Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hacettepe Üniversitesi ve Diplomatic Academy of Vietnam (DAV) işbirliği ile düzenlenen Understanding Turkey: Past and Present başlıklı konferanstan görüntü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hacettepe Üniversitesi ve Diplomatic Academy of Vietnam (DAV) işbirliği ile düzenlenen Understanding Turkey: Past and Present başlıklı konferanstan görüntü."— Sunum transkripti:

1 Hacettepe Üniversitesi ve Diplomatic Academy of Vietnam (DAV) işbirliği ile düzenlenen Understanding Turkey: Past and Present başlıklı konferanstan görüntü ve ziyaret ile ilgili notlar Hazırlayan: Yard. Doç. Dr. Özlen Çelebi HÜSAM Müdürü

2 Hacettepe Üniversitesi ile Diplomatic Acedemy of Vietnam (DAV) arasında imzalanmış olan MOU çerçevesinde işbirliğimizi geliştirmek üzere Vietnam’a (Hanoi’ye) bir ziyarette bulunulmuştur. Ziyaretin odak noktasındam «Understanding Turkey: Past and Present» başlıklı konferans yer almıştır. Konferans Hacettepe Üniversitesi’nden akademisyenlerin katılımıyla 04.02. 2015 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Konferansın açılış konuşmalarını Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çağlar, DAV Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Nguyen Thai Yen Huong, Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Özlen Çelebi yapmışlardır.

3 İlk oturum Doç. Dr. Nguyen Thai Yen Huong başkanlığında yapılmıştır. Dr. Hürkan Çelebi, Yard. Doç. Dr. Özlen Çelebi ve Yard. Doç. Dr. Murat Önsoy sırasıyla sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. İkinci oturum Prof. Dr. Ali Çağlar tarafından yönetilmiş, Yard. Doç. Dr. Şebnem Udum, Prof. Dr. Uğur Ömürgönülşen ve Prof. Dr. Necmiddin Bağdadioğlu sunumlarını yapmışlardır. Dinleyicilerin arasında DAV öğretim üyeleri, öğrencileri ve Vietnam’da bulunan Azerbeycan ve Bulgaristan Büyükelçileri ile İran Büyükelçiliği yetkilileri de yer almışlardır.

4 Hacettepe heyeti sunumlarını tamamladıktan sonra Türkiye’nin Vietnam Büyükelçisi Sayın Akif Oktay tarafından bir öğle yemeği verilmiştir. Öğle yemeğine Hacettepe heyetinin yanısıra Azerbaycan Büyükelçisi ve Vietnam Academy of Social Sciences bünyesinde yer alan Afrika ve Orta Doğu Çalışmaları Enstitüsü (IAMES) öğretim üyelerinden 5 kişi de katımıştır. Büyükelçi Sayın Oktay sabah DAV’da yapılan konferans boyunca da salonda bulunmuş ve aktif katılımıyla Hacettepe heyetinin ziyaretine ne denli büyük önem verildiğinin somut göstergesi olmuştur.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 Hacettepe Üniversitesi heyeti 03.02.2015 tarihinde Türkiye’nin Vietnam Büyükelçisi Sayın Akif Oktay’ı makamında ziyaret etmiştir.

24

25

26 Hacettepe Üniversitesi heyeti 04.02. 2015 Çarşamba günü öğleden sonra IAMES yetkililerini ziyaret ederek iki kurum arasında muhtemel işbirliği üzerine yaklaşık 2 saat süren bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirmişlerdir. Toplantının sonunda her iki taraf da işbirliğinin somut hale getirilebilmesi için ortak araştırma konularının saptanarak bu sene içinde bir konferansın düzenlenmesin ve ortak yayın için gerekli zeminin oluşturulmasında hem fikir olmuşlardır.

27

28

29

30 Hacettepe Üniversitesi’nin Vietnam’daki son temasları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Ali Çağlar’ın başkanlığında Hanoi Üniversitesi nezdinde olmuştur. Son derece verimli geçen görüşme sonucunda her iki Üniversite arasında bir MOU anlaşması yapılmasının yararları konusunda değerlendirmelerde bulunulmuştur.


"Hacettepe Üniversitesi ve Diplomatic Academy of Vietnam (DAV) işbirliği ile düzenlenen Understanding Turkey: Past and Present başlıklı konferanstan görüntü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları