Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

güney kore slaytı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " güney kore slaytı "— Sunum transkripti:

1

2 Resmi dil: Korece Başkent: Seoul En büyük şehir: Seoul Yüzölçümü: 100.210 km² Nüfusu: 50.100.000 Para birimi: Güney Kore Won

3 Kore tarihi M.Ö. 3000 yılına kadar uzanır. Ülke Çin’in eline geçtikten sonra, Budizm ve Çinlilerin etkisinde kalmış, daha sonraları 7. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar değişik hanedanların idaresi altında bağımsız olarak kalmıştır. 1910 yılında Japonlar Kore’yi işgal ederek koloni haline getirdiler. Bu durum, 1945 yılına kadar sürdü. 1950 yılında Sovyet subaylarının kumandasındaki Kuzey Kore birlikleri, Güney Kore’ye saldırdı. Bunun üzerine BM, bölgeye içersinde bir tugay Türk askerinin de bulunduğu BM askerleri gönderildi. 27 Temmuz 1953'te imzlanan ateşkesten sonra 38. Paralel Güney Kore ile Kuzey Kore arasında sınır kabul edildi. Güney Kore 6 ayrı Cumhuriyet dönemi geçirmiştir. 1948'de 1.Cumhuriyet, 1960 öğrence ayaklanmalarından sonra 2.Cumhuriyet, önemli ekonomik gelişmelerin yaşandığı 3.Cumhuriyet, Devam 17 Ekim 1972 tarihli Anayasa değişikliğiyle 4.Cumhuriyet, 1979'da 12 Aralık Askerî Darbesinden sonra 5.Cumhuriyet ve 29 Haziran 1987'de "Demokratikleştirme İlanı" ile yeni cumhurbaşkanının seçilmesi ile halen devam eden 6.Cumhuriyet dönemine girilmiştir.

4 G. Kore Parlamentosu 299 üyeden oluşur ve 4 yılda bir halk tarafından seçilir. Cumhurbaşkanının meclisi feshetme yetkisi vardır. G. Kore'de başkanlık sistemi hakimdir, bu nedenle başbakanın yönetimdeki rolü zayıf kalmaktadır. Başbakan, daha çok Meclis ve Cumhurbaşkanı arasında bir köprü görevi görmektedir.

5 Güney Kore’nin iklimi, kışın karalardan esen soğuk rüzgarların etkisindedir. Kar nadiren yağarken yağmur görülmez. Güneşli ve açık bir hava olmasına karşın ayaz nedeniyle hava sıcaklığı çok düşer. Muson rüzgarları sayesinde bitki örtüsü arasında tropikal bitkiler de yer alır. Ülkede gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkları çok düşüktür.

6 Ülkede nüfus artış oranı 1950'lerde % 3'den daha fazla iken başarılı aile planlaması kampanyaları ile 2005 yılında % 0.38'lere kadar gerilemiştir. Nüfusun % 85'i şehirlerde yaşamaktadır. Güney Kore'nin ekonomisini geliştirmesi ve politik istikrarsızlığa ulaşması ise 1990 yıllarının ortalarını bulmuştur. En büyük şehir, başkent Seul’dür. Kore, Çin ile Japonya arasında bir köprü olmasına rağmen, kendilerine has bir kültür geliştirmiştir. Köylerde yaşayan Koreliler, yüzyıllar önceki gibi giyinir ve yaşarlar. Şehirlerde yaşayanlar ise batı dünyasının etkisindedirler. Devam

7


" güney kore slaytı " indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları