve Yönetimi
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Dosya sistemi, bilgisayarın sabit disk üzerindeki verileri düzenlemek için kullandığı temel yapıdır. Disk depolamanın temel birimidir. Disklerin kullanılabilmesi.
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
 Windows XP Microsoft'un kişisel bilgisayarlar ve sunucu sistemleri için ürettiği işletim sistemi ailesi Windows'un NT çekirdeği üzerinde yükselen.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ
Yazılım Kurulumu ve Yönetimi Ders VI
Yazılım Kurulumu ve Yönetimi Ders VI
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
İşletim Sistemleri Hazırlayan Hakan YİĞİT.
İŞLETİM SİSTEMİ Adem ÇİMEN İşletim Sistemi Nedir
TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ 03- İŞLETİM SİSTEMİ
BİLGİSAYAR AYAR VE BAKIM İŞLEMLERİ SAVAŞ TUNÇER
WINDOWS Server 2008 r2 Kurulumu
Windows işletim sistemi ve sürümlerinin incelenmesi
Bilgisayar Yazılımları
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
DENETİM MASASI WINDOWS XP / VISTA / 7.
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
Windows Sorunları ve Çözümleri. 1-Siyah Ekran Sorunu Bu sorun genel anlamda 2 şeye bağlıdır.(Windows’da oturum açılıp açılmaması) Eğer Windows 10’da oturum.
Sunum transkripti:

WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR

İŞLETİM SİSTEMİ NEDİR? İşletim Sistemi, sistemde bulunan çevre elemanları ile yazılımlarınızın haberleşmesini sağlayan yapıdır. İşletim sistemi de bir çeşit yazılımdır, ve bu yazılım, daha düşük seviyeli erişimlerle donanımın kontrolünü, kaynakların kullanımını ve paylaşımını sağlar. Örnek olarak işletim sistemi, sisteme bağlı olan yazıcılara gönderilen dosyaların basımı, sistemin boş olan hafızasının kullanımı ve sisteme bağlı diğer birimlerin yönetimini sağlar.

KABLOSUZ AĞ WİNDOWS 95\98\ME DESTEKLEMİYOR WİNDOWS NT 4.0 WİNDOWS 2000 PROF. WİNDOWS XP PROF. DESTEKLİYOR WİNDOWS XP HOME VİSTA WİNDOWS 7 Kablosuz ağlar için güvenli erişim ve üstün performans sunmaktadır

UZAK MASAÜSTÜ Kullanıcıların ağ erişimini bulunduğu herhangi bir yerdeki bir bilgisayardan kendi bilgisayarına ve bu bilgisayardaki programlara ve verilere ulaşabilmesini sağlamaktadır. WİNDOWS 95\98\ME DESTEKLEMİYOR WİNDOWS NT 4.0 WİNDOWS 2000 PROF. WİNDOWS XP PROF. DESTEKLİYOR WİNDOWS XP HOME VİSTA WİNDOWS 7

GÜVENLİK MODDA BAŞLATMA Windows Xp Professional’ın sistemi varsayılan ayarları ve minimum aygıt sürücüsünü kullanarak en temel düzeyde başlatmasını sağlamaktadır. Görsel ipuçları eklenmiştir. Yöneticiler veya kullanıcılar bir düğmeyi tıklayarak bu güncelleştirilmiş yeni kullanıcı arayüzü arasıda tercih yapabilmektedir Windows 95/98/ME DESTEKLİYOR Windows NT 4.0 DESTEKLEMİYOR Windows 2000 Prof. Windows XP Prof. WİNDOWS XP HOME VİSTA WİNDOWS 7

UZAKTAN YARDIM Windows 95/98/ME DESTEKLEMİYOR Windows NT 4.0 Windows 2000 Prof. Windows XP Prof. DESTEKLİYOR WİNDOWS XP HOME VİSTA WİNDOWS 7 Uzaktan yardim sayesinde kullanıcı kendi bilgisayarının denetimini ağ veya İnternet Üzerindeki bir başka kişiyle paylaşabilmektedir. Bir yönetici veya iş arkadaşı kullanıcının ekranın görüntüleyebilmekte ve teknik sorunu çözmek için işaretçiyi ve klavyeyi denetleyebilmektedir

WİNDOWS DOSYA KURTARMA Windows 95/98/ME DESTEKLEMİYOR Windows NT 4.0 Windows 2000 Prof. DESTEKLİYOR Windows XP Prof. WİNDOWS XP HOME VİSTA WİNDOWS 7 Temel Sistem dosyalarının başka uygulamalar yüklenirken değiştirilmesini önlemektedir. Windows dosya koruması, değiştirilen dosyaların doğru sürümünü geri yüklemektedir

SİSTEM GERİ YÜKLEME Geri yükleme sayesinde kullanıcılar ve yöneticiler veri kaybetmeden bilgisayarı eski durumuna geri getirebilmektedir.Sistem i geri yükleme özelliği kolayca tanımlanabilen geri yükleme noktalarını otomatik olarak oluşturmakta böylece sistemi Önceki durumuna geri getirebilmenizi sağlamaktadır WİNDOWS ME DESTEKLİYOR WİNDOWS NT 4.0 DESTEKLEMİYOR WİNDOWS 2000 PROF. WİNDOWS XP PROF. WİNDOWS XP HOME VİSTA WİNDOWS 7

AYGIT SÜRÜCÜSÜ ONAYLAYICISI Windows 2000'de ilk kez kullanılan aygıt sürücüsü tanıyıcısını temel alan Windows XP Professional sürümü aygıt sürücüleri için çok daha zorlu sınama işlemleri gerçekleştirmektedir. Windows 95/98/ME DESTEKLEMİYOR Windows NT 4.0 Windows 2000 Prof. DESTEKLİYOR Windows XP Prof. WİNDOWS XP HOME VİSTA WİNDOWS 7

AKILLI KART DESTEĞİ Windows XP Professional üç birim sunucu oturumlarına akıllı kart girişi için destek dahil olmak üzere tüm akıllı kart özelliklerini işletim sisteminde entegre haline getirmektedir WİNDOWS ME DESTEKLEMİYOR WİNDOWS NT 4.0 WİNDOWS 2000 PROF. DESTEKLİYOR WİNDOWS XP PROF. WİNDOWS XP HOME VİSTA WİNDOWS 7

ßizi Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederiz