SANAT TARİHİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan:Zeynep Nur Kurtpınar
Advertisements

RÖNESANS HEYKEL SANATININ ÖZELLİKLERİ
RÖNESANS MİMARLIĞI FARNESE SARAYI TUBA GÜNEŞ
GÜZEL SANATLAR İÇERİSİNDE EDEBİYATIN YERİ
HazIrlayan:Vecİhe –PInaR AVCI 4/a 138
Hazırlayan Nehir Gülce ÇEŞMECİ 6-B NO 1
KONULAR LAURENZIANA KÜTÜPHANESİ CAPITOL ALANI CAPRAROLA VİLLASI GIULIA VİLLASI EKİN GAMZE YÖNEY
HİTİTLER · M.Ö 2000 yıllarında Anadolu’ya gelerek Kızılırmak çevresinde devlet kurmuşlardır. · Başkentleri Hattuşaş ( Boğazköy) şehridir. Çorum yakınlarındadır.
SANAT TARİHİ.
SANAT TARİHİ.
İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ
ÇALINAN HAZİNELERİMİZ
BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR
SOYUT SANAT Kandisky,Mondrian ve Maleviç gibi sanatçıların doğadan yola çıkarak, görsel anlatıma varmaları çağın sanat değerleri üzerinde etkileyici olmuştur.
MICHELANGELO Beril Eremsoy.
Tempietto Kilisesi, Roma
Rönesans Dönemi Doç. Dr. Billur Tekkök
ERKEN RÖNESANSTAN YÜKSEK RÖNESANSA GEÇİŞ
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
RÖNESANS’TA RESİM VE HEYKEL
RÖNESANS DÖNEMİ SAN PİETRO KİLİSESİ.
ALACAHÖYÜK.
Ferdinand Victor Eugène Delacroix
IŞIK GÖLGE Mehmet KURTBOĞAN 2014.
TARİHTE VATİKAN Vatikan eskiden oldukça büyük bir devletti.Toprakları km yi ,nüfusu da 3.5 milyonu aşıyordu.Daha sonra topraklarını komşu İtalya.
Ghiberti 1401 Bronze kapı yarışması 1.lik arası tamamlanır
BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR
BİZANS MİMARLIĞI.
SANAT TARİHİ Rönesans Resim Sanatı.
Italyada Rönesans Giotto di Bondone ( ) Yeni perspektif
RÖNESANS’IN TANIMI 15. ve 16. yüzyıllarda önce İtalya’da başlayıp daha sonra Avrupa ülkelerine yayılan sanat, edebiyat ve bilim alanındaki gelişmelerin.
DOĞAN KUBAN MELİS AKAYDIN
SANAT TARİHİ.
MANİYERİZM VE BAROK SANATI
MANİERİST DÖNEM (1520—1600) DUYGUNUR KOÇ 09/11.
SANAT TARİHİ Nurdan Gül Kökten.
RÖNESANS Nurdan Gül Kökten Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi.
Burak ÜNSAL Tarih Öğretmeni
BİZANS RESİM SANATI.
Resim Performans Ödevi
SANAT TARİHİ Barok Dönem.
ORTA ÇAĞ RESİM SANATI.
Atatürk Anıtları ve Heykeltıraşları
Neoklasizm 18. yüzyılda Barok ve Rokoko'ya tepki olarak çıkmış olan sanat akımıdır. Jacques-Louis_David.
MONALİSA İLE EĞLEN!.
SANAT DALLARI.
BAROK RESİM SANATI.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
SANAT FELSEFESİSANAT FELSEFESİ Sanatçı Sanat Eserinin Özellikleri Ve NitelikleriSanat Eserinin Özellikleri Ve Nitelikleri.
Donato Bramante ( ).
FLAMAN SANATI PETER PAUL RUBENS
Santa Maria del Fiore Katedrali
BAROK SANAT Barrocco sözcüğünden gelmektedir. Tam yuvarlak olmayan inci. Yamuk yumuk, düzgün olmayan inci. Mecazi olarak gülünç, tutarsız anlamında. Reform’a.
PAGODA EVLERI ÇIN’IN FEODAL TOPLUMUNUN EKONOMIK VE KÜLTÜREL GELIŞIMININ TANG HANEDANı DÖNEMINDE DORUĞA ÇıKMASıNıN YANı SıRA MIMARLıK TEKNIĞI VE SANAT.
Resimle İlgili Meslekler
ROMA SANATI: Roma’nın kuruluşu ile ilgili efsane:Romus Romulus
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
MONA LISA TABLOSUNUN SIRRI BEYZA ÇALIŞKAN 7/E 141.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
 Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte, Roma.
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
TÜRK DEVLETLERİNDE SANAT ANLAYIŞI. TÜRKLERDE SANAT İLK TÜRK DEVLETKERİNDE SANAT  ORTA ASYA TÜRK SANATININ TEMELİ İLK TÜRK DEVLETLERİNDE GÖRÜLEN ATLI.
Karşılaştırmalı Hukukun Tarihçesi
Sunum transkripti:

SANAT TARİHİ

RÖNESANS SANATI Heykel Sanatı

* Hümanist düşünce heykel sanatında da kendini gösterir. RÖNESANS HEYKEL SANATI * Orta Çağda mimariye bağlı ve onun bir parçası olarak yapılan heykeller Rönesans ‘ta da mimariye bağlı olarak ele alınmıştır. * Hümanist düşünce heykel sanatında da kendini gösterir.

RÖNESANS HEYKEL SANATI Genel Özellikler * Rönesans sanatçısı insan vücuduna ve onun anlatım gücüne ilgi duymuş, Eski Yunan ve Roma heykellerinin formlarını yeniden ele almış ve gerçekçi gözlemlere yer vermiştir.

RÖNESANS HEYKEL SANATI Genel Özellikler RÖNESANS HEYKEL SANATI * Konular; İncil ve Tevrat’tan alınan sahneler, İsa, Meryem, havariler, mitolojik varlıklar ve süvari heykelleridir.

RÖNESANS HEYKEL SANATI Genel Özellikler * Erken Rönesans heykelinde idealize etme ve yüceltme ön plandadır. Bu durum Yüksek Rönesans’ta doğal ve gerçekçi anlatıma dönüşmüştür.

RÖNESANS HEYKEL SANATI Genel Özellikler * Rönesans heykelinde kusursuz form, denge, uyumlu oranlar ve zarafet önemlidir.

RÖNESANS HEYKEL SANATI Genel Özellikler * Heykellerde mermer , tunç ve ahşap malzemeler kullanılmıştır.

RÖNESANS HEYKEL SANATI LORENZO GHIBERTİ (Giberti) 1378 – 1455 Floransalı rölyef ustası, kuyumcu ve mimardır. Floransa Vaftizhanesinin bronz kapılarının rölyeflerini yapmıştır. Döküm tekniği ile yapılan kapı üzerindeki 10 panoda, İncil ve Tevrat’tan konular işlenmiştir. Ghiberti o güne kadar mimar ve ressamların vermeye çalıştıkları derinlik duygusunu rölyeflerine taşımıştır. Kompozisyonlarda yer alan figürlerde gerçekçi bir anlatım görülür. Floransa vaftizhane kapısı

Floransa vaftizhane kapısından ayrıntı LORENZO GHIBERTİ Floransa vaftizhane kapısından ayrıntı

Floransa vaftizhane kapısından ayrıntı LORENZO GHIBERTİ Floransa vaftizhane kapısından ayrıntı

Floransa vaftizhane kapısından ayrıntı LORENZO GHIBERTİ Floransa vaftizhane kapısından ayrıntı

Floransa vaftizhane kapısından ayrıntı LORENZO GHIBERTİ Floransa vaftizhane kapısından ayrıntı

RÖNESANS HEYKEL SANATI DONATELLO (1386 – 1466) Sanatçının eserlerinde, Yunan klasik dönem heykellerini anımsatan bir anlatım görülür. Malzeme olarak mermer, bronz ve ahşap kullanmıştır.

Davut heykeli, Donatello RÖNESANS HEYKEL SANATI DONATELLO (1386 – 1466) Sanatçının Davut heykelinde Antik çağda görülen heykellere benzeyen çıplak atletik vücutlu bir genç tasvir edilmiştir. Davut heykeli, Donatello

DONATELLO Gattamelata atlı heykeli döküm tekniği ile bronzdan yapılmıştır. Ünlü bir komutana ait heykelde sahibine benzeyen yüz yerine, kişiliği ve gücü yansıtan bir anlatım görülür.

DONATELLO Sanatçının kabartma tekniğindeki rölyeflerinde, figürler yuvarlak hatlı işlenmiştir.

DONATELLO

DONATELLO

DONATELLO

DONATELLO St Rossore , Donatello

3. RÖNESANS HEYKEL SANATI BUNAROTTI MICHELANGELO (1475 –1564) İtalyan heykeltıraş, aynı zamanda ressam, mimar ve şairdir. Sanatında daha çok heykele ağırlık vermiştir. Eski Yunan ve Roma heykellerini inceleyerek kendine özgü bir yorum getirmiştir. Daha çok mermer ile çalışan sanatçı bol ve yumuşak elbise kıvrımları, güçlü bir anatomi bilgisi göze çarpar. Dini ve mitolojik konularda güçlü bir anlatım sergilemiştir.

BUNAROTTI MICHELANGELO Pieta Heykeli Çarmıhtan indirilmiş İsa’nın cansız bedenini kucaklayan Meryem’i betimler. Konu dini de olsa burada bir annenin duyguları ifade edilmiş ve bu heykelde klasik anlatım doruk noktasına ulaşmıştır. Meryem’in aşağıya doğru yayılan kıvrımlı elbisesi heykelin kaidesini oluşturur.

BUNAROTTI MICHELANGELO Musa Heykeli sanatçının Papa II: Jülius’un mezar anıtı için yaptığı heykeldir. Mermerden yapılan heykelde anatomik özellikler ve kumaş kıvrımları ustalıkla işlenmiştir. Yüzde sert bir ifade vardır.

BUNAROTTI MICHELANGELO

BUNAROTTI MICHELANGELO Davut heykeli

Tomb of Giuliano de' Medici BUNAROTTI MICHELANGELO Tomb of Giuliano de' Medici Brutus

Christ Carrying the Cross BUNAROTTI MICHELANGELO Christ Carrying the Cross Medici Madonna

BUNAROTTI MICHELANGELO

ANDREA DEL VERROCCHİO

ANDREA DEL VERROCCHİO