Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VİNÇ İŞARETÇİLERİ (ARMADOR) ÇALIŞMA TALİMATI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VİNÇ İŞARETÇİLERİ (ARMADOR) ÇALIŞMA TALİMATI"— Sunum transkripti:

1 VİNÇ İŞARETÇİLERİ (ARMADOR) ÇALIŞMA TALİMATI

2 Vinçle yapılacak olan çalışmaya başlamadan önce işaretçi de vincin rutin (gözle görülen) kontrollerini yapacaktır. Operatörle sağlıklı ve güvenli bir iletişim kuracaktır. Çalışmaya başlamadan önce ve çalışma bittikten sonra halatlar, sapanlar ve mapalar kontrol edilecektir.

3 Mapalarda güvensizlik ve halat sarımlarında açılmalar tespit edildiği durumlarda bu ekipmanlarla çalışmaya başlamadan sorumlulara haber verilecektir. Vincin hareket güzergâhı kontrol edilecektir. Kaldırılacak parça olabildiğince fazla bağlantı noktasından vince tespit edilecektir.

4 Parçanın kaldırılması, indirilmesi, çevrilmesi veya transportu esnasında operasyon bölgesinde kimsenin olmamasına özen gösterilecek ve kaldırılan yükün altına insan girmemesi sağlanacaktır. Operatöre net ve anlaşılır komutlar verilecektir.

5 Parçanın kaldırılıp götürüleceği güzergâhta insan ve korunaksız çalışma yeri olmadığına dikkat edilecek, ilgili istikamet parça geçişinden önce boşaltılacak ve insan olmadığından emin olunacaktır.

6 Diğer işaretçi ve operatörlerle aynı anda düzenli, dikkatli ve bağlantılı haberleşip çalışılacaktır.

7 Parçanın çevrilmesi işleminde zıt kenarlardan iki halat bağlanıp kullanılarak çevirme işlemi yapılacak, parçanın çevrilmesi esnasında altına girilmesi önlenecektir. Operatöre komut verirken mümkün olduğunca parçadan uzak durularak komut verilecektir.

8 Parça askıdayken, mapa çıkartılması, takılması veya değiştirilmesi esnasında yük altına giren işçilerin güvenliği için, parçanın altta kalan kısmı yere oturtulup yerle teması sağlanacak ve ağırlığının bir kısmının yere verildiğinden emin olunduktan sonra (parçanın yerden destek alması şartı ile) yük altına girilip mapa değişimi yapılacaktır.

9 İşaretçiler (armador) malzeme transportu ve diğer işlemler sırasında çevre ve insan güvenliğini alacaktır. İşaretçiler vinçle ilgili iş bitiminde vinci güvenli bir şekilde park durumuna aldıracaktır.

10 Portal vinçler geçiş yollarına bırakılmayacak, halatlar sarkık ve uzun bırakılmadan, rüzgârın etkisi de hesaba katılarak vinç ve donanımları sabitlenerek park haline alınacaktır. Kaldırma makinelerinde yüklerin kaldırılmaları, indirilmeleri veya taşınmaları, yetiştirilmiş manevracılar tarafından verilecek el ve kol işaretlerine göre yapılacaktır.

11 İşaretçi, ceket, baret, kolluk veya kol bandı gibi ayırt edici eşyalardan bir veya daha fazlasını giyecek ya da uygun bir işaret aracı taşıyacaktır. Ayırt edici eşyalar; parlak renkli, tercihen hepsi aynı renkte ve sadece işaretçilere özel olacaktır.

12 Operatöre net ve anlaşılır komutlar verilecektir.
Diğer işaretçi ve operatörlerle aynı anda düzenli, dikkatli ve bağlantılı haberleşip çalışılacaktır. Operatöre komut verirken mümkün olduğunca parçadan uzak durularak komut verilecektir.

13 Armadorlar havaleli yüklerin kaldırılmasına izin vermeyecek,güvensiz olan yüklerin kaldırılmasına izin vermeyecektir.

14 Armadorlar malzeme kaldırılması sırasında en fazla 4 sapan kullanacak sepetler ve kazanlarla kaldırılan yükler havaleli olmayacak sepet veya kazanın yüksekliğini geçmeyecektir. Sepet ve kazanların içerisinde yük varken kesinlikle 4 noktadan sapan ile bağlanıp taşınacak, sepet veya kazan boş ise çapraz iki noktadan bağlanabilir.


"VİNÇ İŞARETÇİLERİ (ARMADOR) ÇALIŞMA TALİMATI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları