Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Lüksemburg.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Lüksemburg."— Sunum transkripti:

1 Lüksemburg

2 Lüksemburg Yüz ölçümü :2.586 km2 Nüfusu :442.972
İdare şekli :Meşruti Krallık Başkenti :Lüksemburg Önemli şehirleri :Esch, Ettelbrück Dili :Fransızca, Almanca Dini :Hıristiyanlık Para birimi :Euro, Lüksemburg frankı

3 Lüksemburg’un Tarihçesi
1827'de bağımsız bir devlet olan Lüksem­burg, II. Dünya Savaşı'nda Almanya tarafından işgal edilmiştir. Savaş sonrasında bir süre tarafsız kalan ülke, daha sonra NATO ve AB' ye üye olmuştur.

4 Lüksemburg’un Sınırları
Lüksemburg, Batı Avrupa'nın en küçük ülkesidir. Kuzeyde ve batıda Belçika, doğuda Almanya, güneyde Fransa ile komşudur.

5 Lüksemburg’un Yer Şekilleri
Kuzeyi, Ardenne Platosu'nun devamı olan ve ortalama 500 m yüksekliğindeki engebeli alanlardan oluşur. Burası Ren Nehri'nin kolları tarafından parçalanmıştır. Güneyi ise Fransa'nın Lorraine Havzası'nın uzantısı olan, daha alçak ovalardan oluşur. Moselle Nehri ve kollarınca sulanan bu ovalar, ülkenin en önemli tarım alanlarıdır.

6 Lüksemburg’un İklimi Okyanus – karasal iklim arası geçiş iklimi görülür. Kışlar kuzeyde soğuk geçerken güneyde daha ılık geçer. Yaz mevsimi ise yağışlı ve serindir. Ülkenin kuzey kesiminde ormanlar, güneyinde ise otlaklar geniş yer kaplar.

7 Lüksemburg 54°K-10°D / 330m 8,2°C / 773mm

8 Lüksemburg’un Nüfusu Nüfus artış hızı çok düşüktür.
Nüfusun yarıya yakınını yabancılar oluşturur. İş gücü açığını yabancı işçilerle kapatmıştır. Kişi başına düşen gelirin yüksektir.

9 Lüksemburg’un Ekonomisi
Tarımda, modern yöntemlerin uygulanmasıyla birim alandan yüksek verim sağlanır. Başlıca tarım ürünleri ; tahıl , üzüm ve patatestir. Ülkede yaygın olan büyükbaş hayvancılıktan elde edilen et ve süt verimi yüksektir. Hayvansal ürünlerin bir kısmı ihraç edilir. İş gücü ve ham maddelerin büyük bölümünün dışarıdan sağlandığı ülkede, demir-çelik en çok gelişen sanayi dalıdır.

10 Lüksemburg’da Ticaret
Ticaretini daha çok AB ülkeleri ve ABD ile yapar. İhracatı: ham demir, demir-çelik ürünle­ri, tereyağı ve kimyasal ürünler satar. İthalatı: Çeşitli makineler, ulaşım araçları, konfeksiyon ürünleri, tütün ve gıda maddeleri alır. Türkiye ile ilişkileri oldukça sınırlıdır.


"Lüksemburg." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları