Hacettepe Üniversitesi Enerji Piyasaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜEPUAM) 2014 Faaliyetleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
Advertisements

Akademik Ödül Töreni’ne
HÜKAM Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Yrd. Doç. Dr. M. Emin MUTLU Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
AB FONLARI VE PROJE YAZIMI SEMİNERİ
Sütçü İmam Üniversitesi
Pusula eğitimine hoş geldiniz.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
Kuruluşu Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜKSAM) tarihinde kurulmuştur.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Uluslararası Ticaret ve Finansman 25 Eylül 2014
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU
“Sürdürülebilir Kalkınma Açısından İklim Değişikliği Politikaları” 16 Mayıs 2012 Rektörlük – Hünkar Dairesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Beşiktaş YTÜ İKTİSADİ.
Disiplinlerarası Çalışma Seçici Kurul Üyeleri (Selection Committee Members of the Interdisciplinary Paper and Detay Publications Special Award) Prof. Dr.
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2012 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti Ocak 2012 İstanbul.
FEN VE FİZİK EĞİTİMİ SEMPOZYUMU Fen Fakültesi Konferans Salonu
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
– Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2011 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti 16 Şubat 2011 Nippon.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
1.ANTİBİYOTİK FARKINDALIK SEMPOZYUMU 20 Kasım 2012 ÖNEMLİ TARİHLER Özet gönderme son tarihi Özet kabul bildirim tarihi Bildiri Tam.
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Geri Kazanılmış Atık Suların Kullanımı ve İzmir’de Uygun Stratejiler.
Prof. Dr. Şefika Şule ERÇETİN
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
YABAN HAYATI VE DOĞA BELGESELCİLİĞİ TOPLULUĞU
Estetik Cerrahi Uygulama ve Araştırma Merkezi Faaliyet Raporu
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
İngiliz Edebiyatı ve Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi 1 Ocak – 31 Aralık 2014 Etkinlikler.
Yeni ve Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (YETAM) tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
YENİDOĞAN İŞİTME TARAMASI ve ERKEN TANI UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Dr. Mahmut Nedim Doral-Dr. Egemen Turhan
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
Hacettepe Üniversitesi ve Diplomatic Academy of Vietnam (DAV) işbirliği ile düzenlenen Understanding Turkey: Past and Present başlıklı konferanstan görüntü.
PİYASA GÖSTERGELERİ.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
YAŞAMBOYU ÖĞRENME BAĞLAMINDA BATI AVRUPA e-SERTİFİKA PROGRAMLARI
“DÖNÜŞÜM EKONOMİLERİ” dersi
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
TM (EA) PUAN TÜRLERİ YGS – LYS Bİ LGİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK SAĞLIĞI ENSTİTÜSÜ
Türkiye’de Öğrenci Maliyetleri
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM. İKTISADI VE İDARI BILIMLER FAKÜLTESI İKTİSAT GÜZ DÖNEMI NORMAL ÖĞRETIM DERS PROGRAMI I.SINIF.
TBMM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOLLARININ TANITILMASI VE DESTEKLENMESİ PROJESİ 1 Mayıs Mayıs 2016.
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir.
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS, BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE PROGRAMI.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
KONUMU K ADANA AOSB TBMYO
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
AKADEMİK GENEL KURUL EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğretim Yılı
EĞİTİM FAKÜLTESİ Akademik Yılı Genel Kurul
AKADEMİDE ETİK DERNEĞİ
ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü 2018 Yılı Faaliyet Raporu.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

Hacettepe Üniversitesi Enerji Piyasaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜEPUAM) 2014 Faaliyetleri

HÜEPUAM Kuruluş: 08/02/2010 Amaç: Üniversitemizin ilgili akademik birimlerinin işbirliği ile yurt içi ve yurt dışında enerji piyasaları ve enerji ürünlerine dayanan emtia ve türev borsaları ile ilgili her alanda araştırma, uygulama, eğitim ve danışmanlık yapmak Yönetim Kurulu (16/01/2013): Prof. Dr. Necmiddin BAĞDADIOĞLU, İİBF Mali İktisat ABD (Md.) Yrd. Doç. Dr. Alparslan A. BAŞARAN, İİBF Mali İktisat ABD (Md. Yrd.) Doç. Dr. Sedat ÇAL, HF İdare Hukuku ABD (Md. Yrd.) Prof. Dr. Ali Murat ÖZDEMİR, HF Genel Kamu Hukuku ABD Prof. Dr. Burak GÜNALP, İİBF İktisat ABD Prof. Dr. Çağlar ÖZEL, HF Medeni Hukuk ABD Prof. Dr. Mehmet Baha KARAN, İİBF Muhasebe ve Finans ABD

2014 Faaliyetleri Konferans: Doğu Akdeniz’de enerji güvenliğinin önemini akademik çalışmalar yaparak vurgulamak ve farkındalığı artırmak için Yunan meslektaşlarımızla ortak girişim başlatılmıştır: “Academic Initiative for Energy Security in Eastern Mediterranean” İlk faaliyet; 02 Mayıs 2014’te Ankara’da “Energy Networks and Energy Cooperation in Eastern Mediterranean” konulu çalıştay Üniversitemizin ev sahipliğinde yapılmıştır (İkinci faaliyetin 2015’te Yunanistan’da yapılması planlanmıştı. Yunanistan’daki ekonomik hayatın elvermesi halinde gerçekleştirilecektir!)

2014 Faaliyetleri Konferans: İlki 2013’te Mersin’de yapılan “Enerji Güvenliği” temalı uluslararası konferans serisinin enerji güvenliğini Güneydoğu Avrupa bağlamında ele alan ikincisi 06- 08 Kasım 2014’te İzmir’de yapılmıştır: “II. International Congress on Energy Security in Southeast Europe” (Üçüncü faaliyetin 2015’te Bakü/Azerbaycan’da yapılması planlanmıştır)

2014 Faaliyetleri Konferans: Prof. Dr. Mehmet Baha KARAN “Uluslararası Yaptırımlar ile Düşen Petrol Fiyatlarının Rusya Ekonomisine Etkileri ve Türkiye’ye Yansımaları” 11 Şubat 2013, HÜ İİBF A1 Salonununda yapılmıştır

2014 Faaliyetleri Konferans: Sempozyum: Eğitim Programı: “Network Industries in Eurasia” Utilities Policy Special Issue Conference, HÜEPUAM, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Regülasyon ve Rekabet Çalışmaları Merkezi ile Management of Network Industries (Ecole Polytechnique Federale De Lausanne) ortak faaliyeti, Ankara , 21 Kasım 2014 Sempozyum: “I. Enerji Hukuku ve Yargı Kararları Sempozyumu: Elektrik Piyasası Hukuku“ Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile HÜEPUAM ortak faaliyeti, Ankara, 26 Kasım 2014 Eğitim Programı: “Elektrik Piyasaları Temel Kavramlar Eğitim Programı“ Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile HÜEPUAM ortak faaliyeti , 15 – 19 Aralık 2014

Devam Eden Faaliyetler HÜ merkezleriyle işbirliği: Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi Hidropolitik ve Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi Piyasa Ekonomisini ve Girişimciliği Geliştirme Merkezi Stratejik Araştırmalar Merkezi Tüketici-Pazar-Araştırma-Danışma-Test ve Eğitim Merkezi Yeni ve Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi

Devam Eden Faaliyetler Eğitim Programları: "Enerji Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programı” hazırlığı tamamlanmak üzeredir Dergi: “Enerji Ekonomisi Dergisi” çıkarma çalışmaları sürmektedir

Dinlediğiniz için teşekkürler … HÜEPUAM Dinlediğiniz için teşekkürler …

HÜEPUAM Danışma Kurulu: Prof. Dr. Ahmet Burçin YERELİ, Hacettepe Üniversitesi Doç Dr. Ali AKKEMİK, Kadir Has Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Burcu Gülseren Özcan BÜYÜKTANIR, Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Catherine WADDAMS, East Anglia Üniversitesi Dr. iur. Christian SCHIMANSKY, Ruhr Üniversitesi Edip YILMAZ, Hazine Müsteşarlığı Av. Fatma ÖZEL, Enerjisa Prof. Dr. Fuat OĞUZ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Av. Gökçeçiçek TATLARLI Dr. Hakan BİLİR, Rekabet Kurumu Doç. Dr. İbrahim ÖZKAN, Hacettepe Üniversitesi

HÜEPUAM Prof. Dr. iur. Joh.- Christian PIELOW, Ruhr Üniversitesi Prof. Dr. Joseph SZYLIOWICZ, Denver Üniversitesi Dr. Koray GÖKSAL, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Av. Öğr. Gör. Mehmet Şirin ERDOĞAN, Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Metin Kamil ERCAN, Gazi Üniversitesi Dr. Murat ÇETİNKAYA, Rekabet Kurumu Yrd. Doç. Dr. Murat ÖNSOY, Hacettepe Üniversitesi Av. Öğr. Gör. Dr. Mustafa YAVUZ, Karatay Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Özlen ÇELEBİ, Hacettepe Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Şebnem UDUM, Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Timurhan GÜR, Hacettepe Üniversitesi Doç Dr. Zafer ÇALIŞKAN, Hacettepe Üniversitesi