Benzetim (Simulasyon)Tekniği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Advertisements

Değişkenler.
VERiMLi ÇALIŞMANIN iLKELERi
Bilimsel Yöntem ve Bilimsel Araştırma Türleri
ALGORİTMA BULUNMASI
Sistem Analizi ve Planlama
Evde Olumlu Öğrenme Ortamı Oluşturmak
Öğretim Tasarımı (Instructional Design)
Temel Kavramlar: Öğrenme İlkeleri
KARMAŞIK SAYILAR.
Genel Öğretim İlkeleri
DRAMA 11.HAFTA DRAMA YÖNTEMİYLE DERS İŞLEME MODELLERİ
Simülasyon Teknikleri
PROJEYE DAYALI FEN DERSİ Proje tabanlı öğrenme yöntemi, öğrencilere problem çözmeyi, karar vermeyi ve araştırmayı öğretir. Ayrıca öğrencilere belirlenen.
Similasyon (Benzetim)Tekniği
ANOLOJİ BENZETİŞİM.
ÖĞRETİM MODELLERİ S.59-74; 1-Carroll’in Okullarda Öğrenme Modeli 2-Bloom’un Tam Öğrenme Modeli 3-Gardner’in Öğretimde Çoklu Zeka Kuramı Kaynak;Öğretimi.
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
TARTIŞMA YÖNTEMİ.
REHBERLİK DERS II.
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
BİLGİSAYAR SİMÜLASYONLU MADEN EĞİTİM PROGRAMI
SİMULASYONLAR (BENZETİŞİM) (Simulations)
PROGRAM GELİŞTİRME VE ÖĞRETİM
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE KULLANILAN STRATEJİ, YÖNTEM VE TEKNİKLER
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
DEĞERLENDİRME ARAÇLARININ GELİŞTİRİLMESİ
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİ GELİŞTİRME Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
DERS-1 SİMÜLASYON (BENZETİM) Prof. Dr. Hüseyin BAŞLIGİL
Öğretimde Teknoloji Kullanımı Bilgisayar ve İnternet
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
Neden Proje Yönetimi - PROBLEMLERİN KARMAŞIKLIĞI - TEK BİR KİŞİNİN ÇÖZÜME ULAŞMA GÜÇLÜĞÜ - DİSİPLİNLER ARASI İLİŞKİLERİN SAĞLANMASI - MADDE VE İNSAN KAYNAKLARININ.
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
BENZETİM Prof.Dr.Berna Dengiz 2. Ders Sistemin Performans
MÜHENDİSLİK MESLEĞİ VE EĞİTİMİNİN SINIRLARI H. ABDULLAH, M. A. YALÇIN, N. SAZAK, M. YILDIZ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ.
BİLGİ EDİNME İHTİYACI:
Fuat AYDEMİR Psk. Dnş. KAZIM ÖZDEMİR İLKÖĞRETİM OKULU
ROL OYNAMA ve DRAMA.
SİMÜLASYON HAZIRLAYANLAR: SİNEM ÇIRAKMAN ECE ÜÇER
Okul Öncesi Eğitimden İlköğretime Geçiş.
AMAÇ BELİRLEME.
BEDEN EĞİTİMİNDE İŞBİRLİĞİNE DAYALI(EŞLİ) ÖĞRENME YÖNTEMİ
ÖDEV-BAŞARI Sevgili Öğrenciler;Ödevin eğitim hayatınızda çok önemlidir. Ödevin amaçları şunlardır Derse hazırlıklı gelmek Derste öğrenilen konuları pekiştirmek.
Etkinlikler ve Örnek Formlar
Öğrenci İş Yüküne Dayalı AKTS Kredisi Hesaplama. Giriş Üniversitemiz senatosunun 3 Mayıs 2013 tarihinde aldığı karar gereği eğitim öğretim yılından.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
BCO 623 Oyun Tasarımı DEYNEKÇİ Oyun Sunumu Ekip Betül Altındiş
Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 1 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Hazırlayan ve sunan : Uzm.Psk.Dan. Yusuf URHAN.
ELEKTRİK MAKİNELERİ VE
ARDUINO DİJİTAL PİN KONTROLÜ
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ.
Matlab nedir? Temel olarak teknik ve bilimsel hesaplamalar için yazılmış yüksek performansa sahip bir yazılımdır.
BİLGİ, BİLİM VE PSİKOLOJİ
II Hafta Plan Nedir? Eğitim-öğretimde Plan Yapmanın faydaları
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİNİN HAZIRLANMASI
Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)
BASAMAKLI ÖĞRETİM PLANI
SİMÜLASYONLAR (BENZETİMLER)
Anlatım yöntemi kullanan öğretmen;  Dersine iyi hazırlanır.  Düzenli bir öğrenim planı hazırlar.  Bu planında sunu sürelerini sınırlar.  Konuyu öğrencilere.
Okul Yöneticilerinin Denetim ve Değerlendirme Rolü
BİTİRME TASARIM PROJESİ Advisor: Prof. Dr. Xxxx Yyyyyy
ROL OYNAMA ve DRAMA.
EĞİTİMDE BİLGİSAYAR KULLANIMI
BENZETİM 2. Ders Prof.Dr.Berna Dengiz Sistemin Performans Ölçütleri
REHBERLİK DERS II.
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
Yazı Tahtası Hem öğrencinin hem de öğretmenin aynı anda aynı konu üzerinde çalışabilmesine olanak sağlayan en etkili sınıf içi iletişim aracıdır. Her öğretmen,
SİMULASYONLAR (BENZETİŞİM) (Simulations)
Sunum transkripti:

