Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR"— Sunum transkripti:

1 TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
ÜNİTE : 6 TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR

2

3 RESMÎ KURUMLAR Güvenlik Teşkilatı Okullarımız Sağlık kurumları
Hastaneler Dispanserler Sağlık ocakları 4. Belediyeler

4 1- GÜVENLİK TEŞKİLATI Toplum güvenliğini sağlamak için polis ve jandarma teşkilatı kurulmuştur. Vatandaşların can ve mal güvenliği polis ve jandarma tarafından sağlanır. Güvenlik teşkilatı huzurlu bir toplumun teminatıdır.

5 2. OKULLARIMIZ 3. SAĞLIK KURUMLARI 4. BELEDİYELER
Toplum için çalışan resmi kurumlardır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır. 3. SAĞLIK KURUMLARI Görevi topluma sağlık hizmeti sunmaktır. Sağlık bakanlığına bağlıdır. 4. BELEDİYELER Çöpleri toplar Sokakları süpürür Park ve bahçelerin bakımını yapar

6 YARDIM KURUMLARI Devlet tarafından kurulmuş birtakım yardım kurumları vardır. Bu kurumların görevi yardıma ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaktır.

7 KIZILAY Kızılay; deprem, sel, yangın, heyelan ve bütün afetlerde zarar görenlere yardım eder. Afetlerde zarar gören insanların yiyecek, giyecek, barınma ve sağlık hizmetleri gibi ihtiyaçlarını karşılar. Yoksul insanlar için aşevleri açar, yiyecek yardımı yapar. Kan merkezleri kurarak, insanlarını kan ihtiyacını karşılar.

8 SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU
Kimsesiz çocukların barınma, beslenme, giyecek ve okul ihtiyaçlarını karşılar. Kurulan yurtlarda barınan kimsesiz çocukların bütün ihtiyaçları Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından karşılanır. Burada kalan çocukların eğitimlerini tamamlayıp iş sahibi olmalarına yardımcı olur.

9 TÜRK HAVA KURUMU Havacılığı insanlara sevdirmek ve hava kuvvetlerine yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Havacılığı sevdirmek için kurslar ve çeşitli faaliyetler düzenler.

10 YEŞİLAY Sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerle mücadele için kurulmuştur. İnsanları bu konularda bilinçlendirmek ve bu alışkanlıklardan kurtarmak için faaliyetler düzenler. Yardım kuruluşları faaliyetlerini hayırseverlerin yardımları ile gerçekleştirip, devam ettirirler.

11 SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Gönüllü çalışan insanların bir araya gelerek kurmuş oldukları dernek, oda, vakıf, grup gibi kuruluşlardır. Sivil toplum örgütlerinin amacı insanlara, topluma yardımcı olmak ve toplumu bilinçlendirmektedir.

12 Bunlardan eğitime hizmet edenler;
Anne Çocuk Eğitimi Vakfı (AÇEV) Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Türkiye Can Çocuklar Eğitim, Koruma ve Yaşam Vakfı (CANEV) Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği (ERAM) Türk Eğitim Vakfı (TEV)

13 Sağlık alanında faaliyet gösterenler;
Ankara Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Türk Kalp Vakfı (TKV) Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfıdır. Çevre ve kültür ile ilgili kuruluşlar; Tarih Vakfı TEMA Vakfı İnsan Hakları Derneği Mehmetçik Vakfı Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

14 TEMA VAKFI Hayrettin Karaca tarafından kurulmuştur. Amaçları;
Ülkemizde doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, Erozyonla mücadele, Ağaçlandırmanın önemi hakkında kamuoyunu eğitmek.

15 ANKARA LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VAKFI
1998 yılında kuruldu. Lösemili çocukların her türlü ihtiyacını karşılamak için tüm enerjisiyle çalıştı. İlk Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE hizmete açıldı.

16 AKUT Doğal afetlerde insanların yardımlarına koşar.
Yaşadığımız depremlerde pek çok insan kurtarmıştır. Birçok yardım kuruluşu doğal afetlerde zarar gören insanlara yardıma koşmakta barınma, giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

17 Sivil toplum örgütleri sadece kendi ülkelerinin insanlarına değil Dünyanın her yerindeki insanlara gerektiğinde yardıma koşmaktadır. Unicef dünya çapında, çalışan çocukların beslenme sağlık ve problemleriyle ilgilenen bu problemleri kamuoyuna taşıyan bir kuruluştur. Sivil toplum kuruluşlarında çalışan insanlar yaptıkları iş karşılığında ücret almayan, gönüllü çalışan hayırsever ve sorumluluk sahibi insanlardır.

18 Hazırlayan : Adem TIMARTAŞ Yeşilbayır İlköğretim Okulu Mart 2008


"TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları