HİNDİSTAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN KAZAKİSTAN
Advertisements

© 2001 By Default! A Free sample background from Slide 1 HİNDİSTAN CUMHURİYETİ Federal Başkent Yeni Delhi Nüfus(Milyon)
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
KOSOVA CUMHURİYETİ.
KOMŞU ÜLKELERLE TİCARETTE GAZİANTEP’İN ÖNEMİ
Güney Afrika Cumhuriyeti
PARAGUAY paraguay.
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
LETONYA.
Avusturya.
Çek Cumhuriyeti.
Hindistan Konum: Güney Asya, Arap Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Burma ile Pakistan arasında yer almaktadır. Haritadaki konumu: Asya Yüzölçümü: 3,287,590.
Portekiz.
Danimarka.
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
Biyoteknoloji işbirlikleri Üretim Üretim teknoloji teknoloji global global miktar miktar sonuç sonuç gelişmiş gelişmiş özel sektör özel sektör Paylaşım.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
Ülkemiz ve Dünya.
Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Avro.
ÜLKE BİLGİLERİ ADI: İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BAŞKENT: TAHRAN YÖNETİM ŞEKLİ : TEOKRATİK CUMHURİYET PARA BİRİMİ : İRAN RİYALİ.
Kuveyt.
Ekonomi Nedir ? İnsan ihtiyaçlarını sonsuz bu ihtiyaçlar için gerekli olan kaynaklar sınırlıdır. Sınırsız ihtiyaçlar ile sınırlı kaynak arasındaki dengeyi.
AÇLIK SORUNU Elif AVCI.
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
AVUSTRALYA.
Belçika.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan Nisan.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
ÇEK CUMHURİYETİ BİLGİ YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ
Fransa.
Dünya dinleri.
İsviçre.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
DÜNYA DİLLERİ.
İsveç.
GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ.
ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
ALMANYA ÜLKE SOHBET TOPLANTISI
FAS.
Sosyal Bilgiler TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ.
Avrupa’nın en batısında yer alır. Ülkenin batısında Atlas Okyanusu, doğusunda Kuzey Denizi, güneyinde Manş Denizi bulunur. Büyük Britanya’nın oluşturduğu.
Norveç.
Macaristan.
HİNTÇE ŞİRA ÇAVLUER 4-B.
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
Lüksemburg.
İTALYA.
HİNDİSTAN “Borç Esareti Altında Bitmeyen Kölelik”
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
KIRSAL KALKINMA ve ÖRNEK PROJELER
PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ(PİC)
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Konu: Hindistan ve Nijerya’nın Ekonomik Özellikleri
Ders: Sosyal Bilgiler Konu: Devletler Arası İlişkiler Okul: Atatürk Ortaokulu Öğretmen: Eser Yaslıoğlu.
Mert Son F HİNDİSTAN. Hindistan Hindistan ya da resmî adıyla Hindistan Cumhuriyeti, Güney Asya'da bulunan bir ülkedir. Dünyanın en büyük yedinci.
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
BATMAN İL EKONOMİK RAPORU. İÇİNDEKİLER 1.Türkiye Ekonomisi Genel Değerlendirme 1.1.Büyüme 1.2.İstihdam 1.3.İhracat 1.4.Enflasyon 2.Batman İli Ekonomik.
HİNDİSTAN.
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Portekiz.
TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ —Nüfus artışı yüksektir — Genç nüfus fazladır. — Aktif nüfus fazladır.(çalışabilecek nüfus). Çalışma çağındaki nüfustur.
Dünya Kömür Rezervleri:
HİNDİSTAN: TEMEL BİLGİLERANAHTAR BİLGİ VE VERİLER  Genel Görünüm:  Dünya’nın coğrafi alanı 7. büyük ülkesi,  Dünya’nın en kalabalık 2. ülkesi,  Dünya’nın.
HİNDİSTAN
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
güney kore slaytı
Sunum transkripti:

HİNDİSTAN

Hindistan ya da resmi adıyla Hindistan Cumhuriyeti; Güney Asya’da bulunan bir ülkedir. Güneyinde Hint okyanusu, batısında Umman denizi ve doğusunda Bengal körfezi bulunur. Sınır komşuları; Bangladeş, Buton, Burma, Çin, Nepal Ve Pakistan’dır. Ülkenin başkenti Yeni Delhi’dir.

Hindistan yüzölçümü açısından dünyada en büyük yedinci ülkedir. Çin’den sonra nüfusu en kalabalık ikinci ülkedir. Dünya nüfusunun %15’ine sahiptir. Nüfusu; 1.225.000.000’dır. Nüfus artış oranı %1,38’ dir. Nüfusun %20’si şehirlerde, %80’i köy ve kırlarda yaşar. Hindistan’da halk beş ayrı etnik gruptan meydana gelmiştir. Bunlar; Dravitler, Aryalar, Hindular, Tibet-Çin, Moğollar ve Müslümanlardır. Ülke 1945’te bağımsızlığa kavuştuktan sonra ekonomik yönden planlı bir şekilde,hızla gelişmiştir. Fakat çok artan nüfus, refah seviyesinin yükselmesine engel olmuş ve kişi başına düşen milli gelirin düşük olmasına sebebiyet vermiştir. Ülkenin kişi başına düşen geliri 500 dolar’dır.

Ülkede; %81 Hindu, %12 Müslüman, %2 Hristiyan, ve %4 de değişik dinlere mensup insanlar yaşamaktadır. Ülkede okur yazar oranı; erkeklerde %70, kadınlarda %48 civarında olmak üzere toplam nüfusta %59’dur. Resmi dili Hintçe olmasına rağmen ülkede 850 çeşit dil vardır. Yazışmalarda İngilizce kullanılır. Hindistan ekonomisi geleneksel köy çiftçiliği, modern tarım, el sanatları, geniş çaplı modern endüstriler ve çok sayıda hizmet endüstrilerinden oluşur. Ülkenin GSYH, satın alma gücü paritesi 4.042 milyon $’dır. Enflasyon oranı %5.3’tür. Ülkenin ihracatı 112 milyar dolar’dır. İthalatı 187 milyar dolar’dır.

Hindistan’da sektörlere göre iş gücü; %60 tarım, %12 hizmet, %23 endüstri sektörü şeklinde dağılım göstermektedir. Endüstrisi, tekstil, kimyasallar, gıda maddeleri, çelik, taşıt ekipmanları, çimento, madencilik, petrol, makine ve yazılım alanlarından oluşur. Endüstrinin büyüme oranı %7.5’tır. Hindistan, dünyanın %90’lık altın rezervini karşılamaktadır.

YARARLANILAN KAYNAKLAR www.ulkeler.com www.hindistangezi.com/ www.turkcebilgi.com/ansiklopedi/hindistan www.ındembassy.org.tr/ www.dijimecmua.com www.vergiportalı.com www.amerikabülteni.com

HAZIRLAYAN: SULTAN CIDA NO: 100703004 BÖLÜM: ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ KONU: HİNDİSTAN