Benzetim (Simulasyon)Tekniği Sunan ve Anlatanlar… Bestami Kaplan Seylani C.Karabacak Sinan Eş Galip Kaya Harun Dişçi Sinan Kardaş (Grup Simulatifboys)

Konunun Ana Hatları Benzetim Nedir? Benzetimin Temel Amaçları, Ne zaman Kullanılır? Benzetim çeşitleri nelerdir? Benzetimin yararları ve sınırlılıkları, Benzetim ortamı hazırlanır iken nelere dikkat edilmelidir? Örnekler… Örnekle Modelleme….

Benzetim Tanımları Genel olarak : İncelenen bir gerçek hayat sisteminin belli bir zaman diliminde istenilen gerçek karakteristiklerini tahmin etmek amacıyla sistemin matematiksel,mantıksal bir modelinin geliştirilmesi ve bu model üzerinde deneyler yapılması sürecidir. Günümüzde mevcut olan ve daha önemlisi yarın da mevcut olabilecek işlemler hakkında objektif bilgilere ulaşmamızı sağlayan bir süreçtir. Eğitim açısından : Eğitici ortamda benzetim,gerçekteki olayların taklit veya kopyalarının güçlü bir teknikle öğretilmesidir. Öğrencilerin bir olayı gerçekmiş gibi ele alıp üzerinde eğitici çalışmalar yapmalarına olanak sağlayan bir öğretim tekniğidir.

Temel Amaçları Bir gerçek hayat sistemini girdi ve çıktılarıyla ifade etmek Gerçek sistemi kurulan model üzerinden tanıyıp araştırmak,değişk kararları ve seçenekleri gerçek sistemde hiçbir değişiklik yapmadan deneyebilmek Elde edilen bilgiler ışığında sistemle ilgili öngörümlerde bulunabilmek ve uygulamaya esas olan kararları belirlemek

Benzetim Kullanım Alanları Genel olarak bir benzetim çalışması, Sistem deney yapmaya uygun değilse Sistem henüz tasarım aşamasındaysa Sistem/problem karmaşıksa Sistemin davranışı analiz edilecekse Bilgisayar mevcutsa kullanılır.

Benzetim Çeşitleri Bir şey hakkında bilgi veren benzetimler Fiziksel Benzetimler, Yöntemsel Benzetimler Birşeyin nasıl yapılacağını öğreten benzetimler Prosedürel Benzetimler, İşlevsel Benzetimler

Yararlılıkları En kötü durum senaryoları Güdüleme Öğrenci merkezliliği İş kazaları Öğrenci aktifliği Yaparak öğrenme Öğrenciye kazandırdıkları

Sınırlılıkları Her zaman ölçülebilirlik ve uyarlanabilirlik durumu Karışık Modellerin Uygulanılabilirliği Öğrencinin Dikkatini Çekebilme

Benzetim Ortamı Hazırlanırken Öğretmenin kendisi de rol almalıdır. Öğretmen uygulamaya geçmeden önce bu tekniğin genel noktalarını kısaca anlatmalı ve anlaşılmayan noktalara açıklık getirmelidir. Öğrencilere roller yansız bir şekilde verilmelidir. Benzetim tekniği ile ele alınan olay eğer birkaç aşamadan oluşuyorsa olayı kontrol edecek kişi her aşamadan önce küçük bir açıklama yapmalıdır. Uygulamaya başlamadan önce benzetimle ilgili tüm dökümanlar hazır olmalıdır.

Çeşitli Benzetim Örnekleri Uçuş Simulatörleri Yarış Simulatörleri Deney Setleri Bilgisayar Programları ve Oyunları

Benzetim Örnekleri Elektronik Workbench vb Programlar. Çeşitli elektronik devreleri yapmadan önce bizim vereceğimiz değerlere göre değişiklik yaparak, çalışıp çalışmadığını bire bir kontrol edebileceğimiz örnek bir benzetim programıdır. Butun elektronik devre elemanlarının değerleri üzerinde değişiklikler yaparak istediğimiz şekilde süreci işletebiliriz.

Örnek: Rüzgar Tünel Simülasyon Programı Arabanının dış şekli  Rüzgar tünel modeli  Arabanın çevresindeki türbülans değeri

Sorular?