04.05.07 BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ B. MURAT.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE STAJ EĞİTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ
Advertisements

Tohumculuk Sektörünün Hedefleri ve Vizyonu
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY TTO’lar için değişik modelller Lale Akarun Boğaziçi Üniversitesi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
Panel #7 –Looking Forward: Turkish Experience
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu Projesi’ İstanbul Kalkınma Ajansı, ‘Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma’ Mali Destek Programı.
ÖRNEKLERLE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Kocaeli Üniversitesi Deneysel ve Klinik Araştırmalar Merkezi (DEKART)
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
Akademik & Bilimsel Performans Değerlendirmesi Çalıştayı InCites (Web of Science) Marmara Üniversitesi 27 Kasım, 2014 Dr. Metin TUNÇ.
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği
MESLEK NEDİR ? Kişinin belli bir eğitimle edindiği ve geçimini sağlamak için sürdürdüğü etkinlikler bütünüdür.
HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU Vestel Şirketler Grubu AR-GE Koordinatörü İHSANER ALKIM.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü,
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
UĞUR MUSLU B  Friederich List’ in 1841 de yayınlanan ulusal politik ekonomi sistemi çalışmasına dayandırılmaktadır.  Bu çalışmada List ulusal.
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
TÜRKİYE’NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ  2011 öncesi ( BTYK)  (23.BTYK - 27.BTYK)  2014 ve Sonrası (27. BTYK - )
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Bilgi Sistemleri Hafta4
Giyim Üretim Teknolojisi Programı
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
TURİZM PAZARLAMASI Emir Hilmi Üner.
2023’e DOĞRU TÜRKİYE’DE STEM GEREKSİNİMİ
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ B. MURAT EYÜBOĞLU Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği: Üniversiteler ile sanayinin imkanlarını birleştirerek her iki paydaşa bilimsel, teknolojik ve ekonomik yarar sağlarken toplumun gönencini yükseltmek amacıyla yaptıkları sistemli çalışmalar bütünüdür.

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği ÜNİVERSİTE Temel Bilimler, Tıp ve Mühendislik Öğretim Araştırma ÜRÜN TOPLUMSAL GÖNENÇ SANAYİ Planlama TasarımÜretim Satış ve Pazarlama Ar-Ge

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi Üniversite sanayi işbirliğinde iki paydaşında beklentilerinin çakıştığı durumda bu işbirliği daha kolay yapılabilecektir.

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi Üniversitelerin beklentileri Kaliteli öğretim yapmak, Mezunlarının iş kurabilirliğini ve iş bulabilirliğini sağlamak, Öğretim elemanlarının bilgi ve becerilerini geliştirmesi, Araştırma yapmak, sonuçlarını yaymak, Ar-Ge merkezleri ve üniversite araştırmalarının desteklenmesi, Üniversitelerde üretilen akademik bilginin ticarileşmesini sağlanması...

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi Sanayini beklentileri Uluslararası rekabet gücünü artırmak için, Ürün kalitesinin iyileştirilmek, Yeni ürüne yönelik bilimsel ve teknolojik gereksinimlerini karşılanmak, Yeni üretim süreçleri geliştirebilmek, İyi yetişmiş elemanlara sahip olmak...

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi Son 60 yılda biyomedikal teknolojisinin gelişimi Kalp pili, Eklem protezi, Ultrason, Bilgisayarlı tomografi, MR Suni kalp, Angioplasti balonu, İmplante edilebilir defibrillatör, Koroner stentler

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi Uluslararası tıbbi cihaz pazarı ABD tıp teknolojisi alanında dünyanın en büyük üretici ve ihracatçısı

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi Patent sayıları

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi Ar-Ge harcamaları A.B.D. Ekonomisi 2002 rakamları

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi Uluslararası yenilikçilik

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi Biz ne yaptık? Biyomedikal teknolojisi alanındaki ürünlerin ülke dışından sağlanması ile yetinildi, Üretim ileri teknoloji gerektirmeyen ürünler ile sınırlı kaldı, Biyomedikal sanayisi yeterince gelişmedi, Yeterli araştırma potansiyeline ulaşılamadı, Kendi teknolojisini üretemedi, Yeterince özgün üretim yapılamadı,

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi Rekabet gücü - Nerede koşmalıyız?

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi Eğilim Sanayimiz bir yandan araştırma birimleri kurarken, üniversitelerle işbirliğini geliştirebilmenin yollarını arıyor. Üniversite sanayi işbirliği için ortam sağlayan teknoparklar giderek gelişiyor. Bu teknoparklarda yer alan biyomedikal firmaları sayısı artmakta. Kurumsal motivasyonlar her iki tarafta da artmakta, karsılıklı güven gelişmekte. Fikri mülkiyet haklarına yönelik teşvik ve destekler giderek artmakta. ArGe destek ve teşvikleri üniversite sanayi işbirliğini destekler yönde geliştirilmekte.

BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi