Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BT301 İŞLETİM SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI Sinan SCHREGLMANN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BT301 İŞLETİM SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI Sinan SCHREGLMANN"— Sunum transkripti:

1 BT301 İŞLETİM SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI Sinan SCHREGLMANN
HAZIRLAYANLAR Fatma Zehra POLAT – 10bt1017 Sümeyye KAMALAK – 10bt1028 Beyza EKİZ – 10bt1040

2 Windows XP Windows XP Mikrosoft firmasının Whistler kod adı ile hazırlayıp 25 Ekim 2001 yılında piyasaya sürdüğü kilometre taşı olarak yerini alan işletim sistemidir. Windows XP piyasaya sürülmeden önce korsana karşı çok güçlü önlemler alınmıştı. Ürün etkinleştirme ile kullanıcıların yükledikleri ürünü en geç 30 gün içerisinde firma ile iletişime geçip etkinleştirme kodunu sisteme tanıtmaları gerekiyordu.

3 Windows XP Windows XP, kendinden önceki diğer Windows serilerinden farklı olarak tamamen 32 bitlik Windows NT ve Windows 2000 çekirdekleri üzerine kurulmuştu. Bu üstün çekirdek sistem 16/32 bitlik uygulamalarda başarı ile çalışıyor, mavi ekran tehdidini en aza indiriyordu.

4 Windows XP Bu işletim sisteminin çarpıcı özelliklerinden bir diğeri ise çok geniş sürücü veritabanına sahip olmasıydı. Böylelikle kullanıcılar yeni aldıkları bir donanımı sadece bilgisayara takarak anında kullanabiliyorlardı. Yeni işletim sistemi, yepyeni bir kullanıcı arayüzü ile geliyordu. Daha önceki sürümlere göre daha yuvarlak ve renkli olan bu arayüz XP'nin kayda değer özelliklerinden birisidir.

5 Windows XP’ nin Genel Özellikleri
Clear Type: Windows XP, özellikle LCD  ekranlarda metinlerin okunaklılığını arttırmak amacıyla Clear type  adı verilen bir özellik içermektedir. Uzak bağlantı: Windows XP, internetten başka bir bilgisayarın yönetilmesine imkân veren Uzak Masaüstü adlı bir yazılım içeriyordu.

6 Windows XP’ nin Genel Özellikleri
Hızlı kullanıcı değişimi : XP'de bir kullanıcının oturumu açıkken bir diğerinin oturumuna geçiş yapılabilmektedir. Internet Explorer 6: Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Internet Explorer’ın 6. sürümü, Windows XP ile birlikte gelmektedir.

7 Hizmet Paketleri 2002 yılında Windows XP'nin eksiklerini gidermek amacıyla bir hizmet paketi (Service Pack) yayınlandı ve USB 2.0 desteği ve yeni Windows Messenger sürümü gibi özellikler XP'ye eklenmiş oldu.Windows XP Service Pack 2 ise 2004 yılında çıkarıldı. Güvenlik ağırlıklı bu hizmet paketi; bulunan güvenlik açıklarının yamalanmasının yanı sıra; Windows güvenlik merkezi isimli bir uygulama da eklendi. Bu yazılımla, antivirüs yazılımı, otomatik güncelleştirmelerin etkin olup olmadığı kullanıcıya bildirilerek yazılımın güvenliği arttırılmaya çalışıldı.

8 TEŞEKKÜRLER


"BT301 İŞLETİM SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI Sinan SCHREGLMANN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları