İnternet Programlama PHP.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML.
Advertisements

•Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. •Size verilen kullanıcı.
Devam etmek için “Next” tıklayın.. Kurulum bittikten sonra “C” sürücüsünün altına “Asyakur” adında bir klasör oluşacak.(Resimdeki gibi).Bu klasörün.
PHP & MYSQL.
PHP VE MYSQL.
Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri
Mysql, PhpMyAdmin, PHP, Dinamik Web Sayfası, PHPNuke Kullanımı
MySQL Veritabanı Sunucusu ve MySQL Veritabanı Kullanımı
WEB SAYFASI NASIL HAZIRLANIR?
Web Host Manager (WHM) Nedir Ne İşe Yarar ?
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
Kodlama bilgisi gerekmez!
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Konak.NET.
DOVECOT İLE IMAP VE POP3 SERVER KURULUMU
Değerli Eksperimiz, Yeni iletişim platformumuz TARPOST’un bilgisayarınıza yüklenmesi için aşağıdaki adımları izlemenizi rica ederiz. Saygılarımızla, TARSİM.
OJS Yaşam Bilimleri Veri Tabanı 3.Editörler Çalıştayı, 20 Kasım 2009 Prof.Dr. Zeynel Cebeci Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyometri ve Genetik.
Çerez(Cookie) Kullanımı Oturum Yönetimi
Web Sayfası Bilgilendirme Toplantısı
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
Tools İlk olarak bir tane İnternet Explorer sayfası açarak “Tools” (Araçlar) butonuna tıklıyoruz.
İnternet Programcılığı II
İnternet Programcılığı II
WEB SUNUCU KURULUMU.
Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. Size verilen kullanıcı.
CONTENT MANAGEMENT SYSTEM (İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ)
BRACKETS AÇIK KAYNAK KOD EDİTÖRÜ EMRE TEKİN
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
Açık Ders Malzemelerinde (ADM) Teknik Alt Yapı R. Orçun Madran
İnternet Programcılığı II
Windows için mysql kurulumu sitesinden mysql veritabanının ilgili sürümü indirilir. Biz.
Proxy ayarını yapmak ne işe yarar?
App Inventor Mehmet Can KARABAĞ.
Öğr.Gör.İnayet Hakkı ÇİZMECİ Bilgisayar Prog.
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
Bizde Hyde Park vardı da biz mi konuşmadık diyen Martılar’ın yeri MARTILAR’A FORUM KULLANMA DERSLERİ Ders 2. Kullanıcı adım var, şifreyi de biliyorum
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
İnternet Programcılığı II
PHP.
Oturum aç butonuna tıklayın.
Erman Yukselturk1 PHP NEDİR? Scripting / Progralama dilidir (C’ye benzer) C ++ ortamında geliştirilmiştir Bedava / Açık Kod Hızlı, açık, dengeli (stable),
5. SUNU:PROJENİN GELİŞTİRİLMESİ (TASARIM AŞAMASI).
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü, Mebbis Şubesi 2012
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
ERZURUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PHP Programlama Dili GİRİŞ.
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
TEMEL LİNUX KOMUTLARI.
ÜCRETSİZ WEB SİTESİ YAYINLAMA ONUR AĞIRMAN
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
BMS-301 Kabuk Programlama Güz 2015 (5. Sunu) (Yrd. Doç. Dr. Deniz Dal)
Prof. Dr. Hamit ACEMOĞLU Tıp Eğitimi AD 2015
Web Teknolojileri Hafta İçerik  Hosting (Barındırma)  Domain (Alan Adı)  Ücretli Hosting ve Domain Siteleri  Ücretsiz Hosting ve Domain Siteleri.
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Programlama Laboratuarı-I DERS - 3 Program Geliştirme Derleyici ve DevC++ Derleyicisi.
FTP Nedir ? Deniz Kaya FTP NEDİR ? Ftp (File Transfer Protocol), dosya gönderme protokolü manası gelir. Bir bilgisayardan bir başka bilgisayar.
Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
EBSCO eBooks Uygulaması
FTP Server Eray Demir
Server Yönetim Programları
ACTIVE DIRECTORY.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2
Tikveşli Android Tablet Kurulum
Google Colab Dosyaları Nasıl Kullanılır?
Tasarım: Ali Topal.
YAZILIM KOD ÜRETEÇLERİ
Web Teknolojileri Hafta 12.
Sunum transkripti:

İnternet Programlama PHP

PHP Programlamaya Giriş Ön Hazırlık Bilgisayarımızda mutlaka bir adet sunucu (Server) bulunması gerekir. PHP ve mySQL ile ilgili bütün işlemlerin yapılması için bu şarttır.

PHP Programlamaya Giriş Hazır Paketle Server Kurulması Bu paketler daha önceden bu konuda tecrübe edinmiş kişiler tarafından geliştirilmiştir. Uygulamalar bir program ara yüzü ile istenilen yere otomatik olarak kurulur ve kullanıcı yönlendirilir. Bu nedenle kurulum işlemi daha kolaydır.

PHP Programlamaya Giriş İnternette bir çok hazır paket bulunmaktadır.Bu paketlerden birisi ile bilgisayarınıza ihtiyaç duyacağınız server vb. araçları kurabilirsiniz. Bunlardan biri XAMPP paketidir. XAMPP 1.8.1 versiyonu ile kurulacak uygulamalar şunlardır;

PHP Programlamaya Giriş Apache 2.4.3 MySQL 5.5.27 PHP 5.4.7 phpMyAdmin 3.5.2.2 FileZilla FTP Server 0.9.41 Tomcat 7.0.30 (with mod_proxy_ajp as connector) Strawberry Perl 5.16.1.1 Portable XAMPP Control Panel 3.1.0 (from hackattack142)

PHP Programlamaya Giriş http://www.apachefriends.org adresini kullanarak XAMPP for Windows seçeneği ile ilgili sürüm indirilebilir.

PHP Programlamaya Giriş

PHP Programlamaya Giriş Yukarıdaki sayfada SourceForge linkine tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki ekran gelecektir. download linkine tıklayıp programı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

PHP Programlamaya Giriş Programı indirdikten sonra simgesine tıklayıp kurulum aşamasına geçiyoruz.

PHP Programlamaya Giriş Kurulum başladığında seçenek olarak kurulum dizini C:\xampp olarak görünecektir. Hiç değiştirmeden aynen olduğu gibi bırakıp next butonuyla devam ediyoruz.

PHP Programlamaya Giriş Bu bölümde Install Apache as service ve Install MySQL as service seçenekleri işaretlenmeli ve Install butonuna tıklayıp devam etmeliyiz.

PHP Programlamaya Giriş Bu ekranda SVC yazan seçeneklerden Apache ve MySql seçeneklerini Running yazması gerekmektedir. Running belirdiğinde artık bir web server hizmetimiz var demektir.

PHP Programlamaya Giriş Apache serverı durdurmak ve yeniden başlatmak için bu control paneli kullanılabilir. Apache ve MySQL destekli web sunucumuz çalışır durumda olduğuna göre, kurmuş olduğumuz sunucuyu test edebiliriz. http://localhost/xampp adresini web tarayıcısının adres satırına yazarak ENTER tuşuna basalım.

PHP Programlamaya Giriş Aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaştığımızda her şey yolunda demektir.

PHP Programlamaya Giriş Artık MySql şifresini verebiliriz. Veritabanı olmadan sadece PHP ile çalışmanın bir anlamı olmaz. Bu yüzden Dünyada en çok kullanılan ve ücretsiz olarak dağıtılan MySql server ile çalışmak için root yetkili kullanıcıya şifre vermemiz gerekmektedir. Aşağıdaki adresi web tarayıcının adres satırına yazarak ENTER tuşuna basalım. http://localhost/security/xamppsecurity.php

PHP Programlamaya Giriş root kullanıcısı için belirlediğiniz bir sayfayı girerek MySql sunucusunu aktif kullanabilirsiniz. Dikkat: Basit bir şifre girin,örneğin 123456 gibi bir şifre. Kendi bilgisayarımızda herhangi bir güvenlik riski olmayacağından ve MySql sunucusunu veri tabanı ve PHP kodlama ve geliştirme için kullanacağımızdan karmaşık bir şifreye gerek yok…

PHP Programlamaya Giriş MySql kullanıcı adı: root MySql şifreniz: 123456 Bu bilgileri veritabanı işlemlerinde sıkça kullanacağız. Örneğin aşağıdaki kodlar hesap bilgilerimize göre MySql sunucumuza bağlanacaktır. Eğer kullanıcı adı ve şifrede hata varsa Bağlanamadı, hesap bilgileri doğruysa Başarıyla bağlandı mesajını alacağız.

PHP Programlamaya Giriş <?php $link=mysql_connect('localhost','root','123456'); if (!$link){ die('Bağlanamadı:'.mysql_error()); } echo'Başarıyla Bağlandı'; mysql_close($link); ?>

PHP Programlamaya Giriş yukarıdaki kodları aynen yazdıktan sonra Farklı kaydet seçeneği ile c:\xampp\htdocs klasörünün içine test.php adıyla kaydedelim.

PHP Programlamaya Giriş Şimdi test.php programımızı çalıştırabiliriz. Bunun için c:\xampp\htdocs dizinini kullanacağız. Bütün PHP, HTML,resim, v.b. Gibi dosyalarımızı koyacağımız yer burasıdır.Web tarayıcımızı açıp adres satırına http://localhost yazdığımızda bu dizini hedeflemiş oluruz. Örneğin test.php dosyasını çalıştırmak için http://localhost/test.php yazıp ENTER tuşuna basmalıyız.

PHP Programlamaya Giriş phpMyAdmin ücretsiz bir yazılım aracıdır ve PHP ile MySql yönetimini bir ara yüz ile sağlar. Yazılım XAMPP paketi ile birlikte kurulduğu için hemen kullanmaya başlayabiliriz. phpMyAdmin ile veritabanları, tablolar, alanlar, ilişkiler,indeksler, kullanıcılar, izinler v.b yönetebilirsiniz. SQL sorgularını çalıştırabilir, yedek alabilir ve veritabanı ile ilgili her türlü işlemi yapabilirsiniz. phpMyAdmin e ulaşmak ve kullanmak için web tarayıcının adres satırına http://localhost/phpmyadmin yazmak yeterlidir.

PHP Programlamaya Giriş

PHP Programlamaya Giriş PHP Programlarının Kaydedilmesi Yazdığımız Php programlarının hatasız kaydedilmesi için aşağıdaki adımları takip etmeliyiz. Dosya adı ve Uzantısını görmek için Programlarımızın adlarını ve uzantılarını görmek gerekirse bunları değiştirmek için Denetim Masası > Klasör Seçenekleri > Görünüm sekmesi altında bulunan Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle kutucuğunun önündeki tik kaldırılmalıdır.

PHP Programlamaya Giriş

PHP Programlamaya Giriş PHP Kodlarının Yazılışı PHP scriptleri birden fazla yöntemle yazılabilir; YÖNTEM ÖRNEK ÇIKTI <?php Bu araya php kodları yazılır ?> echo “Merhaba Dünya\n”; Merhaba Dünya <script language=“php”> </script> php?>

PHP Programlamaya Giriş PHP’de Yorum Satırı PHP de 3 çeşit yorum satırı vardır. Bu yorum satırlarını PHP dikkate almaz. Yorum satırlarının amacı yazdıklarımızı esas yazdığımız program satırından ayırarak program satırları ile karışmamasını sağlamaktır.

PHP Programlamaya Giriş Tek satırlı yorumlarımızı // çift kesme işaretlerini önüne koyarak sağlarız. Örneğin; // Bu bir yorum satırıdır.

PHP Programlamaya Giriş Diğer bir tek yorum satırı yazma metodu # diyez işaretidir. Bunu da yine yukarıdaki örnekte olduğu gibi yorum satırının önüne koyarak istediğimiz yorumu yazabiliriz. Örneğin; #Bu diğer bir yorum satırıdır.

PHP Programlamaya Giriş Eğer açıklama ve yorumlarımız birden fazla satırdan oluşacaksa o zaman /* işaretleri ile */ işaretleri arasına alarak yazabiliriz. Örneğin; /* Buraya dilediğimiz kadar açıklama satırı ve yorumu yazabiliriz */

PHP Programlamaya Giriş Yorum satırlarını yazmak için kullandığımız işaretlerle istediğimiz bir kod satırını etkisiz hale getirebiliriz. <?php echo "Merhaba Dünya<br>\n"; #echo "İnternet Programcılığı-2 dersi\n"; echo "PHP Dersleri<br>\n"; ?>

PHP Programlamaya Giriş Editör Kullanarak Hızlı Kod Yazma ve Çalıştırma Kod yazarken daha hızlı öğrenmek ve çalıştırmak için bir çok PHP editörü mevcuttur. Bunlardan biri PHP Expert Editor programı bu iş için rahatlıkla kullanılabilir.

PHP Programlamaya Giriş Program burdan çalıştırılır

PHP Programlamaya Giriş Bir diğer PHP editörü ise DzSoft PHP Editor’dür. Yine sıklıkla kullanılan editörlerden notepad++ ile de programlarımızı düzenli bir şekilde yazabiliriz.