Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WİNDOWS XP GRUP İLKESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WİNDOWS XP GRUP İLKESİ."— Sunum transkripti:

1 WİNDOWS XP GRUP İLKESİ

2 Grup İlkesi Düzenleyicisini Başlatma ve Kullanma
WİNDOWS XP GRUP İLKESİ

3 Grup İlkesi Nedir. Ne İşe Yarar. (gpedit
Grup İlkesi Nedir ? Ne İşe Yarar ? (gpedit.msc) Grup İlkesi Windows Xp Professional İçerisinde Bulunan Bir Yönetim Panelidir. Grup ilkesi ile bilgisayarınızı kullanan diğer kullanıcılara kısıtlama yapabilirsiniz. Bu kısıtlamalara örnek verecek olursak • Bilgisayarın Ip Adresini Sabitledikten Sonra Bunun Değiştirilmesini İstemiyorsanız Bunu Grup İlkesinden Yapabilirsiniz • Masaüstü Ayarlarının Değiştirilmesini Engelleyebilirsiniz • Virüsler yüzünden değiştiremediğiniz İnternet Explorer Anasayfasını Yine Bu Kısımdan Değiştirebilirsiniz Grup İlkesi 2 Bölümden Oluşur Bilgisayar Yapılandırması Kullanıcı Yapılandırması

4 Grup İlkesi Düzenleyicisini Başlatma
WİNDOWS XP GRUP İLKESİ Microsoft Windows xp’de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmalar tanımlamak Üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft yönetim konsolu (MMC) ek bileşeni kullanılarak , belirli bir kullanıcı ve bilgisayar grubu için özel bir masaüstü yapılandırması oluşturulur. Oluşturulan Grup ilkesi ayarları , daha sonra siteler , etki alanları veya kuruluş birimleri gibi Active Directory kapsayıcılarıyla ilişkilendirilen bir grup ilkesi nesnesinde barındırılır. Grup İlkesi Düzenleyicisini Başlatma Grup ilkesi düzenleyicisini başlatmak için aşağıdaki adımları izleyiniz. NOT: Grup ilkesi düzenleyicisini kullanmak için , bilgisayarda yönetici ayrıcalıkları olan bir hesap kullanarak Oturum açmış olmalısınız. Grup ilkesi düzenleyicisini başlatmak için, BAŞLAT ve sonra ÇALIŞTIR’I tıklarız.

5

6 Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın.
Aç kutusuna mmc yazın ve sonra da Tamam'ı tıklatın. Dosya menüsünde, Ek Bileşen Ekle/Kaldır'ı tıklatın. Ekle'yi tıklatın. Kullanılabilir Tek Başına Ek Bileşenler altında, Grup İlkesi'ni ve sonra da Ekle'yi tıklatın. Yerel Bilgisayar ilkesini düzenlemek istemezseniz, Gözat'ı tıklatarak istediğiniz grup ilkesi nesnesini bulun. İstendiğinde kullanıcı adınızı ve parolanızı girin ve Grup İlke Nesnesi Seç iletişim kutusuna döndüğünüzde Son'u tıklatın.  NOT: Sitelere, etki alanlarına, kuruluş birimlerine (OU) veya bilgisayarlara bağlantılı grup ilkesi nesnelerini bulmak içinGözat düğmesini kullanabilirsiniz. Yerel bilgisayardaki ayarları düzenlemek üzere varsayılan Grup İlkesi Nesnesi (GPO) (Yerel Bilgisayar) öğesini kullanın. Kapat'ı tıklatın ve Ek Bileşen Ekle/Kaldır iletişim kutusunda Tamam'ı tıklatın. Seçilen GPO, Konsol Kökü'nde görüntülenir.

7

8 Windows xp Grup İlkesi Düzenleyicisi
Ek Bileşen Ekle veya Kaldır penceresi açılır. Seçtiğimiz GPO konsol kökünde görüntülenir. TAMAM butonuna tıklarız. Dosya menüsünden ek bileşen ekle/kaldır’ı tıklatırız. Kullanılabilir ek bileşenler bölümünden ‘Grup ilke düzenleyicisi’ni seçip ekle’ye tıklarız. Bu konsol için ek bileşenleri bilgisayarınız üzerinde kullanılabilir olanlardan seçebilir ve seçili ek bileşen kümesini yapılandırabilirsiniz. Genişletilebilir ek bileşenler için hangi uzantıların olduğunu yapılandırabilirsiniz. Bu ek bileşen bir bilgisayarda depolanan yerel Grup İlkesi Nesnelerini düzenlemenize olanak tanır.

9 Bilgisayar Yapılandırması
Yöneticiler hangi kullanıcının oturum açtığından bağımsız olarak bilgisayara uygulanan İlkeleri ayarlamak için bilgisayar yapılandırmasını kullanabilir. Bilgisayar yapılandırması Genelde yazılım ayarlarının, Windows ayarlarının ve yönetim şablonlarının ve yönetim Şablonlarının alt öğelerini içeririr.

10 Yazılım Ayarları Yazılımların yüklenmesi ve kaldırılması, yazılımların sürüm yükseltme işlemleri bu Yapılandırma içinden yapılır.

11 Windows Ayarları Bilgisayar yapılandırması\ Windows ayarları bilgisayara oturum açan tüm kullanıcılara Uygulanan pencere ayarı içindir. Güvenlik ayarları, komut dosyaları, ad çözümleme ilkesi Ve dağıtılmış yazıcılar olarak gruplandırılır.

12 Ad Çözümleme İlkesi: DNS Güvenliği ve Direct Access yapılandırma ayarlarını DNS istemci
Bilgisayarlara depolar. Active Directory kuruluş birimine uygulanabilen ilkeler yapmada kullanılan Kurallar oluşturmak veya düzenlemek için kullanılan ad çözümleme ilke tablosudur. Komut Dosyaları: Yöneticiler bilgisayar başlatılırken veya kapatılırken çalıştırılan komut dosyalarını Belirlemek için bu uzantı kullanılır. Güvenlik Ayarları: Güvenlik ayarları grup ilkesi nesnesine atanan güvenlik ayarlarını değiştirmek İçin güvenlik yöneticisi sağlar. Eğer yerel güvenlik politikasına gitmek ve yerel bilgisayarınızdaki Güvenlik ayarlarını değiştirmek isterseniz güvenlik ayarlarından yapabilirsiniz. Dağıtılmış Yazıcılar: Grup ilke nesnesine dağıtılan yazıcı bağlantılarını ve yapılandırmalarını İçerir. İlke Tabanlı Qos: Windows Server2008 de ağ trafiğinin merkezi olarak yönetilmesini sağlayarak Ağ tıkanıklığı sorunlarını ortadan kaldırmak için bu yapılandırma kullanılır.

13 Yönetim Şablonları Bilgisayar yapılandırması yönetim şablonları 6 bölümden oluşur: Ağ, denetim masası , Sistem, Windows bileşenleri ,yazıcılar ve tüm ayarlardır.

14 Sistem: Çeşitli işletim sistemlerin ayarlarının yapılmasını sağlar.
Ağ: İşletim sisteminin istemci bilgisayar ağa bağlanmak için bileşenleri yapılandırmamızı sağlar. Denetim Masası: Denetim masasında görüntülenen veya görüntülenemeyen öğeleri içeren ve yapılandırmasını sağlayan ayarlar içerir. Sistem: Çeşitli işletim sistemlerin ayarlarının yapılmasını sağlar. Windows Bileşenleri: İşletim sistemini bileşenlerinin ayarlarını yapmamıza yardımcı olur. Yazıcılar : Ağ yazıcısı yapılandırma ve yayınlama işlemlerini yapmamızı sağlar. Tüm Ayarlar: Grup ilkesi yönetici bilgilerini ve tüm kayıt tabanlı ilke bilgilerini içerir.

15 Kullanıcı Yapılandırması
Yöneticiler hangi bilgisayarda oturum açıldığından bağımsız olarak kullanıcılara Uygulanan ilkeleri ayarlamak için kullanıcı yapılandırmasını kullanabilir. Kullanıcı yapılandırması genelde yazılım ayarlarının, Windows ayarlarının ve yönetim Şablonlarının alt öğelerini içerir.

16 Yazılım Ayarları Kullanıcıların yazılımları yüklemesi ve kaldırması yazılımların sunum yükseltme işlemleri bu yapılandırma içinden yapılır.

17 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLAR 


"WİNDOWS XP GRUP İLKESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları