Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİVİL SAVUNMA NEDİR? SSSSavaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve savunmanın en önemli unsurlarından biri olan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİVİL SAVUNMA NEDİR? SSSSavaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve savunmanın en önemli unsurlarından biri olan."— Sunum transkripti:

1

2 SİVİL SAVUNMA NEDİR? SSSSavaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve savunmanın en önemli unsurlarından biri olan Sivil Savunma; ----Savaş zamanı halkın can ve mal kaybının en aza indirilmesi; ----Afetlerde can ve mal kurtarılması; ----Büyük yangınlarda can ve mal kaybının azaltılması; ----Yok olmaları veya çalışamaz hale gelmeleri durumunda yaşamı büyük ölçüde etkileyecek olan kamu ve özel kurum ve kuruluşların korunması ile bunların acil onarımlarının yapılması; ----Savaş zamanı her türlü savunma faaliyetlerinin sivil halk tarafından desteklenmesi; ----Cephe gerisinde halkın moralinin kuvvetlendirilmesi;konularını kapsayan SİLAHSIZ, KORUYUCU, KURTARICI önlem ve faaliyetler bütünüdür.

3 SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI  VAKIFLAR: TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı) LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı) MEV (Milli Eğitim Vakfı)  DERNEKLER: AKUT (Arama Kurtarma Derneği) ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) İHD (İnsan Hakları Derneği)

4 SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI  MESLEK ÖRGÜTLERİ: Çevre Mühendisler Odası Gıda Mühendisleri Odası İnşaat Mühendisleri Odası  SENDİKALAR: Ağaç-İş Sendikası Basın-İş Sendikası Çelik-İş Sendikası

5

6

7

8

9

10

11

12


"SİVİL SAVUNMA NEDİR? SSSSavaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve savunmanın en önemli unsurlarından biri olan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları