SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KYF II. DÖNEM HİBE PROGRAMI ETKİ DEĞERLENDİRMESİ
Advertisements

TEMA VAKFI TOPRAĞINA SAHİP ÇIK TÜRKİYE ÇÖL OLMASIN !
AKSARAY Fatih Sultan Mehmet İ.Ö.O.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Etik Kültürün Geliştirilmesinde Sivil Toplumun Rolü
BM Engelli Hakları Sözleşmesinin Uygulanması ve Uygulanmanın İzlenmesinde Kamu-Sivil Toplum Arasında Sorumluluk Paylaşımı ve İşbirliği Feray Salman İnsan.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE
BÖLÜM X HALKLA İLİŞKİLER.

Afetlere müdahalenin, etkili ve işbirliği içinde yapılabilmesi için
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
HAVZA İLE İLGİLİ HEDEFLENEN ÇALIŞMA (YANSI 13) HAVZA TEŞKİLATLANMASI YOLUYLA YENİDEN YAPILANMA 1.1. HAVZA TEŞKİLATI 2.2. HAVZA YÖNETİM HUKUKU 3.3. HAVZA.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
TOPRAK EROZYONU VE TEMA VAKFI SEMİNERİ
Sivil toplum kuruluşları
Bilim Merkezi Vakfı, 2004 STK’lar ve Özel Sektör İşbirliği Zor bir tanışma süreci...
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
DOĞAL AFETLER DEPREM Hazırlayan:H.Özden Özdemir
SEL ÖNLEME ÇALIŞMALARINDA AĞAÇLANDIRMA VE TERASLAMANIN ÖNEMİ
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
DOĞAL AFETLER VE KORUNMA YOLLARI
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Hayatımızı kolaylaştıranlar
İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ELEKTRONİK DEMOKRASİ.
ÇÖLLEŞME ve EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Öğrencinin; Adı:Şeymanur Soyadı:Bayçelebi Sınıfı:6\A No:2
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
YEREL YÖNETİMLER VE DEMOKRASİ
SİVİL TOPLUM KuruluSLARIYLA İs BİRLİGİNİN ÖNEMİ
Değişen Dünya Teknolojisinin Tarihi Gelişimi
Toplumsal Sorumluluk Tüm bireylerin, içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için bütün toplumla birlikte ekonomik, çevresel, kültürel.
TEMA HAZIRLAYAN :OZAN DORUK YAVUZ. Varoluş Nedeni Toprak...Toprak...Toprak... Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam.
TÜRİYE’DEKİ ÇEVRE ÖRGÜTLERİ
KASTAMONU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU.
Toplum İçin Çalışanlar
Hedef Analizi Strateji Analizi Paydaş Analizi
KAMU POLİTİKASINDA ROL OYNAYAN AKTÖRLER
SOSYAL BİLGİLER ÜNİTE HEP BİRLİKTE. Bu amaçları gerçekleştirmek için gerekli teşkilatın oluşturulmasını, yasaların çıkmasını sağlamak ve gönüllü kuruluşların.
SağlIk alAnInda çalIşan sİvİl toplum örgütlerİ
Hep Birlikte Ünitesi.
SOSYAL ÖRGÜTLER.
İlk çağlarda vahşi hayatın,günümüzde ise
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
BATUHAN YILDIRIM HAYDAR KARA. TEMA NEDİR ? TÜRKİYE EREZYONLA MÜCADELE VE AĞAÇLANDIRMA VAKFI…
Yeşilay nedir? Ülkemizde 1-7 Mart arası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Peki, Yeşilay nedir? Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu.
Tüketicinin ihtiyacı; Eğitim Örgütlenme (Tüketici Dernek ve Vakıflarına üye olma) Bilgilendirilme.
SİVİL SAVUNMA NEDİR? SSSSavaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve savunmanın en önemli unsurlarından biri olan.
EROZYON. HAZIRLAYANLAR: ZAHİDE İREM SARI, ÖZGE TÜLÜ, DENİZ ÜNLÜKAPLAN DERS:FEN BİLİMLERİ KONU:EROZYON ÖĞRETMEN:MUSTAFA ALİ ÇAPUT.
Logo nedir? ARDA KIRTASİYE. Logo ticaretin başladığı yıllardan beri ürünleri, kuruluşları ya da hizmetleri birbirinden ayırt etmeyi sağlayan bir ya da.
Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Ulusal Hedeflerinin Oluşturulması 1.
SOSYAL SORUMLULUK VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI YAPAN=TUĞÇE TÜREDİ
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
Deneyim Paylaşımı: Temiz Hava Hakkı Platformu
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
KONU:SOSYAL ÖRGÜT, RESMİ KURUM ÖZEL ANTAKYA ATA KOLEJİ
Sunum transkripti:

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ

“SİVİL TOPLUM” NEDİR? Sivil toplum, “üniformasız” veya “çıplak” toplum demek değildir. Sivil toplum, devlet alanının dışında kalan toplum kesimini ifade eden bir terimdir.

SİVİL TOPLUM KURULUŞU (STK) Dernek, kulüp, vakıf gibi sivil toplum ortamında yer alan örgütlere Sivil Toplum Kuruluşu (STK) adı verilir.

STK’LARIN ÖZELLİKLERİ • STK’lar devletin bir parçası değildir. STK’lar kâr amaçlı çalışan ekonomik örgütler değildir. STK’ların hukuki bir yapıları olmayabilir. STK’lar insanların ortak ilkeler etrafında buluşabileceğini varsayar

Sivil toplum kuruluşu tanımlamasında bir bulanıklık, belirsizlik vardır. Bu da öncelikle örgüt kavramının sivil toplum kavramındaki netsizliğe dayanmasındandır. Sivil toplum tanımlaması yerelliğe göre farklılıklar gösterebilmektedir.

STK’ların Bazı Önemli Özellikleri STK’lar gönüllü kuruluşlardır. Bu nedenle üyeliğin yasayla zorunlu kılındığı örgütler bu tanıma girmez. Ama eylemleri açısından STK gibi davranan örgütler bulunabilir. STK’larda gönüllü bireysel katkı ve katılımcılık esastır. STK’ların öncelikli ve vazgeçilmez görevi topluma uzmanlaşmış hizmettir.

STK’lar devletin yerine iş görmezler STK’lar devletin yerine iş görmezler.Katılımcılığı artırmayı, demokrasiyi geliştirmeyi, sorun çözmeyi devletin yanı sıra ele almayı hedeflerler. Gerçek anlamda sivil ve demokratik bir Kent Sivil Meclisi’ninkurulması üzerinde çalışabiliriz. Bu vesile ile eşgüdüm,paylaşım ve birlikte iş yapma eğilimlerini geliştirebiliriz.

TARİHÇE TEMA 11 Eylül 1992 tarihinde, Karaca Arboretum'un kurucusu, BM Çevre Ödülü sahibi Hayrettin Karaca ve Tekfen Holding kurucu ortaklarından Nihat Gökyiğit tarafından kurulmuştur. Resmi kuruluş tarihi 11 Eylül 1992 olan TEMA Vakfı, Levent’te Hayrettin Karaca’ya ait bir apartman dairesinde faaliyete başlar.

TEMA Vakfının Amaçları Ülkemizde doğal varlıkların ve çevre sağlığın korunması, erozyonla mücadele, toprak örtüsü ve toprağın korunması ve ağaçlandırmanın önemi hakkında kamuoyunu eğitmek ve bilinçlendirmek Erozyon felaketinin doğuracağı sonuçlar, alınacak önlemler konusunda halkımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve böylece oluşturulacak bilinçli ve etkin kamuoyu desteği ile hükümetleri erozyonla mücadelede, gerçekçi ve uygulanabilir politikalar üretme ve uygulamaya teşvik etmek 

TEMA Vakfının Amaçları Ağaç ve orman sevgisini topluma mal etmek  Çölleşmeyle mücadelede dünyaya örnek bir hareketi Türkiye'den başlatmak  Bu amaçları gerçekleştirmek için gerekli teşkilatın oluşturulmasını, yasaların çıkmasını sağlamak ve gönüllü kuruluşların öncülüğünde toplumun bütün kesimlerinin desteği ile erozyonla mücadelenin ikinci bir İstiklal Savaşı kabul edilerek erozyon tehlikesi ile mücadele edilmesi