Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WINDOWS Server 2008 r2 Kurulumu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WINDOWS Server 2008 r2 Kurulumu"— Sunum transkripti:

1 WINDOWS Server 2008 r2 Kurulumu

2 WINDOWS SERVER Nedİr? Windows Server, ağ bilgisayarları içerisinde kullanılmak için hazırlanılmış olan bir işletim sistemidir. Normal bilgisayarlar içerisinde kullanılan sürümlerden tamamen farklı bir işletim sistemi olan Windows Server yalnızca ağ sunucuları üzerinde kullanılır. Windows Server, içerisindeki bileşenlerle birlikte ağ sunucuları içerisinde yöneticilere kolayca düzenleme ve kontrol işlemi gerçekleştirmelerine olanak tanır. Bunun yanı sıra içerisinde yer verdiği veritabanı ve ASP gibi bileşenlerle daha kolay bir sunucu kontrolü gerçekleştirmeyi sağlar.

3 WINDOWS SERVER sÜRÜMLERİ
İnternetin yükseliş yılları içerisinde ilk olarak Windows NT 3.1sürümünü çıkartmıştır. Daha sonradan bu işletim sistemini Windows NT 3.5 Server, Windows NT 4.0 ve Windows 2000 Server sürümü takip etmiştir Sürümünden sonra tam olarak kendini bir standarda bağlayan ve adı “Windows Server” olarak değişen seri; Windows Server 2003 Windows Server 2003 RC Windows Server 2008 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2012 Windows Server 2012 R2 Windows Server 2016 sürümleriyle devam etmiştir.

4 Kurulumu

5 Kurulumu Yükleme bittikten sonra başlama ekranı

6 Masaüstü İlk yapılandırma görevleri Masaüstü

7 Server Manager Bilgisayarları yönetmek için kullanacağınız birincil grafiksel araçtır. Manager konsolunu kulanarak, hem yerel sunucular, hem de uzak sunucular üzerinde aşağıdaki görevleri gerçekleştirebilirsiniz: Roller ve özellikler eklemek Windows PowerShell oturumlarını başlatmak Olayları görmek Sunucu yapılandırma görevlerini gerçekleştirmek

8 Server Manager Sunucuya rol eklemek için kullanılan pencere
Sunucuya özellik eklemek için kullanılan pencere

9 Beyza nur ak


"WINDOWS Server 2008 r2 Kurulumu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları