Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)"— Sunum transkripti:

1 Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi Koordinasyon Birimi

2 EBA (Eğitim-Bilişim Ağı) eğitimde bilgiyle teknolojiyi birleştiren bir sistemdir.
EBA, eğitim ve öğretime yardımcı materyalleri barındıran dijital bir sistemdir.

3 EBA, öğrenci merkezlidir.
EBA ile kişiye özel ders akışları ve öğrenim materyalleri sunulmaktadır. EBA, işbirliğine dayalı öğrenmeyi güçlendirir.

4 EBA Sistemiyle öğretmen ve öğrencilerimiz sistem üzerinden iletişim kurabilmektedir.
EBA, eğitim-öğretimi verimli hale dönüştüren zenginleştirilmiş bir sistemdir. EBA, eğitim-öğretimde kaliteyi arttırmayı hedeflemektedir.

5 EBA, bilgiye hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmaya imkan verir.
EBA, derinlemesine araştırma imkanları verir. EBA, öğrencilere mekandan bağımsız ders çalışma imkanı sunmaktadır.

6 EBA, eğitim-öğretimde fırsat eşitliğini sağlayan ortak bir materyal deposudur.
EBA, bireysel farklılıklara ve tercihlere göre eğitim-öğretim hizmetleri sunan bir sistemdir. EBA sosyal eğitim platformudur.

7 EBA, eğitim-öğretimde en üst düzey verimliliği hedeflemektedir.
EBA, düşünen ve üreten bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

8 EBA, bakanlığımız tarafından geliştirilen en büyük web yazılımıdır.
EBA, eğitim alanında dünyanın en büyük web yazılımıdır. EBA, sürekli güncellenen bir sistemdir. Her gün yeni ders içerikleri, video ve görseller eklenmektedir.

9 EBA, üç ana bölümden oluşmaktadır:

10 EBA Paylaşım (ana sayfa)
EBA Paylaşım (ana sayfa). Herkesin yararlanabildiği şifresiz erişilebilen bölüm. EBA ana sayfasından E-kitaplara, E-dergilere, görsellere, videolara, haberlere ve dokümanlara direkt olarak erişilebilmektedir. Bu materyallerin büyük bir bölümü şifresiz olarak indirilebilmektedir.

11 EBA Ders, eğitim-bilişim ağının öğretim yönetim sistemi arayüzüdür (Learning Management System). Bu bölümde; konu anlatım videoları, konularla ilgili etkileşimli içerikler, konu testleri ve deneme sınavları bulunmaktadır. Bu bölüme öğrenci ve öğretmenler EBA şifreleri ile erişim yapabilmektedir.

12 Portaller, bilgiye ulaşmada alternatifler sunan bölümdür
Portaller, bilgiye ulaşmada alternatifler sunan bölümdür. Burada eğitici oyunlar, interaktif uygulamalar ve özel yayın evlerinin web içeriklerine erişim sağlanmaktadır. Özel yayın evlerinin web içeriklerine ulaşabilmek için EBA şifresi gerekmektedir

13 EBA Ders ile öğrencilere, ders akışları, konu anlatım videoları, etkileşimli içerikler ve sınavlar ödev olarak gönderilebilmektedir. Öğrenciye gönderilen bu içeriklerin takibatı yine EBA ders sistemi üzerinden yapılabilmektedir. Ödev takibi özelliği sayesinde ölçmeyi kolaylaştırır.

14 EBA ders, içerdiği kaynaklar ve ölçülebilir sistem yapısı ile özel ders ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. EBA ders bireysel öğrenme imkanı sağlar. Dersi kaçıran bir öğrenci, konu eksiklerini EBA dersin hazır ders akışları ile kapatabilir.

15 EBA ders, içerdiği materyaller sayesinde fırsat eşitliğini sağlar.
EBA ders tüm öğrenci ve öğretmenlere açık bir sistemdir Özel ve yaygın eğitim kurumlarının EBA erişimleri konusunda çalışmalar devam etmektedir. EBA derste yer alan tüm içerikler V-Sınıf uygulaması kullanılarak tabletlere indirilebilmektedir.

16 EBA V-Sınıf Uygulaması
V-Sınıf, öğretmenin kendi tableti üzerinden öğrencilerin tabletlerini yöneterek ders yapmasını sağlayan tablet uygulamasıdır. Öğretmen ve öğrenci uygulamaları birbirinden farklı olarak gelmekte ve MDM üzerinden otomatik olarak güncellenmektedir.

17 Bu uygulama ile öğretmen, öğrencilerin tabletlerini yönetebilecek ve onları derse daha kolay kanalize edebilecektir. Öğretmen ders akışını tabletten kontrol edecek, soru soracak ve aferin bile gönderebilecektir. V-Sınıf ile öğretmen, EBA ya yüklediği ders dokümanlarını ve ödevleri de öğrencilerine gönderebilmektedir.

18 Öğretmen, tabletle ders akışını yönlendirirken bir yandan etkileşimli tahtayı da kontrol edebilmektedir. Öğrenciyi sırasından kaldırmandan ona soru çözdürebilecektir. V-Sınıf Uygulaması sayesinde öğrencinin evinde Internet olmasa bile ders dokümanlarını ve öğretmeninin gönderdiği ödevleri okulda indirip evinde çalışabilecek.

19 Hem tablet hem de bilgisayarda kullanılabilen etkileşimli uygulamalar:
Portaller bölümünde, Eğitici oyunlar, Kare kapmaca, Kelime türetmece, Ebru boyama,.. Hem tablet hem de bilgisayarda kullanılabilen etkileşimli uygulamalar: Etkileşimli matematik sözlüğü, Sanlab kimya deney simülasyonları, Çanakkale Geçilmez, ThatQuiz,.. Özel yayınevlerinin web uygulamaları: Esen yayınları, Martı interaktif, Morpa Kampüs, Derspektif,.. bulunmaktadır.

20 Fatih Projesi Koordinatörlüğü İletişim
Eğitimde Fatih Projesi Çağrı Merkezi


"Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları