Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HİNDİSTAN: TEMEL BİLGİLERANAHTAR BİLGİ VE VERİLER  Genel Görünüm:  Dünya’nın coğrafi alanı 7. büyük ülkesi,  Dünya’nın en kalabalık 2. ülkesi,  Dünya’nın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HİNDİSTAN: TEMEL BİLGİLERANAHTAR BİLGİ VE VERİLER  Genel Görünüm:  Dünya’nın coğrafi alanı 7. büyük ülkesi,  Dünya’nın en kalabalık 2. ülkesi,  Dünya’nın."— Sunum transkripti:

1

2 HİNDİSTAN: TEMEL BİLGİLERANAHTAR BİLGİ VE VERİLER  Genel Görünüm:  Dünya’nın coğrafi alanı 7. büyük ülkesi,  Dünya’nın en kalabalık 2. ülkesi,  Dünya’nın en kalabalık demokrasisi,  Dünya’nın 2. büyük ordusuna sahip,  En çok Müslüman nüfusa sahip 2. ülke,  Nükleer güç,  Resmi Adı: Hindistan Cumhuriyeti  Başkent: Yeni Delhi  Yönetim Biçimi: Federal Cumhuriyet  Devlet Başkanı: Pratibha Patil (5 Yıllığına 2007’de seçildi.)  Hükümet Başkanı: Manmohan Singh (2004 yılında seçildi.)  Nüfus: 1,166,079,000  Yüzölçümü: 2,973,190 km²  GSYİH ($,2008): 906 Milyar Dolar  Satınalma Gücü Paritesine Göre Kişi Başı Milli Gelir  ($,2008): $3,800  Para birimi: Rupi

3  Konum: Güney Asya, Arap Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Burma ile Pakistan arasında yer almaktadır.  HintliNüfusun etnik dağılımı: Hint-Aryan %72, Dravidian %25, Moğol ve diğer %3 (2000)Din: Hindu %81.3, Müslüman %12, Hıristiyan %2.3, diğer %4.4 (2000)Dil: İngilizce, Hintçe, Bengali (resmi), Telugu (resmi), Marathi (resmi), Tamil (resmi), Urdu (resmi), Gujarati (resmi), Malayalam (resmi), Kannada (resmi), Oriya (resmi), Punjabi (resmi), Assamese (resmi), Kashmiri (resmi), Sindhi (resmi), Sanskrit (resmi), HindustaniOkur yazar oranı: 15 yaş ve üzeri için verilertoplam nüfusta: %59.5erkekler: %70.2kadınlar: %48.3 (2003 verileri)

4  Hindistan ya da resmî adıyla Hindistan Cumhuriyeti (Hintçe: भारत गणराज्य Bhārat Ga ṇ arājya; İngilizce: Republic of India), Güney Asya'da bulunan bir ülkedir. Dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanı ve en büyük ikinci nüfusuna sahip olan ülkedir. Ulusal marşları "Jana Gana Mana" dır. Hindistan Endonezya’dan sonra sayıca en kalabalık Müslüman nüfusa sahiptir.Hindistan nominal fiyatlarla dünyanın en büyük on ikinci ekonomisine ve Satın Alma Gücü Paritesi'ne göre dünyanın en büyük dördüncü ekonomisine sahiptir.

5 Dünyanın en büyük demokrasisidir. Güneyinde Hint Okyanusu, batısında Umman Denizi ve doğusunda Bengal Körfezi'nin bulunmasıyla birlikte Hindistan'ın deniz kıyısı 7.517 kilometre uzunluktadır. Batısında Pakistan, kuzeydoğusunda Çin, Nepal ve Bhutan ve doğusunda Bangladeş ve Myanmar ülkeleri ile sınır paylaşmaktadır. Ayrıca Sri Lanka, Maldivler ve Endonezya'ya çok yakındır.

6

7

8

9 HINDISTAN NÜFUS ARTıŞıHINDISTAN ŞEHIRLEŞME ORANı  2001 Yılında 1,027 milyar olan Hindistan nüfusunun 2025 yılında 1,4 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor  Şehirleşme oranı düşük ama hızla artıyor.  Nüfusun %60’ı, nüfusu 5000’in altında olan köylerde yaşıyor.  Şehirli nüfusun toplam nüfusa oranı %29’dur. Bu rakamın 2025 yılında %36’ya çıkacağı tahmin ediliyor.

10  Din Hindistan’da bir hayat tarzıdır. Bütün Hint geleneklerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Birçok Hint için din, günlük işlerden eğitim ve politikaya kadar hayatın her safhasına nüfuz etmiştir. Laik Hindistan, Hindu, İslam, Hristiyanlık, Jainizm, Sihizm ve diğer sayısız dini geleneğe ev sahipliği yapar. Hinduların yanında Müslümanlar önde gelen dini gruptur ve Hint toplumunun ayrılmaz bir parçasıdır.

11  Hindistan Endonezya’dan sonra sayıca en kalabalık Müslüman nüfusa sahiptir. Hindistan’da tüm dinlerce kabul edilen ortak uygulamalar vardır ve her yıl çeşitli müzik ve dans festivalleri tüm topluluklarca kutlanır. Her birinin kendi hac yerleri, kahramanları, efsaneleri ve hatta mutfak alışkanlıkları vardır ki bu toplumun temel özelliği olan özgün farklılık içinde karışır gider.

12 Hindistan din zenginliği ile birlikte bir kültür zenginliğine de sahiptir. Değişik dallarda kendi biçemine sahiptir. Bunlardan bazıları: Hint sineması Hint mutfağı Hint müziği Hint dansı

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25


"HİNDİSTAN: TEMEL BİLGİLERANAHTAR BİLGİ VE VERİLER  Genel Görünüm:  Dünya’nın coğrafi alanı 7. büyük ülkesi,  Dünya’nın en kalabalık 2. ülkesi,  Dünya’nın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları