Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HİNDİSTAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HİNDİSTAN."— Sunum transkripti:

1 HİNDİSTAN

2 Kişi Başına Düşen Milli Gelir Okuma Yazma Bilmeyenlerin Oranı
Hindistan Yüz Ölçümü km2 Nüfusu İdare Şekli Federal Cumhuriyet Başkenti Yeni Delhi(21.7milyon) Dili Hintçe, İngilizce Dini Hinduizm %81.3 Diğer :%18.7 Kişi Başına Düşen Milli Gelir 3.339 ABD doları Yıllık Nüfus Artışı ‰10.5 Ortalama Yaşam Süresi Erkek: 64 yıl Kadın: 66 yıl Şehir Nüfus Oranı %20 Okuma Yazma Bilmeyenlerin Oranı %40

3 HİNDİSTAN’IN TARİHİ DEVLETİN ADI: Hindistan Cumhuriyeti  BAŞŞEHRİ: Yeni Delhi  YÜZÖLÇÜMÜ: km2  NÜFUSU:   RESMİ DİLİ: Hindu dili ve İngilizce  DİNİ: Hinduizm ve İslam PARA BİRİMİ:Ruppe(rupi)  Asya’da bulunan ve yüzölçümü bakımından dünyada yedinci, nüfus bakımından ikinci sırada yer alan devlet. Kuzeyinde Keşmir ve Çin, kuzeydoğusunda Nepal ve Bhutan, doğusunda Bangladeş ve Birmanya, güneydoğusunda Seylan, güneyinde Hint Okyanusu, kuzeybatısında Pakistan bulunur. Üçgene benzeyen Hindistan yarımadası, ülkenin en büyük kısmını kaplar.

4 Hindistan’ın Genel Özellikleri
1. Coğrafi Konum 6° - 37° Kuzey enlemleri ile 68° - 97° Doğu boylamları arasında yer almaktadır. Yüzölçümü bakımından 7. sırada yer alır. Doğusunda: Bengal Körfezi Batısında: Umman Denizi Güneyinde: Atlas Okyanusu yer alır. Komşuları ; Doğusunda: Myanmar ve Bangladeş Batısında: Pakistan Kuzeyinde: Çin, Nepal, Bhutan Güneyinde: Sri Lanka yer alır.

5 Hindistan’ın Genel Özellikleri
2. Yer Şekilleri Hindistan fiziki yapı bakımından üç ayrı bölüme ayrılır. a. Himalayalar Bölgesi En yüksek yeri Nanda Devi Tepesi’dir (7816 m). b. Dekkan Platosu Hindistan Yarımadası’nın büyük bölümü Dekkan Platosu ile kaplıdır. Doğu ile batı kıyıları boyunca Gat dağları uzanır. c. Ganj Ovası Himalayalar ile Dekkan Platosu arasında yer alır. Doğu - batı doğrultusunda uzanır. Brahmaputra Nehri ve Ganj Nehri’nin deltası bu ovaya aittir. En Önemli Nehirleri Ganj, Godavari, İndus, Yamuna. Ganj Nehri ;Hindularca kutsal sayılır. Hindistan’ın kuzeybatısında Recastan bölgesinde Tar çölü yer alır.

6 Hindistan’ın Genel Özellikleri
3. İklim Ve Bitki Örtüsü Hindistan’ın büyük bir bölümünde Muson iklimi hakimdir. Dünya’nın en fazla yağış alan yeri Çerapunçi ( mm) burada yer alır. Enlem ve yer şekillerine bağlı olarak ülkede farklı iklimler de görülmektedir. Tar Çölü’nde yağış miktarı 254 mm’dir. Enlem, yükselti, iklim ve toprak özelliklerine bağlı olarak bitki örtüsü çeşitliliği çok fazladır. Güneyden kuzeye doğru gidildikçe, Tropikal Muson Ormanları, Geniş Yapraklı Ormanlar, Savanlar, Çöl, Kurakçıl bitkiler, İğne Yapraklı Ormanlar, Yüksek alpin çayırlar yer alır.

7 Hindistan’ın Genel Özellikleri
4. Nüfus Ve Yerleşme Nüfus bakımından dünyanın ikinci büyük ülkesidir. Nüfus artış hızının yüksek olması nedeniyle 20 yıl içinde nüfusunun Çin’i geçmesi beklenmektedir. Nüfusun %20’si kentlerde, %80’i köy ve kırlarda yaşar. Nüfusun ülke içindeki dağılışı düzensizdir. Nüfusun yoğun olduğu yerler: Ganj ovaları, Ahmedabad, Pencap, Bombay, ve Korela Yarımadası’nın güneybatısıdır.

8 Hindistan’ın Genel Özellikleri
5. Tarım Genel olarak bir tarım ülkesidir. Ülke topraklarının yaklaşık yarısı tarıma elverişlidir. Ancak bazı yıllarda tarım ürünleri ithal eder. Bu durumun nedenleri; Tüketici nüfusun fazla olmasıdır. Tarımsal üretim mevsimine göre iki ekim dönemine göre düzenlenmiştir. Yağışlı yaz mevsiminde: Çeltik, Yerfıstığı, Pamuk, Mısır,Tahıl (Buğday dışında) yetiştirilir. Kurak kış mevsiminde: Buğday, Baklagiller, Yağlı tohumlar yetiştirilir. Hindistan’da yetiştirilen en önemli tarım ürünü pirinçtir.

9 Hindistan’ın Genel Özellikleri
6. Hayvancılık Dünya’da büyükbaş hayvan sayısı bakımından (210 milyon) birinci olmasına rağmen yeterli et ve süt üretimi sağlanamamaktadır. Küçükbaş hayvan sayısı bakımından Çin’den sonra ikinci sırada yer alır.

10 Hindistan’ın Genel Özellikleri
7. Sanayi Yer altı kaynakları bakımından zengindir. Taş kömürü, demir, bakır, manganez ve çinko çıkarılan en önemli madenlerdir. Dünya’nın en önemli uranyum ve toryum rezervlerine sahiptir. Ülkede rezervlerinin bulunması sanayinin son yıllarda gelişmesini sağlamıştır. 8.Ulaşım: Dünya'nın en büyük demiryolu ağlarından birine sahiptir. Yük ve yolcu taşımacılığının büyük kısmı demiryolları ile yapılmaktadır.Karayoları yeterince gelişmemiştir.Önemli limanları Kalküta,Bombay ve Madras'tır.

11 Hindistan’ın Genel Özellikleri
9. Turizm : Hindistan milli parkları, koruma altına alınan yaban sahaları, tarihi kalıntılar ve sahilleri ile bol miktarda turist çekmektedir. Hindistan tarihi eserleriyle de önemli bir yere sahiptir.

12 Hindistan’ın Genel Özellikleri
10.Kültür : Hindistan din zenginliği ile birlikte bir kültür zenginliğine de sahiptir. Değişik dallarda kendi biçimine sahiptir. Bunlardan bazıları: Hint Sineması Hint Mutfağı Hint Müziği Hint Dansı

13 Hindistan’ın Genel Özellikleri
Din ; Din Hindistan’da bir hayat tarzıdır. Bütün Hint geleneklerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Birçok Hint için din, günlük işlerden eğitim ve politikaya kadar hayatın her safhasına nüfuz etmiştir.Hindistan, Hindu, İslam, Hıristiyanlık, Jainizm, Sihizm ve diğer sayısız dini geleneğe ev sahipliği yapar. Hinduların yanında Müslümanlar önde gelen dini gruptur ve Hint toplumunun ayrılmaz bir parçasıdır. Hindistan Endonezya’dan sonra sayıca en kalabalık Müslüman nüfusa sahiptir.

14 EYALET VE BİRLİK BÖLGELERİ
Maharaştra Manipur Megalaya Mizoram Nagaland Orissa PencapRacastan Sikkim Tamil Nadu Tripura Uttar Pradeş Uttarakand Batı Bengal Andaman ve Nikobar Adaları Çandigar Dadra ve Nagar Haveli Daman ve Diu Lakşadvip Delhi Bölgesi Puduçeri Haryana Himaçal Pradeş Cammu Keşmir Carkand Karnataka Kerala Madya Pradeş Andhra Pradeş Arunachal Pradeş Assam Bihar Chhattisgarh Goa Gucerat

15 GANJ NEHRİ - HİNDİSTAN

16 Gateway Mumbai - Hindistan

17 Hava Mahal- Hindistan

18 RED FORT (KIZIL KALE) - Hindistan

19 RAJASTAN EYALETİ - HİNDİSTAN

20 RAMOJİ FİLM ŞEHRİ - HİNDİSTAN

21 BANGALORE SARAYI - HİNDİSTAN

22 JALMAHAL- HİNDİSTAN

23 JAIPUR ŞEHRİ - HİNDİSTAN

24

25 SON


"HİNDİSTAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları