Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYAR SİMÜLASYONLU MADEN EĞİTİM PROGRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYAR SİMÜLASYONLU MADEN EĞİTİM PROGRAMI"— Sunum transkripti:

1

2 BİLGİSAYAR SİMÜLASYONLU MADEN EĞİTİM PROGRAMI
KAYA SOFT. MADEN SİMÜLASYONU V 2.01 BİLGİSAYAR SİMÜLASYONLU MADEN EĞİTİM PROGRAMI

3 MADENCİLİKTE NEDEN SİMÜLASYON…?

4 Animasyon ve Simülasyon
Oldukça hızlı gelişme gösteren bilgisayar teknolojisinin bir sonucu olarak, bilgisayar programları ve internet, eğitim-öğretim çalışmalarında her geçen gün biraz daha fazla kullanılmaktadır .Günümüzde bilgisayar hızları oldukça artmış durumdadır. Bununla paralel olarak yaptıkları görsel işlemler çok daha gerçekçi olmaktadır. Bu durum da bilgisayarı görsel eğitim için kullanmamıza fırsat vermektedir. Animasyon “bir nesneyi hareket halinde gösteren bir çok durağan görüntü oluşturmak ve bu görüntüleri hızla arka arkaya oynatarak nesnenin gerçekten hareket ettiğini düşünmemizi sağlamak” şeklinde tanımlanmıştır. Simülasyon ise benzetim demektir. Simülasyon kullanım amacına göre iki sınıfa ayrılır. Deneyim amaçlı benzetim ve deney amaçlı benzetim. Biz madencilikte deneyim amaçlı benzetimi kullanıyoruz!!!

5 PEKİ NE İŞE YARAR MADEN SİMÜLASYONU…?
Kazaların bilinçlendirilerek tamamen önlenmesi veya azaltılması Oluşabilecek kazalarda daha bilinçli personelin, olaylara daha ivedilikle reaksiyon göstermesi Sahada oluşturulması mümkün olmayan senaryoların kolayca oluşturulup uygulanabilmesi Program tarafından oluşturulan durumun gerekirse personelin kendisine uygulatılıp geri dönüş sağlanabilmesi

6 MADEN EĞİTİM SİMÜLASYONU programı sayesinde sahip olduğunuz ocağın birebir benzeri oluşturularak akla gelebilecek her türlü felaket senaryoları kolayca uygulamalı olarak eğitici tarafından eğitilene gösterilebilir ve aktarılabilir. Böylece saha da uygulanması mümkün olmayan senaryolarda personele ne gibi şeyler yapmaları gerektiği tek tek gösterilmek suretiyle aktarılır.

7

8 PROGRAMIN TEMEL İŞLEYİŞİ

9 SİMÜLASYON PROGRAMINDAN BAZI KARELER…

10

11

12

13 BİR İŞÇİNİN PATLATMA ANI…

14 BİR GÖÇÜK SIRASINDA KÜL VE TOZ DÖKÜLMEYE BAŞLAMASI!

15 MADENDE TAHKİMAT VE HAVALANDIRMA SİSTEMİ

16 MADENDE BULUNAN HAVA KAPILARINDAN BİRİ

17

18 SİZDE KENDİNİZİN VEYA ÇALIŞTIĞINIZ OCAĞIN BİREBİR BENZERİ BİR SİMÜLASYONLA GÖRSEL EĞİTİMİNİ VEREBİLECEĞİNİZ, ÇALIŞANLARINIZI HER TÜRLÜ KAZA VE OLAY DURUMUNA DAHA EĞİTİMLİ VE BİLİNÇLİ YAPABİLECEĞİNİZ BİR PROGRAMA NEDERSİNİZ…?

19 KAYA SOFT İLETİŞİM


"BİLGİSAYAR SİMÜLASYONLU MADEN EĞİTİM PROGRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları