İSKELE KURULMASI TALİMATI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ankrajlar Ankraj Nedir?
Advertisements

Selami TURHAN Makine Mühendisi
Pasif Sistemler Uyarı Hattı Sistemleri
İNŞAAT İŞYERLERİNDE GÜVENLİK
YAĞMUR, KAR, SİS SUDE ALGIN 3/C 575.
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
İskeleler İskele Nedir?
Aerobus Güvenliği ve Emniyeti Aerobus yolcularının ve sisteminin Güvenliği ve Emniyeti için alınması gereken Proaktif Önlemler.
HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş
İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
VİNÇ KULLANIM TALİMATI
İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemleri
25 20 metre Kova. 25 kg taş 20 metre Kova Ortadan Kaldırma Yerine Koyma Mühendislik Kontrolleri İdari Kontroller, Uyarı İşaretleri, Eğitim Kişisel Koruyucu.

AC İ L DURUM YÖNET İ M MERKEZ İ Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur..
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
Yüksekte Çalışmalarda Güvenlik Ekipmanları
ERK İSG&İK ERK –
BASINÇLI TÜP DEPOLAMA VE KULLANIM TALİMATI
GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ
İş Güvenliğinde Güvenlik Ağı
YANGIN EKİBİ ÇALIŞMA TALİMATI
İş sağlığı ve güvenliği; işyerlerinde iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için gerekli bütün faaliyetleri kapsayan bir konu olup, işveren.
ERK İSG&İK ERK –
KALDIRMA ARAÇLARINDA GÜVENLİK.
YÜKSEKDE ÇALIŞMA.
İSKELEDE ÇALIŞMA TALİMATI
EMNİYET KEMERLERİ Emniyet kemerleri, kromlu kalın kösele kayışlarından veya keten, pamuk dokuma veya uygun diğer bir malzemeden yapılmış olacaktır.
KOMİTELER VE TOPLANTI KAYITLARI
HAZIRLAYAN EĞİTİM HEMŞİRESİ
TS EN CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ
İŞ İSKELELERİNE DAİR TEBLİĞ
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
KAPALI ALANLARDA BOYA YAPILMASI TALİMATI
YÜKSEKTE ÇALIŞMA TALİMATI
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Yüksekte Güvenli Çalışma
MERDİVEN VE İSKELELERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
TAN I M LAR  “Yapı işleri" deyimi, maden ocakları hariç olmak
BOYA İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
YAPI İŞLERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
KAYNAK İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
VİNÇ İŞARETÇİLERİ (ARMADOR) ÇALIŞMA TALİMATI
BAKIM ONARIM İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
Prof.Dr.Mak.Yük.Müh. Vahdet UÇAR
Yüksekte Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği
Bina ve Eklentilerinde
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Motorlu Araçlar 1.Yolcu Taşıma (Otobüs, minbüs vb..) 2.Yük Taşıma (Kamyon, tır, tanker vb…) 3.İş Makineleri.
İŞ KAZALARININ ANALİZ ÇALIŞMALARIYLA DEĞERLENDİRİLMESİ Ülkemizde inşaat sektöründe meydana gelen iş kazaları sonucunda; daimi iş görmezlik ve ölümle maddi.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
YÜKSEKTE ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İş Kazalarının Oluş Nedenleri Nelerdir?
* Amaç * Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, işyerinde iş araç ve gereçlerinin kullanımı ile ilgili sağlık ve güvenlik yönünden uyulması gerekli asgari şartları.
AMAÇ Samulaş’ın faaliyetlerinin yürütüldüğü tüm alanlarda geçerli olacak Çevre ve İSG uygulamaları için genel şartları tanımlamaktır. KAPSAM Çevre ve.
MADEN İŞLETMELERİNDE SAĞLIK VE GÜVENLİK
Yapı İş Kolunda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
YAPI İŞ İSKELELERİ Beste ARDIÇ ARSLAN
İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği
Selami TURHAN Makine Mühendisi
MİM Platform kuruluşudur.
İŞYERİ BİNA VE EKLENTİLERİNDE GENEL SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
Toplu Beslenme Sistemlerinde İş Güvenliği
YÜKLEME İSTİF VE BOŞALTMA İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
YÜKSEKTE ÇALIŞMA EKİPMANLARI 1
Sunum transkripti:

İSKELE KURULMASI TALİMATI

İskeleyi kuran ve üzerinde çalışanların sağlık şartları yüksekte çalışmaya uygun olacaktır. İskele onayı bulunmayan iskelede çalışılmayacaktır. İskelelere her gün kontrol formu düzenlenecektir. Her gün için daha önceden kurulmuş olan iskelelere kontrol formu düzenlenmeden çalışılmayacaktır.

İskeleyi kuran ekip ve çalışanlar, deneyimli, tecrübeli ve eğitimli olacaklardır. İskelelere taşıyabileceği yükten fazlası yüklenmeyecektir.

Her gün için kontrol edilmeyen iskelelere alt yüklenici firma çalışanlarının çıkartılmasından geminin sac mühendisi sorumludur. İlgili sac mühendisi söz konusu iskelenin her gün için kontrol edilip edilmediğini iş güvenliği birimine sorduktan sonra alt yüklenici firma çalışanlarını çıkartılıp çıkartılmamasına izin verecektir.

İskeleyi kuran ekip ve çalışanlar, deneyimli, tecrübeli ve eğitimli olacaklardır. İskele kurarken ve sökerken şok tutucu halatlar gerdirilmeli ve çalışma süresince kullanılmalıdır. Kurulan iskelenin taşıma kapasitesi iskeleyi kuran firma tarafından hesaplanıp üzerine yazılacaktır.

İskelelere taşıyabileceğinden fazla ağırlık uygulanmayacaktır İskelelere taşıyabileceğinden fazla ağırlık uygulanmayacaktır. İskele onayının verilmesinden, iskeleyi kuran firma ve tersane adına iş emniyet personeli, gemiden sorumlu mühendis sorumludur. İskeleyi kuran kişi ya da altyüklenici firma, İSG sorumlusu personelin yazılı ve imzalı onayını alacaktır.

İskelenin kurulacak olduğu malzeme uygun ve hasarsız olacaktır. İskele kurulacak mahal işin verimi için doğru seçilecektir. İskele kurulan zemin sağlam olacaktır.

İskele kurulacak mahal insan ve araç geçişleri için uygun ve güvenli olacaktır. İskele yüzeye ya da cepheye tam olarak sabitlenecek ve sağlamlığı kontrol edilecektir. İskele çapraz veya yatay korkulukları aralıksız ve sağlam monte edilecektir.

Taban platformları aralıksız ve iskele enince sağlam koyulmuş ve uçları sabitlenmiş olacaktır. İskeleye çıkmak için güvenli merdiven koyulacaktır. İskelenin yapılacak iş için kaldırma kapasitesi yeterli ve uygun olacaktır.

İskele malzeme düşmesini engelleyecek nitelikte olacaktır İskelenin bağlantı yerleri uygun olacaktır. Yetersiz alınan önlemlere karşı çalışana paraşüt tipi emniyet kemeri verilecektir.

İskele kurulduktan sonra İSKELE KONTROL FORMU doldurulacaktır İskele kurulduktan sonra İSKELE KONTROL FORMU doldurulacaktır. İskele teslim formu iskeleyi kuran firma tarafından iş güvenliği personeline getirilerek kontrol edilmesini ve teslim edilmesini isteyecektir. Ve bu formun bir nüshası da iskelede çalışacak olan firmada olacaktır. İskelede çalışma formu olmayan firma iskelede çalışmayacaktır.

İskelelerin yağmur, kar, buz veya benzeri nedenlerle kayganlaşması halinde, kaymayı önleyecek tedbirler alınacaktır. İskelelerde görülecek arızalar derhal onarılacak, zayıf kısımlar kuvvetlendirilecek veya yenileri ile değiştirilecektir.

İskele üzerine hurda sac vb malzemeler koyulmayacaktır. Vinç veya benzeri makineler ve yüklenen malzemeler; iskeleye takılarak iskelenin yıkılmasını veya herhangi bir kaza ya da zararı önleyecek şekilde konuşlandırılacak ve kullanılacaktır.

İskele yapımından farklı İşlerde kullanılmış bulunan boru ve diğer malzeme, iskele yapımı işlerinde kullanılmayacaktır. Sisli ve alaca karanlık havalarda, çalışma devam ettiği sürece, iskeledeki merdiven ve asansör başları ve çalışılan döşemeler boydan boya uygun şekilde aydınlatılacaktır.