Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sütçü İmam Üniversitesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sütçü İmam Üniversitesi"— Sunum transkripti:

1 Sütçü İmam Üniversitesi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Amenajmanı ABD

2 KSÜ 1992 yılında kuruldu. Orman Mühendisliği Bölümü ders yıllarında eğitim-öğretime başlamıştır. Orman Mühendisliği yılında ilk mezunlarını verdi. 2000 yılında Yüksek Lisans, yılında ise Doktora eğitimi başladı.

3 Orman Mühendisliği Anabilim Dalları
Havza Yönetimi Orman Amenajmanı Orman Ekonomisi Orman Entomolojisi ve Koruma Orman İnşaatı ve Transportu Silvikültür Orman Botaniği Toprak İlmi ve Ekoloji

4 Yrd. Doç. Dr. Fatih SİVRİKAYA
Orman Amenajmanı Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Fatih SİVRİKAYA Öğr. Gör. Nuri BOZALİ

5 Orman Amenajmanı Anabilim Dalı Lisansüstü Öğrencileri
Abdulsamet HACET (Tez Aşamasında) Ramazan KARAKAŞ (Tez Aşamasında) Veysel YILDIRIMER (Ders Aşamasında) Mehmet IŞIK (Ders Aşamasında) Ahmet DEMİR (Ders Aşamasında)

6 Yrd. Doç. Dr. Fatih SİVRİKAYA

7 Yrd. Doç. Dr. Fatih SİVRİKAYA

8 “Türkiye’de Orman Amenajman Planlama Model Yazılımının Geliştirilmesi”
Yrd. Doç. Dr. Fatih SİVRİKAYA Yüksek Lisans “Coğrafi Bilgi Sistemi Yardımıyla Aynı Yaşlı (Maktalı) Ormanlarda Orman Amenajman Planının Düzenlenmesi” Doktora “Türkiye’de Orman Amenajman Planlama Model Yazılımının Geliştirilmesi”

9 Verdiği Dersler Yrd. Doç. Dr. Fatih SİVRİKAYA LİSANS LİSANSÜSTÜ
Orman Amenajmanı Hasılat Bilgisi Dendrometri Fotoyorumlama ve Uzaktan Algılama LİSANSÜSTÜ Ormancılıkta Karar Destek Sistemleri Orman Ekosistem Amenajmanı Orman Fonksiyonları ve İşletme Amaçlarının Saptanması Orman Kaynaklarının Ekosistem Tabanlı Çok Amaçlı Planlanması Ormancılıkta Veri Tabanı Tasarımı Ve Uygulamaları Orman Ekosisteminin Konumsal Ve Zamansal Değişimi

10 Öğr. Gör. Nuri BOZALİ

11 Öğr. Gör. Nuri BOZALİ

12 Öğr. Gör. Nuri BOZALİ Yüksek Lisans
“Kahramanmaraş Sır Barajı Derindere Yağış Havzasında Farklı Arazi Kullanım Şekilleri Altındaki Toprakların Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Hidrolojik Özellikleri İle Erozyon Eğilimleri Üzerine Araştırmalar” Doktora “Koruma ve Hizmet Üretim Amaçlı Ormanlarda Optimal Kuruluşların Belirlenmesi: Odayeri Planlama Birimi Örneği”

13 Verdiği Dersler Öğr. Gör. Nuri BOZALİ LİSANS Orman Amenajmanı
Hasılat Bilgisi Dendrometri Fotoyorumlama ve Uzaktan Algılama

14 PROJELER Yangın Sahasına En Kısa Sürede Ulaşımı Sağlayacak Optimum Güzergahın Belirlenmesinde CBS Tabanlı Karar Destek Sisteminin Kullanılması (TÜBİTAK-109O028)  Spatiotemporal Drought Variability of Near East and Eastern Mediterranean from Tree Rings (NSF- University of Arizona)

15 ÇALIŞMA KONULARI Ormancılıkta Karar Destek Sistemleri (ETÇAPKlasik)
Doğal Kaynakların Zamansal ve Konumsal Değişimi Orman Ekosistemindeki Değişimin Projeksiyonu Biyokütle ve Karbon Depolama Kapasitesinin Belirlenmesi ve Değişiminin İncelenmesi Küresel Isınma Orman Fonksiyonlarının Optimal Kuruluşlarının Belirlenmesi Yangın Sahalarına Optimal Ulaşım Güzergahlarının Belirlenmesi Yangın Potansiyel Alanlarının Belirlenmesi

16 TEŞEKKÜRLER


"Sütçü İmam Üniversitesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları