KURUM ÖZELLİKLERİ Hastane yatak sayısı: 750 Personel Sayısı: 1229

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu - Görev, Yetki ve Sorumlulukları-
Advertisements

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ
Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNE KATILIM BELGESİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
HASTA HAKLARI UYGULAMALARI
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
“Sağlıklı ve güvenli bir işyeri için doğru çözümler”…
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28750
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
BAŞHEKİMLİK TIBBİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.  Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan ve belli aralıklarda güncellenen Sağlık Uygulama Tebliğindeki değişiklikleri.
ÇALIŞAN SA Ğ LI Ğ I B İ R İ M İ Akdeniz Üniversitesi Hastanesi.

İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDEN ? NASIL?
E.Ü.T.F Çalışan Sağlığı, Güvenliği ve Hakları Birimi
YAPEX-2014 YAPI FUARI ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI (EMO) İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA AÇIKLAMALARI 14 KASIM 2014.
ANKARA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÖZLÜK HAKLARI Başkan: Dr. Rüştü Güner Raportörler: Dr.Özlem Elçin Dr. Sare Mıhçıokur.
İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulları.
İ.Ü. HASTANELERİ 2. ÇALIŞTAYI STRATEJİK PLANI Şubat.2013 ENEZ.
8. Tıp hizmetleri organizasyonu
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
KOMİTELER VE TOPLANTI KAYITLARI
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
HATAY İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI
E.Ü.T.F. ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
İŞYERİ HEMŞİRESİNİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
YASAL DAYANAK 4857 Sayılı Kanunun 80’inci Maddesine Göre;
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
Dr. Mehtap Türkay Ankara SÇS Akdeniz Üniversitesi İşyeri Sağlık Birimi.
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE EK ÖDEME Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi 26 Şubat 2016.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Page  2 İSTANBULUZMAN Öğrenim Hedeflerimiz İSG Kurullarının yasal dayanağı, işleyişi, çalışanları ve önemi ile ilgili mevzuat hakkında bilgi edinmek.
Enfeksiyon Hastalıkları Hastane Enfeksiyonları Adı:
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
Periyodik Kontroller-Ölçümler
SAYILI KANUNUN 40/B MADDESİ KAPSAMINDA GÖREVLENDİRME
KONU BAŞLIKLARI İş Sözleşmesinin Sona Ermesi İş Kanunundan Kaynaklı Hak ve Sorumluluklar İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulları Hakkında Yönetmeliği Amaç, Kapsam,
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU DEĞİŞİKLİKLERİ
HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KURULLARI ÇALIŞMA PRENSİBİ FİRMA ADI.
Sunum transkripti:

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ DENEYİMİ

KURUM ÖZELLİKLERİ Hastane yatak sayısı: 750 Personel Sayısı: 1229 194 Öğretim Üyesi 46 Araştırma Görevlisi Toplam 989 personel (542 kadrolu, 447 Temizlik Şirketi/Taşeron) 386 hemşire + ebe (225 kadrolu, 161 4/b)

Yasal Dayanaklar İş Kanununun (4857) işyeri sağlık birimi, işyeri hekimi ve hemşiresi bulundurmayı zorunlu tutan 81. ve ağır-tehlikeli işlerde çalışanlara yönelik sağlık raporunu tanımlayan 86. maddeleri, 2004 yılında onaylanan 155 ve 161 sayılı ILO Sözleşmeleri Sağlık işkolunun 5. ve en yüksek risk alanları arasında tanımlandığı ÇSGB Risk Grupları Tebliği (2005)

Hastane İnfeksiyon Kontrol Komitesi Görevleri Çalışanların sağlığı ile ilgili birimlerin oluşturulmasının desteklenmesi Sağlık çalışanlarının meslek enfeksiyonlarını izlemek Sürveyans verilerini değerlendirmek ve sorunları saptayarak, üretilen çözüm önerilerini EKK’ne sunmak Personelin; Mesleğe bağlı enfeksiyon ile ilgili risklerini takip etmek koruyucu tıbbi önerilerde bulunmak gerekli durumlarda bağışıklama ve profilaksi programlarını düzenlemek ve uygulamak üzere EKK’ne teklifte bulunmak

Radyasyon Güvenliği Komitesinin Görevleri Çalışanların sağlığı ile ilgili birimlerin oluşturulmasının desteklenmesi İyonlaştırıcı radyasyonla çalışan personelin tıbbi kontrollerinin yapılmasını sağlamak Mesleğe bağlı risklerini takip etmek ve koruyucu tıbbi önerilerde bulunmak

Akreditasyon gereklilikleri

Halk Sağlığı AD’dan 2 öğretim üyesinin, 06. 01 Halk Sağlığı AD’dan 2 öğretim üyesinin, 06.01.2007 tarih ve 26665 sayılı RG’de yayımlanan “Kamu Sağlık Hizmetlerinde İyonlaştırıcı Radyasyon Kaynakları ile Çalışan Personelin Radyasyon Doz Limitleri Hakkında Yönetmelik”in 7. maddesi (7)inci bendi uyarınca Ocak-2009’da iyonlaştırıcı radyasyon kaynakları ile çalışan personelin işe giriş muayenesi ve periyodik muayenelerini yapmakla görevlendirilmesi,

Görevlendirme Hastanede çalışan sağlığı birimi için fırsat Başhekimlikle görüşmeler

Amaçlar 1. Çalışanların mesleki riskler yönünden izlemi (İşe giriş ve periyodik muayeneler) 2. Çalışma ortamının izlemi (Risk değerlendirme) 3. Kayıt 4. Eşgüdüm (Enfeksiyon Kontrol Kom. ve Radyasyon Güvenliği Komitesi) 5. Eğitim

Mediko-sosyal Bünyesinde, Üniversite Çalışanlarının sağlığına yönelik bir birim kurulmasına yönelik Başhekimliğin olumlu görüşüne karşın SUT’nde Halk Sağlığı Uzmanlarının reçete yazma- tetkik isteme yetkisizliği/ SGK ödemezliği sorunu nedeniyle askıda!

Çalışan Sağlığı Birimi şeklinde görev yapacak olan Halk Sağlığı AD Çalışan Sağlığı Birimi şeklinde görev yapacak olan Halk Sağlığı AD. Polikliniğinin yapılandırılması

Başlayan Uygulamalar İyonlaştırıcı radyasyon kaynakları ile çalışan personelin periyodik muayeneleri yapılmaya başlandı. İyonlaştırıcı radyasyon kaynakları ile çalışan personelin sağlık riskleri ile ilgili bilgi düzeyini ölçmek üzere bir çalışma yürüyor. TÜTF Araştırma Görevlilerinin Sağlıklarına ve Çalıştıkları Ortamlardaki Risk Etmenlerine İlişkin Değerlendirmelerine ilişkin bir çalışma yürütüldü.

Başlayan Uygulamalar Hastanede çalışan personelin işkazaları deneyimlerini ve fiziksel risk etmenlerini belirlemek üzere bir anket çalışması planlandı ve uygulama izni alındı. Sağlık çalışanlarına yönelik Sağlık Çalışanlarının Sağlığı konulu küçük grup eğitimleri için Başhekimlikle anlaşma sağlandı. Çalışma ortamında bir risk analizinin yapılması planlandı.

SORUNLAR İş sağlığı hizmetlerinin yönetim politikası biçimine getirilmesi gereklidir. Bunun için öncelikle Çalışan sağlığı Biriminin kurum için yapılanmadaki yerinin açıkça belirlenmesi gereklidir. Çalışanlardan izlem amaçlı ve korumaya yönelik olarak istenen incelemelerin kurum bütçesinde yer alması gereklidir. Birimin inceleme girişleri için Çalışan Sağlığı Birimi’nin ya da Halk Sağlığı Polikliniğinin SUT’ta tanımlanması gerekir. Birimin hizmet işlemlerini girebilmesi için sistemdeki yerinin, yaptığı işlerin belirtilebilmesi için ICD-10 üzerinden uygun kodların ivedilikle tanımlanması gereklidir.

TEŞEKKÜRLER